Filteren
Sorteren op
Verfijn uw selectie
Bloeiperiode

Glansmispelhaag kopen

Een glansmispelhaag is een ware lust voor het oog. Glansmispel is een wintergroene haag met rood uitlopende twijgen. Dit zorgt voor de kenmerkende rode kleur en de herkenbaarheid van deze plantsoort. Wilt u een glansmispelhaag kopen? Bekijk dan het aanbod van Gras en Groen.

1 product
|

Glansmispelhaag kopen

Wilt u een glansmispelhaag kopen? Glansmispel wordt  wordt ook wel de Photinia fraseri ‘Red Robin’ genoemd. Deze naam heeft de haagplant te danken heeft aan het blad dat zonlicht kan weerkaatsen en daardoor enorm glimt. In het voorjaar krijgt de haag kleine witte bloemetjes, die later kunnen veranderen in blauwe besjes. De grootste pluspunten van een glansmispelhaag op een rij:

 • Glansmispels vormen direct een dichte haag
 • Glansmispels kunnen een hoge groene afscheiding vormen
 • Glansmispels hebben rode uitlopers met een fraaie glans
 • Glansmispels bloeien in het voorjaar
 • Glansmispels zijn onderhoudsarm

Glansmispelhaag

De glansmispelhaag is in de tuin vaak een opvallende verschijning. Zeker in het voorjaar wanneer er aan het einde van de vertakkingen nieuw blad verschijnt. Het diep rode glanzende blad glinsterend in het voorjaarszonnetje maakt de glansmispel tot een prachtige haagplant.

Vanaf mei tot en met juni verschijnt er heerlijk geurende, witte bloesem aan de glansmispelhaag. Naar mate het jonge blad volwassen wordt kleur het donkerder rood of zelfs weer groen. In de winter verliest de glansmispelhaag een deel van zijn blad. Toch zal deze wel een dichte structuur behouden die vaak wenselijk is voor een haag!

Glansmispel

Glansmispel behoort tot de rozenfamilie. Oorspronkelijk komt deze heester en haagplant in Zuidoost-Azië en zelfs tot in de Himalya. Daar heeft de Glansmispel ook haar rode blad aan te danken. Dit dient als bescherming tegen fel zonlicht dat weerkaatst op de sneeuw in die opgeving. 

Photinia Fraseri 'Red Robin'

De meest bekende glansmispel is de Photinia x Fraseri 'Red Robin'. Dit is een gecultiveerde soort die in menig tuin terug te vinden is. Daar wordt dankbaar gebruik gemaakt van de winterharde eigenschappen, maar zeker ook de bijzondere bladverkleuringen die voor een fraai conbtrast zorgen!

Soorten Glansmispelhaag

Bij Gras en Groen kunnen we u de Glansmispelhaag in verschillende vormen aanbieden. Zo kunnen we hem in een kluit aanbieden, maar ook in pot. Tevens kunt u naar wens variëren in hoogten. Zo kunt al bij ons terecht voor een Glansmispelhaag met een hoogte tussen de 60 en 80 centimeter, maar ook voor een maximale hoogte van maar liefst 300 tot 350 centimeter haag. Zo kunnen we iedereen zo goed mogelijk voorzien.

Aanplanten Glansmispelhaag

Bij het aanplanten van een Glansmispelhaag zorgen wij ervoor dat het juiste aantal planten in één strekkende meter haag komt te staan. Uw haag van glansmispel zal daardoor direct volledig dicht zijn. In de toekomst zal uw haag nog hoger en breder uitgroeien, waardoor uw tuin nog verder afgeschermd wordt. Bij de kleinste maat planten zijn 3 stuks vaak al voldoende. Bij de grotere maten plaatsen we er 2.

Geschikte plaats en ondergrond

De Glansmispel is een plant die goed kan gedijen op allerlei soorten humusrijke ondergrond. Net zoals bij vele anderen plantensoorten is het belangrijk dat de ondergrond goed doorlatend is, en aan de vochtige kant. Het is daarnaast belangrijk om te vermelden dat de de Glansmispelhagen een voorkeur hebben voor een standplaats die in de zon of halfschaduw staat. Wanneer ze over weinig licht beschikken, of vol in de wind staan, kunnen ze in de winter nog wel eens invriezen.

Manier van aanplanten

Glansmispels worden geleverd met kluit of pot. Bij het aanplanten van de haag is het daardoor zaak om zeer ruime plantgaten te maken. Deze worden door Gras en Groen Hagen in een mooie rechte lijn gemaakt. Hiervoor wordt een lijn uitgezet die over het hart van de plantgaten loopt. Ook Glansmispels hebben baat bij een goede voedingsbodem. Compost kan indien nodig door Gras en Groen Hagen door de grond worden gemengd.

Snoeien van de Glansmispelhaag

 • Snoei Glansmispels eenmaal per jaar
 • Doe dit van mei tot en met oktober
 • Snoei glansmispel met een heggenschaar
 • Gebruik een snoeischaar om dikke vertakkingen weg te nemen
 • Top de haag zodra deze de gewenste hoogte heeft bereikt
 • Snoei de haag niet te rigoureus om verbranding te voorkomen