Schimmels bestrijden

Planten in uw tuin zijn vatbaar voor ziektes en het klimaat speelt hierin ook een rol. Warmer weer en natte periodes maken tuinplanten extra vatbaar voor ziektes. Verder kunnen door onjuiste bemesting of een slechte structuur van de bodem sneller ziektes en schimmels ontstaan bijvoorbeeld in het gazon.

Gras en Groen helpt u met professionele producten uit de tuinapotheek om van de ziekten in uw tuin af te komen. Deze schimmelbestrijding is 100% natuurlijk en werkt snel en effectief.

Voordelen schimmel bestrijdingsproducten

Wij bieden u een ruime keuze uit bestrijdingsproducten tegen schimmels die uw tuinplanten of gazon aantasten.

 • 100% natuurlijke producten
 • Werkt snel en effectief
 • Voor alle soorten gazons
 • Bevat micro-organismen voor een sterk gazon

Verfijn uw selectie

Prijs
Merk
Oppervlak

Gazonschimmel bestrijding kopen

De schadelijke schimmels zijn vooral te herkennen aan de ronde dode plekken in het gazon. Het strooien van AZ-Kalk kan soms verbetering geven. Deze corrigeert de bodem van het gazon en hierdoor groeien de planten beter. Zodra de schimmel na enkele weken is uitgewoekerd, moeten de kale plekken zo snel mogelijk worden doorgezaaid met het Graszaad Herstel van AZ-style. Dit graszaadmengsel is erop gericht om het gazon egaal te herstellen met een minimaal kleurverschil.

De meest voorkomende gazonschimmels zijn:

 • Rooddraad
 • Sneeuwschimmel
 • Omvalziekte
 • Paddenstoelen
 • Echte meeldauw
 • Dollarspot
 • Roest

De gazonschimmels kunt u ook aanpakken met Pireco Bodemschimmels. Dit biologische product versterkt de conditie van de plant, waardoor deze beter ziekteresistent is, sneller hersteld en bovendien voeding geeft aan de plant.

Gazonschimmel bestrijding toepassen

De kale plekken in het gazon dient u eerst met een hark los te maken, te egaliseren en water te geven. Daarna de kale plekken en beschadigde delen door de gazonschimmels inzaaien met Graszaad Herstel. Houd de grond na het zaaien vochtig tot het gras duidelijk zichtbaar is opgekomen. Pireco Bodemschimmels verspreidt u handmatig of middels een strooiwagen over het te behandelen gazon.

Wanneer gazonschimmel bestrijding toepassen?

U kunt het beste zaaien van maart tot november bij een temperatuur van 15 tot 25 graden. De meest optimale periodes om gazonschimmels te bestrijden zijn van april tot en met juni, augustus en september. Pireco Bodemschimmels is vanaf maart preventief inzetbaar.

Gazonschimmel bestrijding bestellen bij Gras en Groen

Bent u dus op zoek naar professionele producten voor het bestrijden van gazonschimmels in uw tuin? Bestel dan nu uw gazonschimmel bestrijding van de merken ECOstyle en Pireco online bij Gras en Groen. Snel en veilig thuisbezorgd in Nederland en België.