Filteren
Sorteren op
Verfijn uw selectie
Merk
Toepassing
Meer tonen
Prijs
Type meststof
Oppervlak
Gewicht
Periode

Meststoffen

Wilt u de tuin bemesten met kwalitatieve meststoffen? Ons meststoffen assortiment bestaat volledig uit organische meststoffen. Dit is de beste keuze voor ecologisch verantwoord wilt tuinieren!

40 producten
|

Meststoffen

Het toedienen van meststoffen is essentieel voor de groei van de planten in uw tuin. De NPK’s in tuinmest ondersteunen de groei en laten tuinplanten floreren. Kwalitatieve meststoffen zorgen voor wortelgroei, stevige celwanden en een rijkelijke bloei.

Organische meststoffen kopen

Bij Gras en Groen helpen wij u met het maken van een keuze voor de juiste organische meststof voor uw tuin. Als hoveniersbedrijf kennen wij het belang van kwalitatieve organische meststoffen. De juiste voedingselementen, de zogenaamde NPK’s, zijn van belang net als een langdurige werking. Zo weet u zeker dat twee á drie bemestingen in een seizoen voldoende zijn om uw gazon, border, haag en bomen voldoende meststoffen ontvangen en kunnen floreren.

Voordelen van organische meststoffen

 • Spoelen niet uit en zijn ecologisch verantwoord
 • Leiden niet tot verbranding bij contact met de plant
 • Langdurig werkzaam maar liefst 10-12 weken
 • Zorgen voor een geleidelijke groei en dus sterke en weerbare planten
 • Toegevoegde protozoa vergroten het wortelbereik
 • Werkzaam bij temperaturen vanaf 5 graden

Organische meststoffen online bestellen

Wilt u dus verzekerd zijn van kwalitatief hoogwaardige meststoffen, geadviseerd en gebruikt door hoveniers? Bestel dan uw meststoffen online bij Gras en Groen.

U heeft een ruime keuze uit organische en zelfs 100% organische meststoffen van de merken ECOstyle, VOSCA en onze eigen label Professional. Wij leveren de tuinmest in Nederland en België bij u aan huis. Dankzij Post NL worden de pakketten, indien voor 15:00 uur besteld, de volgende dag al bij u thuis geleverd.

Meststoffen en de voedingselementen

Zoals gezegd bestaan de meststoffen uit Stikstof (N), Fosfaat (P) en Kalium (K) soms aangevuld met sporenelementen zoals magnesium. In veel meststoffen worden deze drie gecombineerd specifiek voor het type beplanting waar deze voor dient of het seizoen. In het voorjaar heeft de beplanting vaak een grotere behoefte aan meststoffen en dan fosfaat in het bijzonder. In de zomer is stikstof erg belangrijk en om de plant sterk te maken voor de winter Kalium.

Gecombineerde meststoffen

Wilt u de border of het gazon voeden, kies dan voor een gecombineerde meststof. Dit zijn de meststoffen die een naam dragen die aangeeft waarvoor de meststof dient, bijvoorbeeld gazonmest, tuinmest of moestuinmest. Deze meststoffen hebben ook een NPK aanduiding op de verpakking. Dit is een cijfercombinatie die de verhouding Stikstof (N), Fosfaat (P) en Kalium (K) aanduidt.

Enkelvoudige meststoffen

Enkelvoudige meststoffen zijn echte probleemoplossers. Tonen planten in uw tuin gebreksverschijnselen geef dan gericht voeding op het tekort op te lossen. Dit is altijd een aanvulling op de normale gecombineerde meststof die u geeft.

 • Stikstof: Stimuleert de groei en zorgt voor bladgroen
 • Fosfaat: Wortelgroei en transport van voeding binnen de plant
 • Kalium: Verhoogd de weerstand en zorgt voor sterke cellen

ECOstyle meststoffen

De hoveniers van Gras en Groen werken sinds een aantal jaar met de organische meststoffen van ECOstyle. Op een verantwoorde manier werken in de tuin vinden wij belangrijk. Kunstmest is goedkoop en geeft erg snel resultaat, maar tegelijkertijd heeft het veel nadelen. De snelle groei heeft namelijk gevolgen voor de conditie van de plant.

Sinds onze overstap naar de professionele grootverpakkingen van ECOstyle meststoffen merken wij de positieve gevolgen in de tuin.

 • Minder uitval bij jonge aanplant
 • Goede weerstand tegen schimmelziekten
 • Planten komen beter uit stressvolle perioden met hitte of juist veel nattigheid.   

Meststoffen maken planten weerbaar

Organische meststoffen laten de bodem voor u werken. Dat betekend dat hier micro-organismen aan toe zijn gevoegd die leven in symbiose met de plant. Deze twee werken samen. De micro-organismen zetten organische meststoffen om in opneembare voeding voor de plant. Deze symbiose heeft zichtbaar een positief resultaat. Het wortelstelsel neemt tot 9 keer in grootte toe. Daardoor kan het meststoffen, maar ook water, optimaal tot zich nemen. Dit vormt een plant die zich goed kan ontwikkelen en ook weerbaar is tegen ziekten en plagen.

Wanneer bemesten met meststoffen?

De meeste meststoffen zijn dankzij de toevoeging van micro-organismen al werkzaam bij een bodemtemperatuur van 6 graden. Doorgaans betekent dit dat de meststoffen te gebruiken zijn vanaf begin maart. Voor het gazon kunt u bijvoorbeeld als regel hanteren dat de bemesting cyclus start zodra u voor het eerst heeft gemaaid.

Zandgronden zijn van nature minder rijk aan voeding in vergelijking met kleigrond. Daar worden dan ook drie bemestingen geadviseerd. De eerste geeft u dus in het voorjaar en de volgende aan het einde van het voorjaar dan wel het begin van de zomer. Op kleigrond geeft u in deze periode ook de tweede bemesting waarna u klaar bent voor dat seizoen.

Op een zanderige bodem geeft u in augustus nog een derde keer meststoffen. Wacht hier niet te lang mee en bemest zeker niet meer na eind september. Met name stikstof zal niet meer worden gebruikt door de tuinplanten en leidt mogelijk tot de groei van ongewenste schimmels.

Lees ook de uitgebreide adviezen over bemesten:

Waarop letten als u meststoffen gaat kopen?

Gras en Groen adviseert u uitsluitend organische of zelfs 100% organische meststoffen. Deze meststoffen zijn organisch gebonden en worden volledig opgenomen door de planten in uw tuin. Dit in tegenstelling tot kunstmest die oplost en met voldoende (regen-)water wegspoelt in de bodem en de bodem feitelijk verontreinigt.