Filteren
Sorteren op
Verfijn uw selectie
Categorie
Prijs
Merk
Gewicht
Oppervlak
Toepassing
Geschikt voor

Graszaad kopen

Wilt u een gazon inzaaien of kale plekken in het gazon herstellen met graszaad? U kunt bij Gras en Groen graszaad kopen van de beste kwaliteit. De A-merken en het NAK keurmerk geven de garantie dat de graszaden voorop lopen in de ontwikkeling.

46 producten
|

Graszaad kopen

Wilt u graszaad kopen, maar weet u niet waar u op moet letten? Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het type graszaad. Op de graszaad verpakking staat vrijwel altijd aangeduid voor wat voor type gazon het graszaad is geschikt.

Daarnaast is het handig om te weten hoeveel graszaad u nodig heeft. Voor het inzaaien van een gazon is doorgaans 1 kg nodig per 25 m². Gaat u kale plekken bijzaaien of een gazon doorzaaien? Dan volstaat 1 kg graszaad per 50 m². 

Een groot aantal van onze graszaadmengsels zijn voorzien van noviteiten zoals een coating voor een verhoogde vestiging en bescherming tegen vogelvraat.

Wij hebben het graszaad geselecteerd op:

 • Graszaad voor een speelgazon
 • A-merk graszaden
 • NAK-keurmerk 
 • Kiemgarantie
 • Zuivere graszaadmengsels

Welk graszaad kopen voor uw gazon?

Voor een gazon in de tuin zijn er ontzettend veel graszaadmengsels beschikbaar, maar welk type graszaad past het beste bij uw situatie? In onderstaand overzicht treft u de eigenschappen van de verschillende mengsels. Heeft u nog aanvullende vragen? Bij de productomschrijving van de verschillende soorten leest u meer specifieke informatie over het graszaad.

Graszaad speelgazon

 • Barenbrug RPR Lawn/ Bar Power/ Speel en Sport
 • Barenbrug Resilient Blue Lawn
 • AZstyle graszaad inzaai

Graszaad schaduwrijk gazon

 • Barenbrug Shadow/ Schaduw en Zon
 • Barenbrug Resilient Blue Golf
 • AZstyle graszaad inzaai

Graszaad voor snel herstel

 • Barenbrug SOS Lawn repair
 • Barenbrug Rapide SV7
 • Barenbrug Speedy Green
 • AZstyle Herstel

Graszaad voor arme zandgronden

 • Barenbrug Water Saver

Graszaad voor weinig onderhoud

 • Barenbrug Mow Saver
 • Barenbrug Water Saver
 • Barenbrug Resilient Blue Lawn

Eigenschappen graszaadmengsels Barenbrug

Bij een keuze voor een bepaald type graszaad kunnen ook de eigenschappen van het graszaad een belangrijke rol spelen. Heeft u er veel onderhoud aan? Herstelt het goed na betreding of droogte en hoe snel heeft u een gazon nadat u het heeft ingezaaid? In onderstaand overzicht ziet u de eigenschappen van de meest populaire graszaad mengsels.

  RPR Lawn Schadow Resilient Blue
Kiemsnelheid ⭐⭐⭐⭐ ⭐⭐ ⭐⭐⭐
Betreding ⭐⭐⭐⭐⭐ ⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐
Zelfherstellend ⭐⭐⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐⭐
Schaduw ⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐
Droogtetolerant ⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐⭐
Minder stikstof ⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐⭐
Minder maaien ⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐⭐

NAK keurmerk graszaden

Graszaad is een razend populair product. Door de grote vraag is er een wildgroei aan producten en aanbiedingen van prijsvechters ontstaan. Om de consument een graszaadmengsel van hoge kwaliteit te garanderen is het NAK Keurmerk ontstaan. Dit geeft u de garantie dat in het zaadmengsel ook daadwerkelijk de samenstelling van graszaden heeft die op de verpakking staan aangegeven. Bijvoorbeeld 25% Engels raaigras, 25% veldbeemd, etc. Daarnaast geeft het keurmerk ook een garantie voor een kiemkracht van 80% het graszaad.

Hoe lang kunt u graszaad bewaren?

Het graszaad is ongeopend 2 jaar houdbaar mits het op een donkere en koele plek wordt opgeslagen. Nadat de verpakking is geopend kunt u het op een donkere en koele plek nog 1 jaar bewaren zonder dat de kiemkracht wordt aangetast.

Nieuw: Barenbrug Resilient Blue®

Zoekt u mooi en veerkrachtig gras dat sterk terug komt na extreme weersomstandigheden? Dan is Barenbrug Resilient Blue® de oplossing voor uw gazon! Het klimaat in Noord-West Europa is anders dan 20 jaar geleden. Grote hoeveelheden neerslag, extreme warmte en droogte komen steeds vaker voor en dat heeft invloed op het gras.

Speciaal om in te spelen op deze weersomstandigheden, de klappen op te vangen en sterk terug te komen is Resilient Blue® Lawn ontwikkeld. Lees meer over dit unieke graszaad op één van de productpagina’s:

Hoeveel graszaad heeft u nodig?

Voordat u aan de slag gaat met het inzaaien of bijzaaien van het gazon is het belangrijk om te weten hoeveel graszaad u nodig heeft. Onder de producten geven wij altijd het oppervlak waarvoor de graszaad verpakking geschikt is. Het laagste getal is een indicatie voor het inzaaien van een gazon en het hoogste getal indien u gaat bijzaaien.

Inhoud Gazongrootte inzaaien Gazongrootte bijzaaien
1 kg 20-30 m² 50 m²
2 kg 50-60 m² 100 m²
2,5 kg 75 m² 125 m²
5 kg 150 m² 250 m²
15 kg 450 m² 750 m²

Hoe kunt u gras zaaien?

Voor het zaaien van graszaad adviseren wij u de volgende werkwijze:

 • Verwijder gras, onkruid en andere onregelmatigheden
 • Hark de ondergrond los en zorg voor een egale verdeling
 • Zaai het graszaad in twee kruisende richtingen
 • Hark het graszaad lichtjes in de bodem
 • Houd de grond vochtig totdat het graszaad is ontkiemd

Lees meer over gras zaaien

Hoe kunt u gras bijzaaien?

Heeft u kale plekken in het gazon of is het in zijn geheel erg dun qua bezetting? Dan kan graszaad ook gebruikt worden om bij te zaaien. Na de winter of na een hete zomer is dit vaak noodzaak om uiteindelijk weer een mooi gazon te krijgen. In het vroege voorjaar kan daar een speciaal herstel graszaad voor gebruikt worden, maar vanaf begin april kan dit met elk willekeurig graszaad mengsel. Voor het bijzaaien van een gazon adviseren wij de volgende werkwijze:

 1. Verticuteer om ruimte te maken voor nieuw gras
 2. Verwijder het los gekomen materiaal en maai het gras
 3. Strooi 1 kg graszaad uit per 50 m²
 4. Dek het af met een flinterdunne laag teelaarde of gazongrond
 5. Houd de grond vochtig totdat het graszaad is ontkiemd.

Lees meer over gras bijzaaien.

Hoe snel ontkiemd graszaad?

Na het zaaien bent u vast benieuwd hoe snel er resultaat te zien is! Kortom hoe snel ontkiemd graszaad? Voor het ontkiemen heeft graszaad vocht en warmte nodig. Vanaf een minimale bodemtemperatuur van 6 °C begint het graszaad te ontkiemen. Een oude stelregel is dat het graszaad in totaal 100 °C nodig heeft. Bij een bodemtemperatuur van 10 °C zouden dit dus 10 dagen zijn.

Wanneer gras zaaien?

Het zaaien van graszaad vindt bij voorkeur plaats in het voorjaar of het najaar. Let op dat het graszaad vochtig dient te blijven gedurende de periode dat het aan het ontkiemen is. Indien het niet regent is het aan te bevelen om dagelijks circa 1 mm te beregenen.

Graszaad bestellen bij Gras en Groen

Wilt u dus verzekerd zijn van kwalitatief hoogwaardige graszaden, geadviseerd en gebruikt door hoveniers? Bestel dan uw zaden online bij Gras en Groen. U heeft een ruime keuze uit zaden voorzien van het NAK keurmerk van de merken Barenbrug, VOSCA, ECOstyle en BSi. Wij zijn voorraadhoudend voor alle soorten graszaad en leveren wij middels PostNL doorgaans binnen één werkdag bij u thuis.

 • Op werkdagen voor 15:00 uur besteld,
  volgende werkdag in huis
 • Post NL pakketpost met Track&Trace
 • Gratis verzending vanaf € 75,-