Sedum Professional - 100% organische sedummest - 100 m²

Sedum professional 7 kg is een 100% organische sedummest van Gras&Groen speciaal voor sedumplanten. Deze meststof die geschikt is voor de aanleg en het onderhoud van sedum- en groendaken heeft een langdurige werking, tot 4 maanden.

Aan Sedum Professional 7 kg zijn schimmels en fosfaat vrijmakende bacteriën toegevoegd. Deze zorgen ervoor dat voedingsstoffen uit het substraat vrij opneembaar zijn voor de dakvegetatie. Binnen 6 weken na de bemesting is het sedum vastgegroeid in de vegetatie in stoelt het uit waardoor er een vol en dicht vegetatiepakket ontstaat op het dak.

Voordelen van Sedum Professional 7 kg

  • Geschikt voor aanleg en onderhoud van sedum
  • Zorgt voor een dichtbegroeid dak
  • Draagt bij aan gezonde en vitale planten
  • Verlaagd de kans op uitval en dus erosie en onkruid 
  • Micro-organismen maken voedingsstoffen vrij uit substraat

7 kg Sedum Professional is voldoende voor het bemesten van 100 m² sedumdak.

Sedum Professional voor onderhoud en aanleg

Sedum Professional is een 100% organische sedummest van Gras&Groen speciaal voor sedumplanten. Deze meststof die geschikt is voor de aanleg en het onderhoud van sedum- en groendaken heeft een langdurige werking, tot 4 maanden. Aan Sedum Professional zijn schimmels en fosfaat vrijmakende bacteriën toegevoegd. Deze zorgen ervoor dat voedingsstoffen uit het substraat vrij opneembaar zijn voor de dakvegetatie. Binnen 6 weken na de bemesting is het sedum vastgegroeid in de vegetatie in stoelt het uit waardoor er een vol en dicht vegetatiepakket ontstaat op het dak.

Gebruiksaanwijzing Sedum Professional

Sedum Professional is een 100% organische meststof geschikt voor de aanleg en het onderhoud van groendaken. Deze meststof is binnen twee weken werkzaam en zal een belangrijke bijdrage leveren aan de vitaliteit van het groendak.

Dosering Sedum Professional

Bij het aanleggen van het sedumdak:

  • Strooi 700 gram Sedum Professional per 10 m² nadat het sedumdak is aangelegd.

Bij het onderhoud van het sedumdak:

  • 1e bemesting, maart-april: 700 gram/ 10 m²
  • 2e bemesting, juni-juli: 700 gram/ 10 m²

Samenstelling Sedum Professional

Samengestelde organische meststof NPK 6-2-6 waarin Mycorrhizae schimmels gemengd zijn. 6% Stikstof totaal (N) volledig organisch gebonden, voortkomend uit vedermeel, beendermeel en vinasse. 2% Fosforzuuranhydride (P2O5) oplosbaar in neutraal ammoniumcitraat. 6% Kaliumoxide (K2O) oplosbaar in water. 65% Organische stof voortkomend uit vedermeel, beendermeel en vinasse. 8% Zwavelzuuranhydride (SO3) oplosbaar in water. Schimmels: (Mycorrhizae) 14 sporen/propagules/gram. Bacteriën: (Bacillus sp) 10 exp. 6 kiemen/gram. Protozoa: (Protozoa Cercomonas sp) 100 cysten/gram

Gras en Groen Winkel is een onderdeel van hoveniersbedrijf Gras en Groen. In 2018 gestart om klanten van het hoveniersbedrijf met kwalitatieve producten bij te staan in het behouden van een fraaie tuin. Bij Gras en Groen Hoveniers is uw complete tuin in goede handen. Vanaf de allereerste schetsen van uw droomtuin kunt u vertrouwen op dezelfde service, communicatie en kwaliteit.