Filteren
Sorteren op
Verfijn uw selectie
Prijs
Merk
Oppervlak
Plaag
Type
Productgroep

Eikenprocessierups bestrijding

Gras en Groen kan u gelukkig helpen bij het bestrijden van de eikenprocessierups, met snelwerkende en effectieve eikenprocessierups bestrijdingsproducten uit onze Tuinapotheek

5 producten
|

Eikenprocessierups bestrijding

De eikenprocessierups is een behaarde rups die in eikenbomen voor kan komen. Deze rups heeft zijn naam te danken aan het feit dat ze in groepjes, in processie, op zoek gaan naar eikenbladeren in bomen. De eikenprocessierups zorgt in bijna heel Nederland voor veel overlast. De jeukende bultjes die ze achterlaten zijn allesbehalve plezierig.

Ecologische eikenprocessierups bestrijding

De ecologisch verantwoorde eikenprocessierups bestrijdingsproducten uit ons assortiment bieden u de volgende voordelen:

  • 100% natuurlijk
  • Werkt snel en effectief
  • Veilig voor mens en dier
  • Insectenbestrijding met natuurlijke vijanden

Eikenprocessierups bestrijding kopen

De schade die de eikenprocessierups aanbrengt richt zich eigenlijk vooral tot de mens. Nadat de rups vanaf half mei voor de derde keer verveld is, krijgt deze naast de bestaande witte haren ook brandhaartjes. Gras en Groen adviseert u om voor de eikenprocessierups bestrijding aaltjes of sluipwespen in te zetten voor het beste resultaat.  

Heeft u daarnaast nog last van andere insectenplagen in de tuin of ongedierte zoals mollen, (woel)muizen, marters of ratten? Hiervoor heeft Gras en Groen ook effectieve producten beschikbaar op natuurlijke basis. 

Eikenprocessierups bestrijding toepassen

Een goed bestrijdingsmiddel tegen de eikenprocessierups zijn de aaltjes uit onze Tuinapotheek. Deze specifieke aaltjes helpen de eikenprocessierups in een vroeg stadium te bestrijden.

De eikenprocessierups kunt u ook goed bestrijden met sluipwespen.  Sluipwespen leggen hun eitjes in het lichaam van de eikenprocessierups. Wanneer deze eitjes uitkomen, eten de larven vervolgens de rupsen van binnenuit op. Deze voeding hebben zij namelijk nodig om hierna weer als wesp uit te kunnen vliegen.

Wanneer de eikenprocessierups bestrijden?

Het beste kunt u de eikenprocessierups vroeg in het seizoen bestrijden rond april. Zonder de brandharen, die vaak in mei ontstaan, zijn de processierupsen beter te raken met de aaltjes. 

Eikenprocessierups bestrijding bestellen bij Gras en Groen

Bent u dus op zoek naar professionele producten om de eikenprocessierups op een 100% natuurlijke manier te bestrijden? Bestel dan nu bij Gras en Groen Winkel uw eikenprocessierups bestrijding van de merken Koppert en ECOstyle. 

  • Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Post NL pakketpost met Track&Trace
  • Gratis verzending vanaf € 75,-