Sedumdak

Wilt u zelf een sedumdak aanleggen en alle groendak producten online bestellen? Wij bieden u een ruime keuze uit kant-en-klare sedumdak pakketten. U kiest eenvoudig voor een bepaald type sedumvegetatie en wij zorgen ervoor dat u alles krijgt bezorgd voor een schitterend sedumdak.

Sedum- en groendaken zijn erg populair en dus zijn er ook innovatieve producten, sedumcassettes bijvoorbeeld. Deze klikt u eenvoudig in elkaar en zo ontstaat er snel een prachtig sedumdak.

Voordelen sedumdak

U bent vast al bekend met alle voordelen die deze vegetatiedaken te bieden hebben. Toch zetten wij de voordelen nog één keer op een rij:

 • Meer biodiversiteit in stedelijk gebied
 • Opvang van regenwater en minder druk op de riolering
 • Levensduur van dakbedekking wordt verdubbelt
 • Uw woning koeler in de zomer en beter geïsoleerd in de winter
 • Betere opbrengst van uw zonnepanelen

Bestel uw sedumdak online

Welk type sedumdak bestellen?

Voor de aanleg van een sedumdak heeft u een drietal mogelijkheden. Er kan gewerkt worden met traditionele sedummatten, maar ook met sedum cassettes. Deze sedumtrays bieden een kant-en-klare oplossing en klikt u eenvoudig in elkaar. Er is zelfs een lichtgewicht uitvoering dat op vrijwel elke dakconstructie aangelegd kan worden.

Er is ook een kant-en-klaar groendakpakket dat biodivers is, genaamd aroma. Grassen en kruidachtige planten worden gecombineerd met sedumplantjes en zorgen voor een grote diversiteit aan plantjes. Hulp nodig bij het maken van een keuze? Lees dan eens ons advies voor een type sedumdak.

Alle sedumdak pakketten op een rij

 • Groendak pakket plat dak
 • Groendak pakket aroma
 • Groendak pakket click ‘n Go
 • Groendak pakket Lichtgewicht

Alles om zelf uw sedumdak aan te leggen

Wij bieden u alle materialen aan die u nodig heeft om zelf een groendak aan te leggen. Het handigste zijn de pakketten die speciaal voor u zijn samengesteld. U geeft simpelweg het aantal m² in en de rest van het rekenwerk wordt voor u gedaan.

Producten sedumdak

Om het sedumdak netjes af te werken heeft u ook nog scheidingsprofielen, grind en bladroosters nodig. Op die manier wordt voorkomen dat de worteltjes van het sedum de dakranden kunnen beschadigen en overtollig regenwater kan worden afgevoerd.

Sedum en andere vegetatie op uw dak heeft ook onderhoud en voeding nodig. Ons assortiment bevat ook de benodigde meststoffen en andere producten ter onderhoud.

Sedumcassettes kopen

Wilt u met sedumcassettes of sedumtrays eenvoudig zelf een groendak aanleggen? De cassettes zijn erg handig voor de doe het zelver. Na het uitrollen van een beschermdoek klikt u de cassettes binnen de kortste keren in elkaar. Wij bieden u de keuze uit een drietal sedumcassettes, te weten:

 • Sempergreen Click ‘n Go
 • Sempergreen Place ‘n Go
 • Mobiroof

Zorg bij uw bestelling altijd voor een beschermdoek voor de dakbedekking. Laat de randen vrij en vul dit op met grind. Wij kunnen al uw producten als één bestelling leveren zodat u thuis direct aan de slag kunt!

Groendak1 • Gras en Groen Winkel

Wanneer sedumdak aanleggen?

Een sedumdak is natuurlijk schitterend, maar een belanhrijke vraag is: Wanneer een sedumdak aanleggen? Uitgezonderd perioden met sneeuw en vorst kan een groen- of sedumdak altijd aangelegd worden, zowel in zomer als winter.

Wel is het veiliger en prettiger werken op een droge dag. Houdt daarbij rekening met de temperatuur, het kan erg warm zijn boven op een donker dak.

Wanneer u met losse sedummatten werkt dient u er wel rekening mee te houden dat direct na aanleg de plantjes maar kleine worteltjes hebben. Legt u een sedumdak aan laat in het voorjaar of in de zomer? Geef dan extra water om de sedummatten van voldoende water te voorzien.

Groendak bestellen bij Gras en Groen

U kunt uw volledige sedumdak of groendak bij ons bestellen. Dat kunt u dus doen middels losse onderdelen, cassettes of kant-en-klare pakketten.

De bestelde producten en materialen leveren wij binnen drie werkdagen in Nederland en België. Houdt er rekening mee dat er voor elke 12 m² één pallet nodig is. Om die reden wijken de bezorgkosten af van de standaard.

 • Levering binnen 3 werkdagen
 • Pallettransport € 49,95
 • Gratis levering vanaf € 750,- 

Lees adviezen over groendaken

Sedumdak laten aanleggen - Gras & Groen

Wilt u een sedumdak laten aanleggen? U bevindt zich in de webwinkel van Gras en Groen. Wij zijn een hoveniersbedrijf dat is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Vanuit daar leggen wij sedum- en groendaken aan in grote delen van Nederland!

Laat u zich het liefste ontzorgen en wilt u de zekerheid van een vakkundige aanleg van uw groendak? Kies dan voor de aanlegservice van Gras en Groen!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Of lees eerst meer over groendaken.

Sedumdaklatenaanleggen1 • Gras en Groen Winkel