Graszoden van Gras en Groen

"Premium graszoden, graszoden met het allerhoogste kwaliteitslabel!"

Bij Gras en Groen Winkel kunt u uitsluitend graszoden kopen van de allerhoogste kwaliteit. De premium graszoden worden op specialistische wijze geteeld en geoogst. Het kweekproces, waarbij dagelijks onderhoud aan de graszoden wordt gepleegd, draagt zorg voor de perfecte kwaliteit van de graszoden. 

Met graszoden, ook wel grasmatten genoemd, kunt u binnen een erg korte tijd een nieuw gazon aanleggen. U ziet direct resultaat en de grasmatten vormen binnen 10 tot 14 dagen een gazon dat u kunt betreden.
Bestel uw graszoden voor 11:30 uur en u kunt morgen al aan de slag!

Graszoden1 • Gras en Groen Winkel

Voordelen premium kwaliteit graszoden

Wij leveren uitsluitend graszoden van premium kwaliteit. Deze premium graszoden worden elke dag opnieuw vers voor u gesneden en zijn ideaal voor de aanleg van een speelgazon in de tuin. In de zomer worden deze grasmatten vacuüm gekoeld getransporteerd!

Waarom kiezen voor premium kwaliteit graszoden?

  • Premium kwaliteit is een garantie voor een hoge sierwaarde
  • Zijn geschikt voor betreding en herstellen na intensief gebruik
  • Kunnen kort gemaaid worden, tussen de 3 en 4 cm
  • 12-14 maanden opgekweekt tot een sterke en dichte zode
  • Dankzij wortelstelsel vrij van plastic netten
Graszoden2 • Gras en Groen Winkel

Graszoden kopen

Graszoden kopen doet u minimaal 24 uur voordat u de graszoden thuis wilt laten leveren. U kunt de graszoden eenvoudig online bestellen. Bij Gras en Groen bent u verzekerd van premium graszoden van Champions League kwaliteit!

Graszoden zitten op een rol en die een afmeting heeft van exact 1 m². Een graszode is 58 cm breed en 173 cm lang. Wat een graszode kost per m² is afhankelijk van het aantal graszoden. Graszoden kosten standaard € 3,49 per stuk. Voor het transport geldt een toeslag afhankelijk van het aantal m².

Graszoden laten bezorgen

Wij zorgen ervoor dat de graszoden op de genweste datum bij u thuis worden geleverd. De bezorgkosten bedragen € 59,95 bij orders tot 30 m². Bij grotere aantallen rekenen wij voor het een transport een staffelprijs.

De avond voordat de graszoden worden geleverd ontvangt u bericht van de transporteur met het verwachtte aankomsttijdstip.
Lees hier meer: Bestel en bezorginformatie graszoden

  • Op werkdagen besteld voor 11:30 uur, de volgende dag in huis

Champions League graszoden

De graszoden die wij bezorgen komen uit het Limburgse Heythuysen. Op ruim 350 hectare grond worden de grasmatten opgekweekt bij één van de grootste graszodenkwekers van Europa. Dankzij een perfecte verzorging zijn de graszoden na 12-14 maanden klaar voor transport naar uw tuin.

Voetballiefhebbers kunnen de velden in Heythuysen als heilige grond beschouwen. Tijdens Europese en wereldkampioenschappen wordt er gevoetbald op Limburgs gras, evenals bij voetbalclubs zoals AC Milan, Real Madrid en Bayern München. U krijgt dus Champions League-graszoden. Naast de Europese top speelt ook de volledige top van de Nederlandse Eredivisie op velden van dezelfde kwekerij. Met de premium graszoden van Gras en Groen kiest u dus voor Champions League kwaliteit!

Graszoden3 • Gras en Groen Winkel

Vacuüm gekoelde grasmatten in de zomer!

In de zomer kunnen hoge temperaturen een belemmering vormen voor de verkoop van graszoden. De warmte die in het veld zit wordt met de grasmatten opgerold. Als de graszoden vervolgens te lang opgerold liggen ontstaat er broei. De temperatuur loopt dan te hoog op waardoor het gras feitelijk verbrand.

Premium graszoden van Gras en Groen worden in de zomer vacuüm gekoeld. In een speciale machine met gepatenteerde techniek wordt de warmte uit de graszoden gehaald. Daardoor kunnen wij ook in de zomer de versheid van onze graszoden garanderen!

Graszoden5 • Gras en Groen Winkel
Graszodenkopen1 • Gras en Groen Winkel

Graszoden zijn beperkt houdbaar

Graszoden hebben een beperkte houdbaarheid. Deze varieert tussen enkele dagen in het vroege voorjaar tot maximaal 24 uur in de zomer. De bodemtemperatuur speelt hierin een grote rol. De warmte die in de grond zit, zorgt ervoor dat de graszoden last krijgen van broei. Dit is een rottingsproces waarbij het gras begint af te sterven. Liggen de graszoden te lang op een rol, dan groeien deze niet meer aan.

Advies van Gras en Groen: Probeer de werkzaamheden altijd zo voor te bereiden dat de graszoden die u koopt binnen 24 uur worden gelegd.

Met graszoden een nieuw gazon in één dag!

Heeft u genoeg van het door mos en onkruid overwoekerde gazon of wilt u een nieuw gazon aanleggen? Gras en Groen is uw graszoden leverancier! Met premium graszoden legt u binnen één dag uw volledige gazon aan.

Bent u benieuwd hoe het graszoden leggen in zijn werk gaat? Onze hoveniers doen het aan u voor. De eenvoudige stappen ziet u terug in deze video!

Lees meer over zelf graszoden leggen.

Uw graszoden bestelling

Graszoden kunnen uitsluitend bij u thuis bezorgd worden. Deze bestelling dient minimaal 24 uur van tevoren te worden gedaan. Dit kunt u heel makkelijk online doen. Wij hebben géén graszoden op voorraad in Den Bosch, dit om de versheid van de graszoden te kunnen garanderen.

Vergeet niet de bodem te verbeteren!

Om langdurig te genieten van uw nieuw aangelegde gazon adviseren wij u om een drietal zaken mee te nemen in uw bestelling. Dit zijn de zaken die wij ook toepassen wanneer wij de aanleg van het gazon mogen verzorgen:

  • Verhoog het organische stof gehalte
  • Ent nieuw bodemleven
  • Zorg voor voldoende voeding

Verhoog het organische stof gehalte

Verspreid voordat u de graszoden uitrolt circa 175 liter Terra-Actif per 100 m² gazonoppervlak. Dit is een hoogwaardige en niet-zurende compost die langdurig een positief effect heeft op het gazon.

Ent nieuw bodemleven

Voor de start van uw gazon verkopen wij speciale bemesting. Bodem Actief zorgt voor een betere en snellere aangroei van de graszoden bij u in de tuin. Het brengt alle natuurlijke processen op gang die zorgen voor een gezonde groei van uw graszoden. 

Zorg voor voldoende voeding

Voor het bemesten van uw graszoden verkopen wij Gazon Professional. Deze gazonmest is speciaal ontwikkeld voor Gras en Groen. Twee weken nadat de graszoden zijn gelegd, dient het gazon voor de eerste keer bemest te worden. Gedurende het seizoen dient dit elke 10-12 weken herhaald te worden.

Lees meer over graszoden!

Betaal veilig met
iDEAL • Gras en Groen Winkel Bancontact • Gras en Groen Winkel Creditcard AMEX • Gras en Groen Winkel Creditcard Maestro • Gras en Groen Winkel Creditcard Mastercard • Gras en Groen Winkel Creditcard VISA • Gras en Groen Winkel PayPal • Gras en Groen Winkel Klarna • Gras en Groen Winkel