Zelf kant-en-klaar haag aanplanten

De kant-en-klaar hagen van Mobilane focussen zich op de combinatie van een groene natuurlijke uitstraling en gebruiksgemak. Ze zijn gemakkelijk te plaatsen in bijna elke omgeving en daarom een populaire keuze.

Gaat u de kant-en-klaar hagen zelf aanplanten? Dan is het belangrijk dat u goed weet wat de installatie van de groenoplossingen inhoudt. Zo geniet u binnen de kortste keren van deze geweldige hagen! Wij helpen u graag op weg!

Kant-en-klaar haag aanplanten in 6 stappen!

  1. Graven van een sleuf
  2. Toepassen van bodemverrijking
  3. Plaatsen van palen
  4. Plaatsen beugels
  5. Bevestigen van de hagen
  6. Bewateren van de hagen

Stappenplan kant en klaar haag aanplanten

Stap 1: Voordat de hagen geplant kunnen worden is het belangrijk om nauwkeurig te bepalen waar de kant-en-klaar haag moet komen. Graaf daarom een sleuf van ongeveer 40 centimeter breed en 40 centimeter diep. Gebruik eventueel een touwtje zodat u zeker weet dat de sleuf recht is, en u achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Spit de ondergrond los, en zorg dat deze vrij is van obstakels.

Stap 2: Afhankelijk van de bodemsoort en de haagsoort, en de staat van uw bodem, is het raadzaam om de bodem te verrijken. Door organische meststoffen en bodemactivators te gebruiken zorgt u dat de bodem klaar is voor uw haag. Later gebruik van kalk zorgt voor de juiste zuurgraad van de bodem. Hierdoor zorgt u ervoor dat de haag ‘aanslaat’ en optimaal functioneert.

Zelfkantenklaarhaagaanplanten2 • Gras en Groen Winkel

Stap 3: Plaats de palen op een afstand van circa 125 centimeter in de grond. Zorg dat deze palen diep genoeg in de grond staan zodat ze tegen een stootje kunnen.

Stap 4: Vervolgens is het tijd om de beugels aan de palen te bevestigen. Mobilane heeft speciale beugels ontworpen voor houten of metalen palen. Voor een haag van 120 x 180 cm zijn er 4 beugels nodig, bij 120 x 220 zijn er 6 beugels nodig. De bovenste beugel wordt gemonteerd ter hoogte van de één na bovenste draad van het gaaswerk (circa 25 cm van de bovenzijde). De onderste beugel wordt in het midden van het gaaswerk gemonteerd (vierde horizontale draad, circa 100 cm boven het oppervlak).

Zelfkantenklaarhaagaanplanten3 • Gras en Groen Winkel

Stap 5: Wanneer de beugels op de juiste wijze bevestigd zijn, is het aanplanten van de Mobilane hagen een koud kunstje. De haag kan in de beugels gehangen worden, en de haag kan dan worden vastgeklemd.

Stap 6: Gooi de sleuf vervolgens dicht, en druk hem stevig aan. Zorg vervolgens voor een goede bewatering, zodat de wortelkluit voldoende water heeft en goed contact heeft met de ondergrond.

Instructievideo Mobilane

De kant en klaar hagen zijn afkosmtig van plantenkweker Mobilane. Zij hebben speciaal voor de installatie een instructievideo opgenomen. Wilt u na het lezen van de instructies van Gras en Groen nog meer te weten komen? Bekijk dan de video!

Laten aanplanten door Gras en Groen

Is het zelf aanplanten van Mobilane toch te complex? Geen probleem, want onze vakkundige aanplantservice helpt u graag. Zo wordt u volledig ontzorgt, en kunt u binnen een mum van tijd genieten van een geweldige groen-omgeving. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Voordelen van Gras en Groen Hagen

  • Uw haag wordt netjes aangeplant en in vorm gesnoeid
  • Wij verzekeren u van 100% aangroeigarantie
  • Wij kunnen bijkomende hovenierswerkzaamheden voor u uitvoeren
Zelfkantenklaarhaagaanplanten4 • Gras en Groen Winkel

Meer informatie over hagen