Filteren
Sorteren op
Verfijn uw selectie
Prijs
Merk
Oppervlak
Meer tonen
Gewicht
Type
Productgroep

Emelten bestrijding

Gras en Groen kan u helpen bij emeltenbestrijding. Voor het bestrijden van emelten gebruikt u snelwerkende en effectieve emeltenbestrijdingsproducten uit onze Tuinapotheek. 100% ecologisch verantwoord en effectief!

17 producten
|

Emelten bestrijding

Emelten is de verzamelnaam voor de larve van verschillende soorten langpootmuggen. Ze zijn samen met engerlingen de meest voorkomende grasetende insecten. In grote aantallen vormen emelten een ware plaag en brengen ze behoorlijke schade aan uw gazon.

Voordelen ecologische emelten bestrijding

De ecologisch verantwoorde emelten bestrijdingsproducten uit ons assortiment hebben u de volgende voordelen te bieden:

 • 100% natuurlijk
 • Werkt snel en effectief
 • Veilig voor mens en dier
 • Insectenbestrijding met aaltjes

Emelten bestrijding kopen

Voor het bestrijden van emelten is het belangrijk om er zeker van te zijn of het emelten zijn. Emelten eten overdag ondergronds aan wortels van het gras. Bij vochtig weer komen ze ‘s nachts naar het oppervlak om ook van de bovengrondse delen van het gras te eten. Gras en Groen adviseert u om aaltjes tegen de emeltenplaag in te zetten voor het beste resultaat.

Heeft u daarnaast nog last van andere insectenplagen of ongemakken in de tuin, zoals gazon onkruid, mos en groene aanslag? Ook voor deze problemen heeft Gras en Groen professionele producten beschikbaar op natuurlijke basis.

Tip van Gras en Groen: kort gemaaid gras vinden langpootmuggen niet prettig. Voorkom dat uw gras lang wordt in augustus/september als de langpootmuggen hun eitjes leggen.

Producten voor emelten bestrijding

Voor emelten bestrijding adviseren wij u om aaltjes te gebruiken. Dankzij strengere wet- en regelgeving is chemische bestrijding ook niet langer toegestaan. Helaas zijn deze aaltjes niet het hele jaar toepasbaar of effectief. Wat kunt u dan doen om schade van emelten tegen te gaan?

 • Tourturf is een tijdelijk zurende meststof die emelten aantast
 • Larvex bevat look-extracten dat emelten dieper de bodem in jaagt
 • Pireco bevat kruidextracten dat preventief werkt tegen vraatschade

Aaltjes tegen emelten

Voor het bestrijden kunnen wij aaltjes tegen emelten aanbevelen. Aaltjes oftewel nematoden zijn de natuurlijke vijanden van de emelt. De microscopisch kleine organismen kunnen in het gazon uitgezet worden om de emeltenplaag te bestrijden.

Lees uitgebreid advies over emelten bestrijden

Wanneer bestrijden met aaljes tegen emelten?

Voor een goede werking van aaltjes tegen emelten is het juiste moment van toepassen cruciaal. De nematoden tegen emelten hebben namelijk een minimale bodemtemperatuur nodig van 10 °C. Daarnaast zijn de emelten vooral goed te bestrijden wanneer deze net geboren en dus kwetsbaar zijn. De langpootmug vliegt van april tot juni en een tweede generatie van augustus tot oktober. Pas aaltjes tegen emelten daarom toe in de volgende perioden:

 • Vanaf half augustus tot en met oktober
 • Vanaf half april tot en met juni

Aaltjes tegen emelten toepassen

Bij de verpakkingen van aaltjes tegen emelten krijgt u een duidelijke handleiding meegeleverd. Hierin staan alle adviezen over hoe u de aaltjes tegen emelten toe kunt passen. In het kort alvast een omschrijving over hoe u de aaltjes moet toepassen:

 1. Haal de aaltjes uit de koelkast en laat deze acclimatiseren
 2. Meng de aaltjes met water tot een basis mengsel
 3. Meng het basismengel met water en sproei het uit over het gazon
 4. Wacht met toepassen tot de avond of een regenachtige dag

Aaltjes tegen emelten bestellen bij Gras en Groen

Wilt u dus verzekerd zijn van effectieve 100% natuurlijke producten om emelten te bestrijden? Bestel dan nu bij Gras en Groen Winkel uw emelten bestrijding van het merk Koppert of ECOstyle online.

 • Capsanem wordt gekoeld verstuurd met PostNL pakketpost
 • ECOstyle aaltjes tegen emelten worden gratis verzonden via DHL