Meerjarig bijenmengsel 1kg

Bijen, hommels en andere nuttige, nectarminnende insecten staan onder druk. Een van de oorzaken is een gebrek aan waardplanten en nectar. Het meerjarig bijenmengsel bevat een mix van bloemrijke soorten en biedt de bijen en hommels een helpende hand. Wilt u een kleurrijke mix van meerjarig bloemsoorten die een grote aantrekkingkracht heeft op bijen, hommels en andere nuttige insecten? Kies dan voor het meerjarige bijenmengsel!

Voordelen van meerjarig bijenmengsel 1kg

 • Kleurrijke en bloemrijke mix
 • 25-30 inheemse planten
 • Maximale hoogte van 100 cm
 • Geschikt voor zowel rijke kleigrond als schrale zandgrond

Meerjarig bijenmengsel 1kg is geschikt voor een oppervlak tot 400 m².

Gebruiksaanwijzing Meerjarig bijenmengsel 1kg

Het meerjarig bijenmengsel is met name geschikt voor het inzaaien van braakliggend terrein of bermen. Zaai bij voorkeur vanaf de zomer tot vroeg in de herfst. De warme en vochtige bodem helpt de zaden te kiemen in een periode waarin de planten zich ook van nature uitzaaien.

Meerjarig bijenmengsel zaaien

 1. Creeër een vals zaaibed
 2. Verwijder vervolgens kiemen om onkruiddruk te mijden
 3. Zaai het oppervlak in en werk het zaad lichtjes onder
 4. Wals het ingezaaide oppervlak af
 5. Bij de juiste omstandigheden groeien de eerste kiemen binnen 1-2 weken

Dosering

Meerjarig bijenmengsel 1kg is geschikt voor het inzaaien van een oppervlak tot 400 m²

Samenstelling: Gewoon duizendblad, Kleine pimpernel, Hopklaver, Koriander, Wondklaver, Echte guldenroede, Esparcette, Boekweit, Witte klaver, Wilde reseda, Hartgespan, Sint-Janskruid, Bergvlas, Blaassilene, Muskuskaasjeskruid, Wilde peen, Dille, Grote wilde tijm, Luzerne, Venkel, Bernagie, Stalkaars, Wilde marjolein, Margriet, Korenbloem, Nigelle, Veldsalie, Groot kaasjeskruid, Grote centaurie, Gele kamille, Middelste teunisbloem, Gewoon slangenkruid, Tuingoudsbloem, Rode klaver, Grote klaproos, Gewone rolklaver, Knoopkruid, Melige toorts, Zonnebloem.

Bestel- en bezorginformatie Gras en Groen

Gras en Groen heeft ervoor gekozen om de pakketten te verzenden via Post NL pakketservice. Dit is een betrouwbare partner gebleken. Mocht uw bestelling door de toenemende druk op de pakketdiensten vertraging oplopen dan vragen wij hiervoor uw begrip.

Levertijd bloemzaden

De 1 kg verpakkingen met bloemzaad worden per bestelling ingekocht en verzonden. Dit om een versproduct en daarbij horende kiemkracht te garanderen.

 • Bestellingen voor maandag 10:00 uur worden uiterlijk op woensdag verzonden.
 • Bestellingen voor woensdag 10:00 uur worden uiterlijk op vrijdag verzonden.

Bezorginformatie

Producten worden verzonden via de Post NL pakketservice met een Track & Trace code. U ontvangt hiervan bericht via de mail zodra uw bestelling is aangemaakt. Op de bestelling zijn de volgende regels van toepassing:

 • Post NL binnen één werkdag
 • Tarief pakketpost NL: € 4,95
 • Tarief pakketpost BE: € 6,95
 • Gratis verzending vanaf € 75,-
 • Gratis af te halen op woensdag en vrijdag tussen 14:00 en 16:00 uur.