Filteren
Sorteren op
Verfijn uw selectie
Categorie
Merk
Toepassing
Prijs
Type
Oppervlak
Gewicht
Periode

Tuinmest

Het geven van tuinmest is een onmisbaar onderdeel van het tuinonderhoud. Door de tuin te snoeien en bladeren op te ruimen onttrekt u voeding aan de tuin. Met de professionele kwaliteit tuinmest van Gras en Groen vult u de voedingselementen aan en laat u de tuin floreren!

20 producten
|

Tuinmest

De meststoffen voeden de tuinplanten. Of het nu gaat om bomen, struiken of vaste planten, allemaal kunnen ze extra tuinmest gebruiken. Kies voor organische tuinmest en draag bij aan de natuurlijke kringloop in uw eigen tuin. 

Tuinmest kopen

Gras en Groen verkoopt uitsluitend organische tuinmest. De Professional en ECOstyle meststoffen zijn zelfs 100% organisch en zijn de beste keuze als u ecologisch verantwoord wilt tuinieren.

Bij Gras en Groen helpen wij u met het maken van een keuze voor de juiste meststof voor uw tuin. Als hoveniersbedrijf kennen wij het belang van kwalitatieve tuinmest. De juiste voedingselementen, de zogenaamde NPK’s, zijn van belang net als een langdurige werking. Zo weet u zeker dat twee á drie bemestingen in een seizoen voldoende zijn om uw gazon, border, haag en bomen voldoende meststoffen ontvangen en kunnen floreren.

Waarop letten als u tuinmest gaat kopen?

Gras en Groen adviseert u uitsluitend organische of zelfs 100% organische tuinmest. Deze meststoffen zijn organisch gebonden en worden volledig opgenomen door de planten in uw tuin. Dit in tegenstelling tot kunstmest die oplost en met voldoende (regen-)water wegspoelt in de bodem en de bodem feitelijk verontreinigt.

Tuinmest voor alle planten in uw tuin

Er zijn ontzettend veel tuinmest soorten te koop. Zoveel zelfs dat u mogelijk niet meer goed weet welke u nodig heeft. Er is tuinmest voor lavendel, rozen, hagen, mediterrane planten en ga zo maar door. Wij houden het voor u en voor onszelf zo eenvoudig mogelijk en hebben een vijftal tuinmeststoffen omdat deze groepen ook echt andere aandacht nodig hebben.

 • Tuinmest voor de border
 • Tuinmest voor haagplanten
 • Tuinmest voor zuurminnende planten
 • Tuinmest voor het gazon
 • Organische bodemverbeteraars

NPK’s in tuinmest

Tuinmest is een gecombineerde meststof en bestaat uit Stikstof, Fosfaat en Kalium soms aangevuld met sporenelementen zoals magnesium. Vrijwel alle tuinplanten hebben in dezelfde mate behoefte aan deze NPK’s en kunnen dan ook één algemene meststof gebruiken, bijvoorbeeld Myco Siertuin of Tuinplant Professional. De NPK’s hebben het volgende nut voor de tuinplanten:

 • Stikstof: Voor de groei en groenkleuring van de plant
 • Fosfaat: Voor het wortelstelsel en knopvorming
 • Kalium: Voor sterke cellen en een weerbare plant

Organische tuinmest voor weerbare planten 

Organische tuinmest laat de bodem voor u werken. Dat betekend dat hier micro-organismen aan toe zijn gevoegd die leven in symbiose met de plant. Deze twee werken samen. De micro-organismen zetten organische meststoffen om in opneembare voeding voor de plant. Deze symbiose heeft zichtbaar een positief resultaat. Het wortelstelsel neemt tot 9 keer in grootte toe. Daardoor kan het meststoffen, maar ook water, optimaal tot zich nemen. Dit vormt een plant die zich goed kan ontwikkelen en ook weerbaar is tegen ziekten en plagen.

Voordelen van organische tuinmest 

 • Milieuvriendelijke tuinmest spoelt niet uit
 • Langdurig werkzaam, 10-12 weken
 • Gecombineerde meststoffen met alle NPK’s
 • Werkzaam bij temperaturen vanaf 5 graden

Wanneer tuinmest gebruiken?

Tuinmest is dankzij de toevoeging van micro-organismen vaak al werkzaam bij een bodemtemperatuur van 6 graden. Doorgaans betekent dit dat de meststoffen te gebruiken zijn vanaf begin maart.

Zandgronden zijn van nature minder rijk aan voeding in vergelijking met kleigrond. Daar worden dan ook drie bemestingen geadviseerd. De eerste geeft u dus in het voorjaar en de volgende aan het einde van het voorjaar dan wel het begin van de zomer. Op kleigrond geeft u in deze periode ook de tweede bemesting waarna u klaar bent voor dat seizoen.

Op een zanderige bodem geeft u in augustus nog een derde keer meststoffen. Wacht hier niet te lang mee en bemest zeker niet meer na eind september. Met name stikstof zal niet meer worden gebruikt door de tuinplanten en leidt mogelijk tot de groei van ongewenste schimmels.

Lees meer over de tuin bemesten.

Tuinmest bestellen bij Gras en Groen

Wilt u dus verzekerd zijn van kwalitatief hoogwaardige meststoffen, geadviseerd en gebruikt door hoveniers? Bestel dan uw meststoffen online bij Gras en Groen. U heeft een ruime keuze uit organische en zelfs 100% organische meststoffen van de merken ECOstyle, VOSCA en onze eigen label Professional.

 • Bezorging met Post NL in Nederland en België
 • Op werkdagen voor 15:00 uur besteld de volgende dag in huis
 • Gratis bezorging vanaf € 75,-