Graszaad Hendriks Graszoden - 15 kg voor 450-750 m²

Dit graszaad is met zorg samengesteld en daarom geschikt voor drie grassoorten: sportgras, speelgras en premiumgras. Met dit graszaad kunt u kale plekken in uw gazon bij zaaien/repareren of een gazon inzaaien. Zaaien kan vanaf eind maart tot en met september. 

 • Inhoud: 15 kg
 • Aanbevolen dosering: 35 - 40 gram per m²
 • Geschikt voor premium gazon

Graszaad premium graszoden

Heeft u in het verleden uw gazon laten aanleggen door Gras en Groen of graszoden gekocht bij Hendriks Graszoden? Dankzij dit zaadmengsel behoudt u exact dezelfde samenstelling van grassoorten in uw gazon als aangelegd met de premium graszoden van Hendriks Graszoden. Aanbevolen dus voor het bijzaaien van gazon die zijn aanlegd met de befaamde premium graszoden.

Graszaad Hendriks graszoden 15 kg is voldoende voor het inzaaien van 450 m².

Samenstelling Hendriks Graszoden speelgazon 15 kg

 • 30% Roodzwenkgras
 • 40% Veldbeemdgras
 • 30% Engels raaigras met RPR

Specificaties Barenbrug Hendriks Graszoden speelgazon

Vestigingssnelheid Boven gemiddeld
Groeisnelheid Langer dan gemiddeld
Zaaidosering doorzaaien 10 - 15 g/m2
Zaaidosering inzaaien 20 - 25 g/m2

Eigenschappen Barenbrug Hendriks Graszoden speelgazon

Snelheid van vesting ⭐️⭐️⭐️⭐️ Bespelingstolerantie ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Zelf herstellend vermogen ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Snel opgroenen na de winter ⭐️⭐️⭐️⭐️
Behoud van groene kleur ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Kiemenergie bij lage temperatuur (6 gr C) ⭐️⭐️⭐️⭐️
Minder mest nodig ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Minder beregening vereist (droogtolerantie) ⭐️⭐️⭐️⭐️

Hendriks Graszoden

Het familiebedrijf Hendriks Graszoden in het Midden-Limburgs Heythuysen, is opgestart door 4 broers en is gespecialiseerd in het telen van graszoden. Jarenlange ervaring heeft ertoe geleid dat zij al veel grote projecten in binnen- en buitenland hebben kunnen en mogen realiseren. Veel Champions League clubs spelen op de grasmat van Hendriks.

Gras en Groen Graszoden heeft al jarenlang een samenwerking met deze graszodenkweker. Elk jaar leggen wij zo’n 20 hectare graszoden aan in particuliere tuinen. Dit zijn premium graszoden gekweekt met dit zaadmengsel.

Graszaad Hendriks Graszoden zaaien

 1. Verwijder gras, onkruid en andere onregelmatigheden
 2. Hark de ondergrond los en zorg voor een egale verdeling
 3. Zaai het graszaad in twee kruisende richtingen
 4. Hark het graszaad lichtjes in de bodem
 5. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft totdat het graszaad volledig is ontkiemd

Graszaad bewaren

Het graszaad is ongeopend 2 jaar houdbaar mits het op een donkere en koele plek wordt opgeslagen. Nadat de verpakking is geopend kunt u het op een donkere en koele plek nog 1 jaar bewaren zonder dat de kiemkracht wordt aangetast. Alle graszaden die u bij Gras en Groen kunt kopen zijn voorzien van het NAK keurmerk. Dit keurmerk staat garant voor de zuiverheid, maar geeft ook een garantie voor een kiemkracht en dus opkomst van 80% van het graszaad.

Gras en Groen Winkel is een onderdeel van hoveniersbedrijf Gras en Groen. In 2018 gestart om klanten van het hoveniersbedrijf met kwalitatieve producten bij te staan in het behouden van een fraaie tuin. Bij Gras en Groen Hoveniers is uw complete tuin in goede handen. Vanaf de allereerste schetsen van uw droomtuin kunt u vertrouwen op dezelfde service, communicatie en kwaliteit.