Filteren
Sorteren op
Verfijn uw selectie
Prijs
Merk
Productgroep

Sedum accessoires

Zoekt u sedum accessoires om zelf uw sedumdak aan te leggen? Bij Gras en Groen kunt u terecht voor alle benodigdheden voor de aanleg van uw sedumdak. Met sedum accessoires werkt u het sedumdak op een professionele en perfecte wijze af. 

23 producten
|

Functie van de sedum accessoires

Het sedumdak is een fraai, maar kwetsbaar systeem. Een gedegen aanleg is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het sedumdak functioneert, groeit en bloeit. Met de juiste sedum accessoires zorgt u voor de juiste opbouw van het sedumdak. Welke sedum accessoires heeft u nodig en welke functie hebben de sedum accessoires?

 • Bescherming voor de dakbedekking
 • Vegetatievrije zone en randafwerking
 • Hemelwaterafvoer
 • Sedummest

Bescherming van de dakbedekking

Net als de sedumplanten zelf is ook de dakbedekking kwetsbaar. Met de juiste bescherming kunnen lekkages voorkomen worden. 

 • Wortelwerende folie: Aanbevolen op bitumendakbedekking. Dit voorkomt dat sedumwortels zich kunnen zetten tussen de naden.
 • Beschermdoek: Speciaal ter bescherming van de dakbedekking bij het toepassen van sedumcassettes.

Vegetatievrije zone en randafwerking

Sedumplanten zijn rotsplanten en hechten zich graag het oppervlak. Als sedumplantjes de kans krijgen zetten ze zich in de dakopstand. Daar verdrukken ze materialen en kunnen zo lekkeges veroorzaken. Door rondom een vegetatievrije zone te vormen van 20 cm breed houdt u het sedum op zijn plaats.

 • Plaats rondom scheidingsprofielen
 • Vul de ruimte tussen dakopstand en scheidingsprofiel met grind

Scheidingsprofielen zijn niet noodzakelijk indien u gebruikmaakt vansedum cassettes.

Hemelwaterafvoer

Essentieel voor het sedumdaksysteem is een goede afwatering. Overtollig regenwater moet middels drainage en de hemelwaterafvoer het dak kunnen verlaten. Gebruik bladvangers of een bolrooster om de afvoer vrij te houden!

Sedummest

Net als alle andere vormen van beplanting heeft ook uw sedumdak voeding nodig. Met de juiste NPK's kan uw sedumdak floreren en geniet u van een fraai aanzicht. Bemest tweemaal per jaar met een kwalitatieve sedummest voor een vitaal groendak.

Sedum accessoires voor uw sedumdak

Een duurzaam sedumdak kan niet zonder de juiste sedum accessoires. Voorkom lekkages, verstoppingen en slecht groeiende sedumplanten met sedum accessoires!

 • Scheidingsprofielen voor een vegetatievrije zone
 • Bladvangers voorkomen een verstopte afvoer
 • Beschermdoek en wortelwerende folie voorkomen lekkages
 • Geef voeding met speciale sedummest

Sedum accessoires bestellen

Voor vrijwel alle sedum accessoires, uitgezonderd de meststoffen, geldt dat deze uitsluitend bezorgd worden in combinatie met sedumvegetatie. Bestel uw sedum accessoires dus samen met de sedum cassettes of de sedumdakpakketten en zorg zo voor een probleemloze installatie.

Bezorginformatie sedum accessoires

 • Levering van sedumdak accessoires binnen 4-5 werkdagen
 • Pallet transport NL € 69,95 & BE € 89,95

Sedum producten Gras en Groen

Zoekt u naast de sedum accessoires ook nog de overige sedum producten voor de aanleg van uw eigen sedumdak? Wij helpen u graag met het verduurzamen van uw huis of overkapping! 

Bekijk alle sedumdak producten

Met sedum accessoires het sedumdak aanleggen

Gaat u zelf aan de slag met de aanleg van het sedumdak? Als hoveniersbedrijf weten wij hoe leuk het is om deze klus zelf uit te voeren. Binnen korte tijd maakt u van uw donkere en lelijke dak een groeiende en bloeiende oase. Om u op weg te helpen hebben wij een pagina geschreven met alle benodigde informatie:

Lees het advies: Zelf een sedumdak aanleggen

Uw sedumdak liever laten aanleggen?

Wilt u een sedumdak laten aanleggen? U bevindt zich in de webwinkel van Gras en Groen. Wij zijn een hoveniersbedrijf dat is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Vanuit daar leggen wij sedum- en groendaken aan in grote delen van Nederland!

Laat u zich het liefste ontzorgen en wilt u de zekerheid van een vakkundige aanleg? Kies dan voor de groendak aanlegservice van Gras en Groen!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Of lees eerst meer over groendaken van Gras en Groen.