Engerlingen bestrijden - Aaltjes 50 mln/ 100 m²

Let op: Deze aaltjes zijn op dit moment niet leverbaar vanwege een te lage bodemtemperatuur. Na verwachting kan je de aaltjes vanaf april 2024 weer bestellen.

Aaltjes oftewel nematoden zijn de natuurlijke vijanden van engerlingen. Als deze op de juiste wijze worden uitgezet in de tuin ben jij snel van jouw engerlingenplaag af. En dat zonder schade te veroorzaken aan de natuur en het milieu.

Voordelen engerlingen bestrijden met aaltjes

 • Milieuvriendelijk
 • Veilig voor mens en dier
 • Bewezen effectief
 • Slechts één behandeling per jaar

Informatie levering van de aaltjes tegen engerlingen

Aaltjes zijn een versproduct en worden op bestelling ingekocht:

 • Bestellingen voor maandag 10:00 uur worden op donderdag geleverd.
 • Bestellingen voor woensdag 10:00 uur worden op zaterdag geleverd.

Product info downloads

Engerlingen bestrijden - Aaltjes natuurlijke vijanden

Aaltjes oftewel nematoden zijn de natuurlijke vijanden van engerlingen. Als deze op de juiste wijze worden uitgezet in de tuin ben jij snel van jouw engerlingenplaag af. En dat zonder schade te veroorzaken aan de natuur en het milieu.

Aaltjes

Aaltjes zijn de natuurlijke vijand van engerlingen. Het zijn microscopisch kleine beestjes die zich in de bodem van jouw tuin bevinden. Nematoden, andere naam voor aaltjes, bestrijden engerlingen door hun prooi binnen te dringen en deze als voedselbron te gebruiken. Vervolgens sterft de engerling en planten de aaltjes zich voort. De nieuwe generatie verlaat de dode gastheer en gaat op zoek naar een nieuwe engerling. Dit herhaalt zich totdat de engerlingen plaag is opgelost.

Engerlingen

Engerlingen zijn de larven van verschillende keversoorten. Deze larven leven in de bodem van het gazon en eten daar van de wortels van het gras. Een enkel exemplaar is geen probleem voor het gazon, maar in grote aantallen kunnen engerlingen een plaag vormen die bestreden moet worden.

Engerlingen zijn de larven van:

 • Meikever
 • Junikever
 • Julikever
 • Rozenkever
 • Johanneskever

Dosering

Voor het bestrijden van engerlingen zijn 50 miljoen aaltjes nodig per 100 vierkante meter gazon. Verpakkingen zijn er in diverse eenheden en dus voor elke gazongrootte.

Gebruiksaanwijzing

Per post ontvangt u een enveloppe met een poederachtige substantie. Dit zijn de nematoden, het is een levend product dus bewaar deze niet te lang. Past u ze niet direct toe leg ze dan in de koelkast, daar blijven ze nog enkele dagen goed. Engerlingen zijn te bestrijden vanaf april tot en met oktober.

Handleiding

 1. Neem de verpakking en meng deze met 1 liter water. Dit is de basisoplossing.
 2. Meng vanuit deze basisoplossing het juiste aantal liters voor jouw gazon in één of meerdere gieters. Een gieter van 10 liter water is voldoende voor 10m².
 3. Giet het mengsel uit over het te bestrijden oppervlak.

Tips:

 1. Pas de aaltjes niet toe in de volle zon. Bij voorkeur in de vroege ochtend of avond.
 2. Aaltjes verplaatsen zich via het vocht in de grond. Sproei dus regelmatig voor een optimale werking.

Bestel- en bezorginformatie producten Koppert

De producten van Koppert zijn levende organismen. Het spreekt voor zich dat wij deze met de grootste zorg vervoeren. Aaltjes, lieveheersbeestjes en sluipwespen zijn versproducten De natuurlijke bestrijdingsmiddelen van Koppert hebben een beperkte houdbaarheid. Wij zijn niet voorraadhoudend, maar bestellen deze vers voor u. We krijgen de aaltjes, lieveheersbeestjes en sluipwespen tweemaal per week geleverd, direct na ontvangst zorgen wij voor de verzending.

 • Bestellingen voor maandag 10:00 uur worden uiterlijk op woensdag verzonden.
 • Bestellingen voor woensdag 10:00 uur worden uiterlijk op vrijdag verzonden.

Aaltjes van Koppert worden gekoeld verstuurd

De bestrijdingsperiode van engerlingen en emelten valt vaak samen met warm weer. Om die reden kiezen wij ervoor om dan (indien nodig) de producten gekoeld te versturen. De aaltjes zitten dan met een coldpack in een speciale isolerende enveloppe. Bij extreem warm weer kan het voorkomen dat wij leveringen tijdelijk uitstellen. Mocht dit voorkomen dan stellen wij u daarvan natuurlijk op de hoogte.

 • Gekoeld verstuurd

Garantie op natuurlijke vijanden

De werking van de aaltjes is sterk afhankelijk van diverse factoren zoals uw eigen inspanningen, de juiste toepassing en de leeftijd van de plaag. De natuurlijke vijanden zijn dan ook uitgesloten van garantie en retourrecht, tenzij uw bestelling langer dan 48 uur onderweg is geweest.

De aaltjes mogen maximaal 48 uur onderweg zijn om u levend te bereiken. Het is dan ook belangrijk dat u de levering via de Track & Trace code goed in de gaten houdt. Plaats de enveloppe direct na ontvangst in de koeling en pas ze daarna z.s.m. toe volgens de gebruiksaanwijzing.

Bezorginformatie

Producten worden verzonden met de Post NL pakketservice met een Track & Trace code.

 • Tarief pakketpost NL: € 4,95
 • Tarief pakketpost BE: € 6,95
 • Gratis verzending vanaf € 75,-
 • Gratis af te halen op woensdag en vrijdag tussen 14:00 en 16:00 uur.