Beukenhaag kopen

De beukenhaag is zeer geliefd als haag in de tuin. U komt de beukenhaag dan ook op zeer veel verschillende plaatsen tegen. Als hoge, ondoordringbare tuinafscheiding van de achtertuin, als lage haag in de voortuin, maar ook als blok met een mooie strakke snoeivorm. De beuk is een inheemse plantensoort, een beukenhaag groeit daardoor uitstekend in ons klimaat.

Wilt u een beukenhaag kopen? Lees dan snel verder en bekijk de mogelijkheden.

Voordelen van een beukenhaag

De beuk is als haagplant zo geliefd dankzij een aantal kenmerken:

 • Beuken zijn verkrijgbaar als wortelgoed en budgetvriendelijk.
 • Een beukenhaag is zeer goed te snoeien en smal te houden
 • Beuken zijn geschikt voor zonnige en schaduwrijke plaatsen.
 • Beukenhagen geven in het voorjaar een mooiefrisse kleur.
 • Beuken zijn in verschillende soorten verkrijgbaar.

Verfijn uw selectie

Prijs
Merk
Type blad
Bloeiperiode
Standplaats
Grondsoort
Groeiwijze
Groeisnelheid
Aantal snoeibeurten
Bijzondere kenmerken
ID Title price_including brand-name attribute-attribute_value attribute-attribute_value attribute-attribute_value attribute-attribute_value attribute-attribute_value attribute-attribute_value attribute-attribute_value attribute-attribute_value
264 Groene beuk 2.75 Gras en Groen Bladverliezend ["mei"] Zandgrond Breed opgaand > 40 cm 2x Inheemse plant ["Alle"] Bladverliezend ["mei"] Zandgrond Breed opgaand > 40 cm 2x Inheemse plant ["Alle"] Bladverliezend ["mei"] Zandgrond Breed opgaand > 40 cm 2x Inheemse plant ["Alle"] Bladverliezend ["mei"] Zandgrond Breed opgaand > 40 cm 2x Inheemse plant ["Alle"] Bladverliezend ["mei"] Zandgrond Breed opgaand > 40 cm 2x Inheemse plant ["Alle"] Bladverliezend ["mei"] Zandgrond Breed opgaand > 40 cm 2x Inheemse plant ["Alle"] Bladverliezend ["mei"] Zandgrond Breed opgaand > 40 cm 2x Inheemse plant ["Alle"] Bladverliezend ["mei"] Zandgrond Breed opgaand > 40 cm 2x Inheemse plant ["Alle"]
276 Rode beuk 2.25 Gras en Groen ["Alle"] Kleigrond Bladverliezend Breed opgaand > 40 cm 2x ["mei"] Inheemse plant ["Alle"] Kleigrond Bladverliezend Breed opgaand > 40 cm 2x ["mei"] Inheemse plant ["Alle"] Kleigrond Bladverliezend Breed opgaand > 40 cm 2x ["mei"] Inheemse plant ["Alle"] Kleigrond Bladverliezend Breed opgaand > 40 cm 2x ["mei"] Inheemse plant ["Alle"] Kleigrond Bladverliezend Breed opgaand > 40 cm 2x ["mei"] Inheemse plant ["Alle"] Kleigrond Bladverliezend Breed opgaand > 40 cm 2x ["mei"] Inheemse plant ["Alle"] Kleigrond Bladverliezend Breed opgaand > 40 cm 2x ["mei"] Inheemse plant ["Alle"] Kleigrond Bladverliezend Breed opgaand > 40 cm 2x ["mei"] Inheemse plant
26724 Haagbeuk 2 Gras en Groen Bladverliezend ["april","mei"] ["Alle"] Alle Breed opgaand > 40 cm 2x Inheemse plant Bladverliezend ["april","mei"] ["Alle"] Alle Breed opgaand > 40 cm 2x Inheemse plant Bladverliezend ["april","mei"] ["Alle"] Alle Breed opgaand > 40 cm 2x Inheemse plant Bladverliezend ["april","mei"] ["Alle"] Alle Breed opgaand > 40 cm 2x Inheemse plant Bladverliezend ["april","mei"] ["Alle"] Alle Breed opgaand > 40 cm 2x Inheemse plant Bladverliezend ["april","mei"] ["Alle"] Alle Breed opgaand > 40 cm 2x Inheemse plant Bladverliezend ["april","mei"] ["Alle"] Alle Breed opgaand > 40 cm 2x Inheemse plant Bladverliezend ["april","mei"] ["Alle"] Alle Breed opgaand > 40 cm 2x Inheemse plant
216 Kant-en-klaar Haagbeuk - 155 cm 174.95 Mobilane
176 Quickhedge rode beukenhaag - 200 cm 199.95 Quickhedge
174 Quickhedge beukenhaag - 200 cm 189.95 Quickhedge
173 Quickhedge beukenhaag - 150 cm 174.95 Quickhedge
172 Quickhedge beukenhaag - 120 cm 159.95 Quickhedge
171 Quickhedge beukenhaag - 80 cm 144.95 Quickhedge
161 Quickhedge haagbeuk 200 cm 184.95 Quickhedge
159 Quickhedge haagbeuk 120 cm 164.95 Quickhedge
158 Quickhedge haagbeuk 80 cm 144.95 Quickhedge

Beukenhaag

Een beukenhaag maakt veel horizontale vertakkingen. Dankzij deze kenmerkende groeiwijze vormen de verschillende soorten beukenhagen een dichte en ondoordringbare haag. 

Aan de vertakkingen zit een zacht en ovaal gevormd blad met een duidelijke bladtekening. De Fagus Sylvatica heeft een gladde bladrand terwijl de Carpinus betulus geribbeld is.

In de herfst en winter trekt de beukenhaag de voeding terug uit het blad. De beukenhaag is een bladverliezende haagplant. Bij de groene en rode beuk blijft het dorre blad grotendeels tot aan het voorjaar aan de haag hangen. In april/ mei loopt de haag opnieuw uit en verschijnt er fris groen of diep rood blad aan de beukenhaag. De haagbeuk laat het blad wel vallen, maar loopt juist weer vroeger uit in het voorjaar.

Beuk

De beuk is in grote delen van Europa een inheemse plant. De populairiteit van de beukenhaag hangt hier grotendeels mee samen. Bij een goede verzorging zullen de beuken uitgroeien tot een prachtige beukenhaag. 

De beuk gedijt goed op zowel een zonnige als een schaduwijke plaats en heeft een voorkeur voor een vruchtbare en vochthoudende bodem. Zand en leemgronden zijn daardoor uitermate geschikt. In lager gelegen klei- en veengronden adviseren wij de haagbeuk.

Beukenhaag soorten

Voor het vormen van een beukenhaag heeft u de keuze uit drie verschillende soorten beuken. U kunt de haag daardoor volledig aan laten sluiten bij uw eigen wensen. Het combineren van een rode beuk met een groene beuk in een haag geeft bijvoorbeeld een erg mooi effect. De drie verschillende soorten beuken zijn:

Fagus sylvatica

De Fagus sylvatica is de groene beuk die van nature vrij talrijk in onze bossen voorkomt. Ze doen het goed op zandgronden, maar ook in kleigrond mits deze voldoende afwatert. Het blad is zacht, licht groen van kleur en een ovale vorm.

Fagus sylvatica Atropunicea

De Fagus sylvatica 'Atropunicea' ziet er exact hetzelfde uit op één belangrijk verschil na. Deze variant heeft zoals de Nederlandse benaming rode beuk al doet vermoeden, een diep rode tot paarse kleur. De rode beuk groeit net als de groene beuk goed op zand- en goed drainerende kleigrond.

Carpinus betules

Carpinus betules wordt ook wel de haagbeuk genoemd. Het kenmerkende, geribbelde blad ontvouwt zich al vroeg in het voorjaar. De haagbeuk is beter bestand tegen natte kleigronden. Daardoor wordt deze vaker aangeplant in polderachtige gebieden en dan met name als een lage haag.

Beukenhaag bestellen bij Gras en Groen

Wilt u een beukenhaag bestellen van een uitstekende kwaliteit? Wij werken uitsluitend samen met kwekerijen waar wij verzekerd zijn van gezonde, volle haagplanten met een sterk wortelstelsel. 

Bij Gras en Groen leveren wij haagplanten direct vanaf de kweker bij u thuis. De haagplanten worden geoogt, verpakt en bezorgd binnen drie werkdagen. Op die manier kunnen wij een uitstekende conditie en het aangroeien van de haagplanten in uw tuin garanderen. 

Planten uit de volle grond zijn beschikbaar vanaf oktober tot en met april. Buiten deze perioden leveren wij uitsluitend planten uit pot.

 • Voor 12:00 uur besteld, binnen drie werkdagen bezorgd
 • Pallet transport NL € 69,95 en BE € 89,95

Zelf een beukenhaag aanplanten

Bent u overtuigd dat u een beukenhaag wilt gaan aanplanten? Wij informeren u graag hierover. Zo weten wij zeker dat de beukenhaag planten die u koopt goed zullen aanslaan en u kunt genieten van een schitterende beukenhaag. Belangrijke aandachtspunten bij het aanplanten van  een beukenhaag zijn:

 • Wanneer een beukenhaag aanplanten?
 • Op welke standplaats een beukenhaag aanplanten?
 • Op welke wijze een beukenhaag aanplanten?
 • Hoeveel beuken heeft u nodig voor uw haag?

Wanneer een beukenhaag aanplanten?

Een beukenhaag kan het beste worden aangeplant wanneer deze in de rustfase zit. De aanplantperiode van een beukenhaag loopt, met uitzondering van vorstperioden, vanaf september-oktober tot maart-april. De beukenhagen zijn dan verkrijgbaar als wortelgoed en met kluit.

Buiten deze periode kan een beukenhaag alleen aangeplant worden als potplant. Haagplanten uit pot hebben een sterke kluit met haarwortels. Wanneer beuken uit pot voldoende water krijgen kunt u ook dan een beukenhaag succesvol aanplanten.

Op welke standplaats een beukenhaag aanplanten?

Een beukenhaag kan zowel vol in de zon staan als half in de schaduw. Beuken houden niet van natte voeten. Als ondergrond is een zand- of leemgrond dan ook het meest geschikt. De Carpinus Betulus kan ook in kleigrond worden aangeplant.

Op welke wijze een beukenhaag aanplanten?

 1. Graaf een sleuf iets breder en dieper dan de wortels van de beuken.
 2. Verwijder eventuele stenen, onkruid of andere plantenwortels.
 3. Plaats de beuken in de sleuf, met de wortels gelijkmatig verdeeld.
 4. Vul de sleuf voorzichtig met aarde gemengd met meststoffen en compost.
 5. Geef de beukenhaag royaal water na het aanplanten en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft tijdens de eerste paar weken.

Beuken leven in symbiose met de mycorrhiza schimmel. Het toevoegen van deze schimmels is essentieel voor een succesvolle aanplant.
Advies per 5 strekkende meter haag:

 • 0,25 kg Bodem Actief/ terra Fertiel
 • 0,25 kg Myco-Haag
 • 50 liter niet-zurende compost of aanplantgrond

Hoeveel beuken heeft u nodig voor uw haag?

Bij het kopen van uw beukenhaag geven wij een advies voor het aantal beuken per strekkende meter haag. Bij de allerkleinste maten plaatsen wij 5 beuken per strekkende meter, bij de grootste maten zijn dit er 4.

Wilt u een wat bredere haag, dan planten wij een dubbele haag. Het voordeel hiervan is, naast het feit dat deze breder uitgroeit, dat deze haag sneller dichtgegroeid is. Bij een beukenhaag is het vrij gebruikelijk om de haag in een zig-zag aan te planten. U heeft dan 1,5 keer zoveel planten nodig.

Beukenhaag onderhouden

Een beukenhaag is redelijk eenvoudig te onderhouden. Naast het geven van water in droge perioden zijn het snoeien en bemesten van de beukenhaag de belangrijkste onderhoudstaken.

Beukenhaag snoeien

 • Snoei de beukenhaag op een bewolkte dag en twee keer per jaar: in het voorjaar en in de nazomer. 
 • Snoei de haag lichtjes om de gewenste vorm en dichtheid te behouden.
 • Zorg ervoor dat de bovenkant van de haag iets smaller is dan de onderkant om zonlicht de kans te geven alle bladeren te bereiken.

Beukenhaag bemesten

Bemest de beukenhaag driemaal per jaar met een organische meststof:

 • Maart-april: 0,25 kg Myco-Haag per 5 strekkende meter
 • Juni-juli: 0,25 kg Myco-Haag per 5 strekkende meter
 • Augustus-september 0,25 kg Myco-Haag per 5 strekkende meter