ECOstyle Wormenmix bodemverbeteraar

Wormen spelen een belangrijke rol in het verbeteren van grond. Ze zorgen voor drainage en maken de grond luchtiger. De ECOstyle wormenmix ontvang je in veenvrije grond. Deze mix bevat epigeïsche, endogeïsche en anekische wormen. Wormen zijn dus erg handig om de grond te verbeteren, en gezonder te maken. Dat komt omdat de wormen gangetjes gaan graven door uw bodem. Dit zorgt uiteindelijk voor meer afwatering en extra lucht voor de bodem.

Let op: Doordat dit product levende organismen bevat kan door weersomstandigheden de levering 1 tot 2 weken duren.

Voordelen Wormenmix bodemverbeteraar

  • Mix van drie type wormen
  • Maakt de grond luchtiger
  • Zorgt voor een betere bodemstructuur
  • Betere drainage

Waarom wormenmix?

Naast dat de wormen de gangetjes gaan graven voor de drainage en lucht doen ze nog meer. De wormen verspreiden uitwerpselen organisch materiaal (wormenmest). De wormenmest is een organische bodemverbeteraar en is erg rijk aan voedingsstoffen en mineralen. Die voedingsstoffen en mineralen zorgen ervoor dat de plantengroei gestimuleerd wordt. De bodem zet dan de organische stoffen om in humus. Zo voed je dus de bodem en het bodemleven.

Waaruit bestaat de ECOstyle wormenmix

De verpakking is een mix van drie verschillende soorten wormen, met elk hun eigen functie. de mix bestaat uit: epigeïsche, endogeïsche en anekische soorten. 

De epigeïsche worm: deze worm leeft in de toplaag van uw bodem (0 tot 2 centimeter), en zorgt dat bladafval en andere dode organische materialen kleiner worden gemaakt. Dit zijn strooisel bewoners en bewegen voornamelijk horizontaal.

De endogeïsche worm: deze worm leeft ook in de toplaag maar dan iets dieper (0 tot 50 centimeter). Dit soort breekt bladafval af maar ook zorgen ze voor betere beluchting en optimale buffercapaciteit van het water in de toplaag. Dit zijn bodembewoners en bewegen zowel horizontaal als verticaal.

De anekische worm: deze worm leeft een stuk dieper en is ook een stuk groter. Ze graven diepe verticale tunnels tot wel 3 meter diep. Dit zorgt ervoor dat ook de diepe bodem beter wordt belucht en zo kan het water beter worden geïnfiltreerd. Ook deze wormen nemen het bladafval mee dat verkleind is in de toplaag. De organische stof komt op deze manier dieper in de bodem en dat is goed voor het bodemleven zoals schimmels en bacteriën. De gangen worden ook weer gebruikt door planten, bomen en gras. Die diepe wortels zorgen ervoor dat de planten, bomen en gras beter bestemd zijn tegen erg natte en droge periodes. Dit zijn pendelaars en bewegen zowel horizontaal als verticaal.

Bestel- en bezorginformatie natuurlijke vijanden ECOstyle

De producten van ECOstyle betreffen levende organismen. Het spreekt voor zich dat wij deze met de grootste zorg vervoeren.

Natuurlijke vijanden zijn versproducten

De natuurlijke bestrijdingsmiddelen van ECOstyle hebben een beperkte houdbaarheid. Wij zijn niet voorraadhoudend, maar bestellen deze vers voor u.

  • Bestellingen hebben een levertijd van 2-3 werkdagen
  • Bestellingen worden verzonden met een Track & Trace code van DHL

Garantie op natuurlijke vijanden

De werking van de aaltjes is sterk afhankelijk van diverse factoren zoals uw eigen inspanningen, de juiste toepassing en de leeftijd van de plaag. De natuurlijke vijanden zijn dan ook uitgesloten van garantie en retourrecht, tenzij uw bestelling langer dan 48 uur onderweg is geweest.

De aaltjes mogen maximaal 48 uur onderweg zijn om u levend te bereiken. Het is dan ook belangrijk dat u de levering via de Track & Trace code goed in de gaten houdt. Plaats de enveloppe direct na ontvangst in de koeling en pas ze daarna z.s.m. toe volgens de gebruiksaanwijzing.

Bezorginformatie

Producten worden verzonden met de DHL pakketservice met een Track & Trace code.

  • Voor 15:00 uur besteld, binnen 3 werkdagen bezorgd
  • Brievenbuspakket met Track&Trace
  • Altijd gratis verzending