Filteren
Sorteren op
Verfijn uw selectie
Categorie
Prijs
Merk
Gewicht
Oppervlak
Duurzaamheid
Toepassing
Meer tonen
Ondergrond

Bloemenzaad

Openbaar groen, bermen, groenstroken en weiden worden steeds vaker ingezaaid met bloemenzaad. Waar grassen voorheen domineerden ontstaan nu fleurige en bloeiende weiden. Bestel bijzondere bloemenmengsels online bij Gras en Groen!

15 producten
|

Bloemenzaad

Inheemse bloemen en kruiden vergroten de biodiversiteit en bieden een leefomgeving voor tal van insecten die onder druk staan. Door de komst van insecten zoals vlinders en bijen worden ook tal van vogelsoorten aangetrokken die later ook afkomen op de nieuw gevormde zaden.

Voordelen inheems bloemenzaad

  • Verhoogde biodiversiteit
  • Inheemse bloemen en kruiden
  • Geschikt voor alle ondergronden
  • Fleurige bermen en openbare ruimte
  • Indirecte werking tegen processierups

Bloemzaden bermbloemen

De bermbloemen mengsels bestaan uit bloemzaden van uitsluitend inheemse bloemsoorten. Een deel van deze bloemzaden zal zorgen voor de groei van vaste planten die jaarlijks terugkeren in het voorjaar.

De bloemzaden voor bermbloemen zijn geselecteerd op soorten die een maximale hoogte van 50 centimeter bereiken. Dankzij de geringe hoogte vormen de bloemen geen belemmering op het zicht van de automobilist.

Bloemzaad tegen eikenprocessierups

Het VOSCA EPR Bloemenmengsel is tevens geschikt voor bermen en groenstroken binnen de bebouwde kom en kent tevens de geringe hoogte van 50 centimeter.

De soorten die in dit mengsel zitten zijn speciaal uitgezocht vanwege de aantrekkingskracht op de natuurlijke vijand van de processierups. Sluipwespen, roofwantsen, lieveheersbeestjes maar ook mezen komen af op de bloeiende bermen en de bezoekers. Deze welkome gasten helpen op een natuurlijke wijze om de overlast van processierupsen tegen te gaan.

Bloemzaden voor alle ondergronden

De bloemzaden zijn geschikt voor het inzaaien van vrijwel alle soorten ondergronden, hoewel de voorkeur uitgaat naar droge en schrale zandgrond. Vanaf halverwege het voorjaar tot laat in de zomer zullen de bloemen het ingezaaide oppervlak sieren. Na de zomer of vroeg in het voorjaar mag het geheel gemulcht worden. Laat de maairesten minimaal 3 dagen liggen zodat de zaden zich kunnen verspreiden.

Wanneer bloemzaad zaaien?

De meest geschikte periode voor het zaaien van bloemzaad is de nazomer/ begin van het najaar. In die periode zouden de zaden zich ook van nature verspreiden en kiemen voordat de winter begint.

Bloemzaad zaaien kan ook vroeg in het voorjaar plaatsvinden. De bloemen zijn dan wel minder diep geworteld en mogelijk gevoeliger voor droogte aan het einde van het voorjaar/ in de zomer.

Hoe bloemenmengsel zaaien?

  1. Creeër een vals zaaibed
  2. Verwijder vervolgens kiemen om onkruiddruk te vermijden
  3. Zaai het oppervlak in en werk het bloemzaad lichtjes onder
  4. Wals het ingezaaide oppervlak af
  5. Bij de juiste omstandigheden groeien de eerste kiemen binnen 1-2 weken

Bloemzaden kopen bij Gras en Groen

Wilt u dus verzekerd zijn van kwalitatieve bloemzaden die zich zal ontwikkelen tot een fleurige bloemenweide of groenstrook. Kom dan uw bloemzaden kopen bij Gras en Groen. Wij leveren u ten alle tijden verse bloemzaden met een hoge kiemkracht. Deze worden op maat ingekocht om een goede kiemkracht en geschikte samenstelling voor het seizoen te garanderen.

Wij zijn niet voorraadhoudend en bestellingen worden vers verpakt. Bloemzaden die wij verkopen hebben dan ook een levertijd van 3 tot 4 werkdagen.