Filteren
Sorteren op
Verfijn uw selectie
Merk
Werkzaamheden
Productgroep
Meer tonen
Prijs
Geschikt voor oppervlak

Gazongereedschap

Groener gras en plezierig gazononderhoud met het juiste gazongereedschap. Goed gereedschap is vaak het halve werk, zo ook bij gazononderhoud. Zorg ervoor dat u het juiste gazongereedschap heeft en een fraai en donkergroen gazon is binnen handbereik!

Gazongereedschap kopen

Er zijn diverse gazongereedschappen te koop. Allen geschikt voor specifieke doeleinden zoals het verwijderen van onkruiden, het bemesten van het gazon of om mos uit het gazon te halen. Gras en Groen verkoopt de volgende gereedschappen:

  • Strooiwagens
  • Onkruidstekers
  • Verticuteerkammen en rollers
  • Gazonharken
  • Kantenstekers

Veel van deze gereedschappen zijn te combineren met een handig systeem. Zo koopt u eenmalig een steel waar u vervolgens de diverse gazongereedschappen kunt klikken. Dat scheelt niet alleen qua aanschafkosten, maar ook in opbergruimte.

Gazongereedschap van Gardena

Gardena heeft een groot assortiment met gazongereedschappen. Van strooiwagens tot verticuteerharken en onkruidstekers. Gardena heeft altijd veel aandacht voor duurzaamheid, ergonomie en gebruiksvriendelijkheid. Veel gazongereedschappen zijn onderdeel van het combisystem. Heeft u eenmaal een goede steel, dan verwisselt u eenvoudig van gereedschap voor uw volgende gazontaak.

Gazongereedschap van Wolf-Garten

Wolf-Garten heeft zich jarenlang gespecialiseerd in gazongereedschappen. De betrouwbare gereedschappen, zoals u mag verwachten van een Duits merk, zijn volledig toegespitst op op het moeiteloos uitvoeren van het gazononderhoud. Wolf-Garten heeft een handig Multi-Star systeeem. Combineer de gazongereedschappen met één steel en bespaar op de ruimte in uw schuur! 

Verticuteergereedschap

Voor het verticuteren van het gazon kunt u een tweetal gereedschappen gebruiken:

  • Verticuteermachine
  • Verticuteer hark

Verticuteermachine

Voor het verticuteren van grote gazons is het hebben van een verticuteermachine een must. Oppervlakten groter dan 50 m² zijn handmatig niet te bewerken. Verticuteermachines hebben messen aan de onderzijde die door de bodem gaan. Deze zorgen ervoor dat mos, vilt en dood gras loskomen uit de bodem. Gebruik de verticuteermachine bij het renoveren van uw gazon!

Verticuteerhark

Voor het verticuteren van kleinere gazons of het herstellen van aangetaste plekken in het gazon zijn er verticuteer harken. Daarmee haalt u net als mt een verticuteermachine mos en onkruid eenvoudig uit het gazon. Zo maakt u ruimte om bij te zaaien. Voor de iets grotere gazons zijn er ook verticuteerharken op wieltjes, deze maken het werk een stuk lichter!

Strooiwagens

Voor het verspreiden van gazonmest, kalk en graszaad is het handig om gebruik te maken van een strooiwagen of handstrooier. Het zorgt niet alleen voor een goede verspreiding, maar ook de juiste dosering. Zo krijgt u een egaal groen gazon!

Onkruidstekers

De komst van onkruiden in het gazon is haast onvermijdelijk. Met een onkruidsteker kunt u onkruiden zoals distels en paardenbloemen met de penwortel en al verwijderen. Dit voorkomt dat deze onkruiden weer opnieuw uitlopen.

Kantenstekers

De grassen in uw gazon stoelen uit. Daardoor raakt u gazon dichtbezet met gras, maar groeit het ook over de sierbestrating en uw border in. Met een kantensteker brengt u het gazon eenvoudig terug in de juiste vorm zonder op uw knieën te moeten werken.