ECOstyle AZ-kalk 5 kg

AZ-kalk 5 kilogram van ECOstyle is een uniek product dat verrijkt is met Micro-organismen en heeft een langdurige werking. Tot 4 maanden na het strooien van de kalk heeft AZ-Kalk een directe werking tegen de zure bodem.

AZ kalk kan onder alle weersomstandigheden worden uitgestrooid zonder enige risico op verbranding. Deze kalk wordt gemaakt van een restproduct dat vrij komt bij de winning van drinkwater in Nederland. AZ kalk heeft dus tevens een duurzaam karakter dat past bij alles wat ECOstyle doet. 

Voordelen ECOstyle AZ-kalk 5 kg

  • Werkt indirect tegen mos
  • Restproduct van waterwinning en dus duurzaam
  • Fijne korrel laat zich goed verdelen
  • Voldoende voor 50 m² gazon

AZ-Kalk is een unieke kalk verrijkt met micro-organismen. Toediening van kalk is belangrijk voor een correctie van de zuurgraad (pH-waarde) in het gazon of de moestuin. De juiste pH-waarde van de bodem is voor elke plant van levensbelang. Onder andere door de opname van voedingsstoffen verzuurt de grond. Veel planten - behalve de zuurminnende - groeien niet optimaal in grond met een lage pH-waarde.

Gebruiksaanwijzing ECOstyle AZ-kalk 5 kg

Verspreid de ECOstyle AZ-Kalk gelijkmatig over het gazon. Dit kan zowel handmatig als met een strooiwagen worden uitgevoerd.

ECOstyle AZ-Kalk is het gehele jaar toe te passen. Doorgaans wordt geadviseerd dit in november/ december uit te voeren ter voorkoming van mosgroei in de winter. Eventueel kan dit vroeg in het voorjaar nogmaals worden herhaald. 

Dosering ECOstyle AZ-kalk 5 kg

De te geven hoeveelheid is sterk afhankelijk van de zuurtegraad van de bodem. Met een eenvoudige pH-bodemtest kan de exacte zuurtegraad van de bodem worden vastgesteld waarna de kalkgift hierop wordt afgestemd. 

Indien de pH-waarde reeds op peil is gehouden is het advies om jaarlijks 0,5 - 1 kg per 10 m² te strooien.

Samenstelling ECOstyle AZ-kalk 5 kg

ECOstyle AZ-Kalk is een CO²- neutraal product. Het is een restproduct uit de drinkwaterwinning industrie.

Verrijkt met micro-organismen.

Bestel- en bezorginformatie Gras en Groen

Gras en Groen heeft ervoor gekozen om de pakketten te verzenden via Post NL pakketservice. Dit is een betrouwbare partner gebleken. Mocht uw bestelling door de toenemende druk op de pakketdiensten vertraging oplopen dan vragen wij hiervoor uw begrip.

Bezorginformatie

Producten worden verzonden via de Post NL pakketservice met een Track & Trace code. U ontvangt hiervan bericht via de mail zodra uw bestelling is aangemaakt. Op de bestelling zijn de volgende regels van toepassing:

  • Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Post NL pakketpost met Track&Trace
  • Gratis verzending vanaf € 75,-