Tuinadvies

Wilt u zorgeloos kunnen genieten van uw tuin, maar heeft u geen groene vingers? Of heeft u een te drukke agenda om lekker in de tuin aan de slag te gaan? Hoveniers van Gras en Groen adviseren u graag over alle klussen  in de tuin. Van de juiste verzorging voor uw tuinplanten tot het zelf aanleggen van een sedumdak. 

Alle handige tips en adviezen van onze ervaren hoveniers hebben we speciaal voor u hier verzameld. Want tuinieren hoeft niet zoveel tijd te kosten en werken in de buitenlucht is ook nog eens heel gezond!

Tuinadvies op maat

Gras en Groen geeft tuinadvies in de breedste zin van het woord. De belangrijkste klussen in de tuin waar wij u bij kunnen helpen zijn:

Lees hier alle tips en adviezen over:

Tuinonderhoud

De uitstraling van uw tuin met alles wat groeit en bloeit is afhankelijk van goed tuinonderhoud. Wij kunnen ons voorstellen dat het werk is waar u van te voren tegenop ziet. Zoals het op tijd snoeien van de planten of onkruid (handmatig) verwijderen van uw terras. Daarom geven wij u graag advies over het tuinonderhoud, want uw tuin en gazon hebben regelmatig aandacht nodig om in goede conditie te blijven. 

Ga naar deze pagina voor alle tips en adviezen op het gebied van tuinonderhoud. 

Tuinplanten6 • Gras en Groen Winkel

Plantverzorging

Tuinplanten zijn heel belangrijk voor de uistraling en voor het aantrekken van insecten in uw tuin. De beplanting kleedt de tuin echt aan en zorgt voor prachtige kleuren door het jaar heen. Met goede plantverzorging blijft uw tuin ieder seizoen stralen.

De volgende zaken staan centraal bij goede plantverzorging

  • Water geven
  • Snoeien
  • Bemesten
  • Een gezonde bodem creëren
  • Bestrijden van ziekten en plagen

Alles wat u moet weten over uw gazon

Bij de aanleg van uw gazon kunt u kiezen voor het gemak van graszoden leggen of voor het zelf inzaaien van een sterk gazon. Wij geven u graag advies over wat er allemaal komt kijken bij de aanleg en het onderhoud van uw gazon. 

 

Bij het onderhoud van uw gazon komen de volgende taken regelmatig terug:

  • Gras maaien
  • Bijzaaien
  • Kalk strooien
  • Bemesten, beluchten en verticuteren.

Advies bij tuinplagen en ziekten

Niets is zo vervelend als plagen en ziekten in uw tuin, zoals mollen, plaaginsecten en schimmelziekten. We geven u advies bij het herkennen én bestrijden van plagen en ziekten in de tuin met producten op natuurlijke basis.

We vertellen u ook graag welke natuurlijke oplossingen het beste werken voor problemen zoals onkruid, mos en groene aanslag op uw terras en in de tuin. Ga naar Tuinplagen en ziekten voor ons uitgebreide advies, bijvoorbeeld voor:

Emelten1 • Gras en Groen Winkel
Hagen2 • Gras en Groen Winkel

Hagen aanplanten en onderhouden

Denkt u erover om zelf een haag aan te gaan planten? We hebben een handig stappenplan voor u om kant-en-klaar hagen aan te planten.

Ook geven we advies over welke kant-en-klaar haag u het beste kunt kiezen voor uw situatie. Staan de hagen netjes in de tuin dan is het een kwestie van goed onderhouden. Lees hier alle tips en adviezen over hagen. 

Sedumdak aanleg en onderhoud

Het sedumdak is enorm populair en dat is logisch vanwege de vele voordelen die het brengt voor u en uw leefomgeving. Gras en Groen vertelt u graag uit welke type groendaken u kunt kiezen.

Heeft u een keuze gemaakt dan is het stappenplan voor het zelf aanleggen van een sedumdak onmisbaar. En het onderhoud aan een groendak is gelukkig minimaal, maar moet wel gebeuren! Lees hier alles wat u moet weten over sedumdaken. 

Uw eigen groendak bestelt u hier: Sedumpakketten!