Gras zaaien, welk graszaad kies jij?

Geplaatst door: Loek Wenting In: Root Op: Reactie: 0 Gelezen: 13162

Voor het bijzaaien van kale plekken of het inzaaien van het gazon zijn verschillende zaadmengsels verkrijgbaar. Maar welk type graszaad heb jij nodig? In dit blog licht ik de verschillen tussen de diverse graszaden aan je toe en help ik je zo de juiste keuze te maken!

Voor het bijzaaien van kale plekken of het inzaaien van het gazon zijn verschillende zaadmengsels verkrijgbaar. De keuze is reuze hier in de webwinkel of in het tuincentrum. Maar welk type graszaad heb jij nodig? In dit blog licht ik de verschillen tussen de diverse graszaad aan je toe en help ik je zo de juiste keuze te maken!

Gras en Groen kiest voor kwaliteit

Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of er is een keurmerk voor, zo ook voor graszaad. Is dat niet overdreven? In onze ogen niet. Het keurmerk garandeert namelijk een aantal zaken, onder andere de kiemkracht. Het NAK-keurmerk geeft je bovendien de zekerheid dat het zaadmengsel zuiver is. Dus geen onkruiden of grassoorten die jouw gazon ontsieren!

Gras en Groen Graszoden kiest bewust voor zaadmengsels die dit keurmerk hebben. Ze zijn iets duurder dan de voorjaarsknallers van bijvoorbeeld de Action, Lidl en de Aldi. Toch bespaar je op lange termijn veel tijd en geld. Bijzaaien en het bestrijden van onkruid vraagt immers ook weer de nodige handelingen.

Welk type graszaad is geschikt voor jouw gazon?

Gras en Groen richt zich met de verkoop van graszaad uitsluitend op het speelgazon. Dit is een gazon dat een hoge sierwaarde heeft, maar tevens ook betreden kan worden. Heb jij een speelgazon? Dan kun je dus eigenlijk alle graszaden zaaien die wij aanbieden. Toch zijn er verschillende zaadmengsels. In de meeste gevallen geeft de naam eigenlijk al aan waar deze voor geschikt zijn, toch licht ik deze graag nog even verder aan je toe.

Type graszaadGeschikt voorProductfoto
Hendriks Graszoden Bijzaaien van gazons aangelegd met graszoden van Hendriks graszoden. In dit zaadmengsel zit exact hetzelfde graszaad als dat door de kweker is gebruikt. In deze verpakking zit ook RPR. Dit zelfherstellend Engelse raaigras zorgt voor een extra sterk gazon! graszaad hendriks graszoden
Barenbrug Speel en Sport Barenbrug Speel en Sport is een zeer breed inzetbaar zaadmengsel. Het heeft alle eigenschappen die je terug wilt zien in jouw gazon: Sterk, zelfherstellend, verdraagt schaduw en heeft ook nog eens een hoge sierwaarde. Ideaal dus voor het inzaaien van een fraai speelgazon voor in jouw tuin. Barenbrug speel en sport
Barenbrug Schaduw en Zon Gras en schaduw zijn geen ideale combinatie. Toch blijven er ook op schaduwrijke plaatsen in de tuin altijd een aantal grassprietjes groeien. Schaduw en Zon maakt gebruik van deze soorten gras en werd beloond met een innovatieprijs voor deze bijzondere samenstelling. Barenbrug Schaduw en Zon
Barenbrug Herstel Kale plekken in het gazon wil je zo snel mogelijk herstellen. Mos, onkruid en straatgras liggen immers op de loer. Met S.O.S. hoef je niet langer te wachten met zaaien tot de bodem enorm is opgewarmd. Barenbrug Herstel is speciaal gecoat en ontkiemd ook bij lage temperaturen. Barenbrug Herstel
ECOstyle Extra ECOstyle Extra maakt ook gebruik van een speciale coating het voorkomt vraat van vogels en kiemt bij een lage bodemtemperatuur. Bovendien is dit product op een biologische wijze geteeld. Bijzonder in nog het hoge opkomstpercentage, daardoor heb je minder graszaad nodig per vierkante meter voor hetzelfde resultaat. ECOstyle Graszaad Extra

Kortom, welk graszaad kies je?

Klant van Gras en Groen Graszoden?

(Bij)zaaien vroeg of laat in het jaar?

  • Met Barenbrug Herstel en ECOstyle Extra kun je eerder en langer zorgen voor een snel herstel van jouw gazon en voorkom je problemen zoals mos en onkruid. Beheerders van golfterreinen en sportvelden zaaien met dit mengsel vrijwel het hele jaar door!

Zijn er schaduwrijke delen in jouw gazon waar het gras slecht aanslaat?

Nieuw: Grootverpakkingen graszaad

De warme en droge zomer van vorig jaar is duidelijk nog terug te zien in de gazons. Wij hebben het niet alleen ontzettend druk met het vervangen van gazons door middel van graszoden, ook de vraag naar graszaad is enorm. Sinds vorig week staan er dan ook grotere verpakkingen online in de webwinkel. De 15 en 5 kilo verpakkingen zijn prijstechnisch wat aantrekkelijker als jij aan de slag gaat met jouw gazon!

Heb jij nog vragen over het graszaad, graszaaien of andere uitdagingen dankzij jouw gazon? Stel deze dan gerust via de mail (winkel@grasengroen.nl) of als wij open zijn via de chat of telefoon. Veel succes met het onderhoud van jouw gazon!

Reacties

Laat een opmerking achter