Eikenprocessierupsen bestrijden - ECOstyle aaltjes 5 mln/ 10 m²

Let op: Deze aaltjes zijn op dit moment niet leverbaar vanwege een te lage bodemtemperatuur. Na verwachting kan je de aaltjes vanaf april 2024 weer bestellen.

Aaltjes oftewel nematoden zijn de natuurlijke vijanden van eikenprocessierupsen. Als deze op de juiste wijze worden uitgezet in de tuin ben jij snel van jouw eikenprocessierupsen plaag af. En dat zonder schade te veroorzaken aan de natuur en het milieu.

Voordelen eikenprocessierupsen bestrijden met aaltjes

 • Milieuvriendelijk
 • Veilig voor mens en dier
 • Bewezen effectief
 • Slechts één behandeling per jaar

5 miljoen aaltjes tegten processierupsen zijn voldoende voor een oppervlak van 10 m². Eikenprocessierupsen zijn te bestrijden in april.

Aaltjes eikenprocessierupsen

De aaltjes vroeg in het seizoen toepassen, rond april. De rupsen zijn dan veiliger te bestrijden omdat ze nog geen brandharen hebben. Zonder de brandharen, die vaak in de loop van de maand mei ontstaan, zijn de rupsen tevens directer en dus beter te raken met de aaltjes. De aaltjes niet overdag maar ’s avonds over de rupsen sproeien. Bij zonnig weer drogen de aaltjes namelijk snel uit en hebben ze niet voldoende kans om de rupsen binnen te dringen. De rupsen dienen, voor een optimaal resultaat, tot druipens toe bespoten te worden.

Bij het signaleren van nesten van de eikenprocessierups met brandharen adviseren wij contact op te nemen met de gemeente of professionele bedrijven. In deze fase is het advies om de rupsen niet zelf te bestrijden.

Eikenprocessierupsen

De eikenprocessierups is een behaarde rups die in eikenbomen voor kan komen. Deze rups heeft zijn naam te danken aan het feit dat ze in groepjes, in processie, op zoek gaan naar eikenbladeren in bomen. Je zult ze vanaf april tot ongeveer begin juli aantreffen. Waar kun je de eikenprocessierups aan herkennen?

 • Donkergrijze kleur, met lichte kleuren aan de zijkant
 • Bedekt met witte haartjes en later brandhaartjes
 • Ongeveer 3 cm lang
 • Maken in groepjes grote nesten op stammen of dikke takken
 • ‘s Nachts op zoek naar eikenbladeren om van te eten

Dosering

Voor het bestrijden van eikenprocessierupsen zijn 5 miljoen aaltjes nodig per 10 vierkante meter gazon. Verpakkingen zijn er in diverse eenheden en dus voor elke gazongrootte.

Gebruiksaanwijzing

Per post ontvangt u een enveloppe met een poederachtige substantie. Dit zijn de nematoden, het is een levend product dus bewaar deze niet te lang. Past u ze niet direct toe leg ze dan in de koelkast, daar blijven ze nog enkele dagen goed.

Eikenprocessierupsen zijn te bestrijden in april.

Handleiding

 1. Neem de verpakking en meng deze met 1 liter water. Dit is de basisoplossing.
 2. Meng vanuit deze basisoplossing het juiste aantal liters voor jouw gazon in één of meerdere gieters.
 3. Een gieter van 10 liter water is voldoende voor 10m².
 4. Giet het mengsel uit over het te bestrijden oppervlak.

Tips:

 • Pas de aaltjes niet toe in de volle zon. Bij voorkeur in de vroege ochtend of avond.
 • Aaltjes verplaatsen zich via het vocht. 

Bestel- en bezorginformatie natuurlijke vijanden ECOstyle

De producten van ECOstyle betreffen levende organismen. Het spreekt voor zich dat wij deze met de grootste zorg vervoeren.

Natuurlijke vijanden zijn versproducten

De natuurlijke bestrijdingsmiddelen van ECOstyle hebben een beperkte houdbaarheid. Wij zijn niet voorraadhoudend, maar bestellen deze vers voor u.

 • Bestellingen hebben een levertijd van 2-3 werkdagen
 • Bestellingen worden verzonden met een Track & Trace code van DHL

Garantie op natuurlijke vijanden

De werking van de aaltjes is sterk afhankelijk van diverse factoren zoals uw eigen inspanningen, de juiste toepassing en de leeftijd van de plaag. De natuurlijke vijanden zijn dan ook uitgesloten van garantie en retourrecht, tenzij uw bestelling langer dan 48 uur onderweg is geweest.

De aaltjes mogen maximaal 48 uur onderweg zijn om u levend te bereiken. Het is dan ook belangrijk dat u de levering via de Track & Trace code goed in de gaten houdt. Plaats de enveloppe direct na ontvangst in de koeling en pas ze daarna z.s.m. toe volgens de gebruiksaanwijzing.

Bezorginformatie

Producten worden verzonden met de DHL pakketservice met een Track & Trace code.

 • Voor 15:00 uur besteld, binnen 3 werkdagen bezorgd
 • Brievenbuspakket met Track&Trace
 • Altijd gratis verzending