Varenrouwmug bestrijden - ECOstyle aaltjes 25 mln/ 50 m²

Aaltjes oftewel nematoden zijn de natuurlijke vijanden van de larven van de varenrouwmug. Als deze op de juiste wijze worden uitgezet in de tuin ben jij snel van de varenrouwmugplaag af. En dat zonder schade te veroorzaken aan de natuur en het milieu.

Voordelen varenrouwmug bestrijden met aaltjes

  • Milieuvriendelijk
  • Veilig voor mens en dier
  • Bewezen effectief Slechts één behandeling per jaar

25 miljoen aaltjes zijn voldoende voor een oppervlak van 50 m² De larven van de varenrouwmug zijn het gehele jaar te bestrijden, mits de omgevingstemperatuur tenminste 10°C is.

Aaltjes

De aaltjes tegen de trips zijn microscopisch klein en met het blote oog niet zichtbaar. Om de gehele tripsplaag aan te pakken; de volwassen trips en de larven trips is zowel een bodem- als een bladtoepassing van de aaltjes noodzakelijk.

Larven varenrouwmug

De larven van de varenrouwmug (ook wel rouwvlieg genoemd), zien er uit als langwerpige 'wormpjes'. Ze zijn ongeveer 3 á 4 mm en hebben een glasachtig lichaam. De volwassen varenrouwmug is een kleine mug van 2 tot 3 mm lang. De vleugels hebben een v-teken aan het einde. Het mugje heeft een zwart-bruine kleur en lange poten. De eerste tekenen van de plaag herken je vaak aan de aanwezigheid van de volwassen varenrouwmuggen.

Dosering

Voor het bestrijden van de larven van de varenrouwmug zijn 5 miljoen aaltjes nodig per 10 vierkante meter gazon.

Gebruiksaanwijzing

Per post ontvangt u een enveloppe met een poederachtige substantie. Dit zijn de nematoden, het is een levend product dus bewaar deze niet te lang. Past u ze niet direct toe leg ze dan in de koelkast, daar blijven ze nog enkele dagen goed.

De larven van de varenrouwmug zijn het gehele jaar te bestrijden.

Handleiding

Onze kleinste verpakking aaltjes is voldoende voor 10m2 en kan worden opgelost in maximaal 5 liter water. Heb jij minder planten? Of houden je planten niet van zoveel water? Je kunt niet overdoseren met aaltjes dus volg dan dit advies:

  1. Verdun de verpakking aaltjes met de hoeveelheid water die je planten nodig hebben. Tip: weet je niet precies hoeveel dit is? Ga dan uit van ongeveer 200 ml per plant. Hou wel rekening met de behoefte van jouw planten. Een cactus heeft bijvoorbeeld minder water nodig en een grotere kamerplant misschien meer. Pas de hoeveelheid water hier dus op aan.
  2. Giet de aaltjes aan bij je planten. Het is belangrijk dat de aaltjes zich goed in je pot verspreiden en dat de aarde vochtig is.

Tip:

Mocht je te weinig water hebben gebruikt dan kun je gerust extra water geven.

Bestel- en bezorginformatie natuurlijke vijanden ECOstyle

De producten van ECOstyle betreffen levende organismen. Het spreekt voor zich dat wij deze met de grootste zorg vervoeren.

Natuurlijke vijanden zijn versproducten

De natuurlijke bestrijdingsmiddelen van ECOstyle hebben een beperkte houdbaarheid. Wij zijn niet voorraadhoudend, maar bestellen deze vers voor u.

  • Bestellingen hebben een levertijd van 2-3 werkdagen
  • Bestellingen worden verzonden met een Track & Trace code van DHL

Garantie op natuurlijke vijanden

De werking van de aaltjes is sterk afhankelijk van diverse factoren zoals uw eigen inspanningen, de juiste toepassing en de leeftijd van de plaag. De natuurlijke vijanden zijn dan ook uitgesloten van garantie en retourrecht, tenzij uw bestelling langer dan 48 uur onderweg is geweest.

De aaltjes mogen maximaal 48 uur onderweg zijn om u levend te bereiken. Het is dan ook belangrijk dat u de levering via de Track & Trace code goed in de gaten houdt. Plaats de enveloppe direct na ontvangst in de koeling en pas ze daarna z.s.m. toe volgens de gebruiksaanwijzing.

Bezorginformatie

Producten worden verzonden met de DHL pakketservice met een Track & Trace code.

  • Voor 15:00 uur besteld, binnen 3 werkdagen bezorgd
  • Brievenbuspakket met Track&Trace
  • Altijd gratis verzending