Glansmispelhaag kopen

Glansmispel is een ware lust voor het oog. Het is een wintergroene heester met rood uitlopende twijgen. Dit zorgt voor de kenmerkende rode kleur en de herkenbaarheid van deze plantsoort. Deze soort wordt ook wel de Photinia fraseri ‘Red Robin’ genoemd, waarbij het deze naam te danken heeft aan het blad dat sterk het licht kan weerkaatsen door de glans die het heeft. In het voorjaar krijgt de haag bovendien kleine witte bloemetjes, die later kunnen veranderen in een blauwe kleur.

Voordelen van een Glansmispelhaag

 • Glansmispels vormen direct een dichte haag
 • Glansmispels kunnen een hoge groene afscheiding vormen
 • Glansmispels hebben rode uitlopers met een fraaie glans
 • Glansmispels bloeien in het voorjaar
 • Glansmispels zijn onderhoudsarm
 • Glansmispels vormen gedurende het jaar een echte explosie aan kleuren

Verfijn uw selectie

Merk
Type blad
Bloeiperiode
Standplaats
Grondsoort
Groeiwijze
Groeisnelheid
Aantal snoeibeurten
Bijzondere kenmerken
ID Title brand-name attribute-attribute_value attribute-attribute_value attribute-attribute_value attribute-attribute_value attribute-attribute_value attribute-attribute_value attribute-attribute_value attribute-attribute_value
296 Glansmispel Gras en Groen Deels groenblijvend ["mei","juni"] ["Alle"] Alle Weelderig 20-40 cm 2x Bestand tegen zeewind Deels groenblijvend ["mei","juni"] ["Alle"] Alle Weelderig 20-40 cm 2x Bestand tegen zeewind Deels groenblijvend ["mei","juni"] ["Alle"] Alle Weelderig 20-40 cm 2x Bestand tegen zeewind Deels groenblijvend ["mei","juni"] ["Alle"] Alle Weelderig 20-40 cm 2x Bestand tegen zeewind Deels groenblijvend ["mei","juni"] ["Alle"] Alle Weelderig 20-40 cm 2x Bestand tegen zeewind Deels groenblijvend ["mei","juni"] ["Alle"] Alle Weelderig 20-40 cm 2x Bestand tegen zeewind Deels groenblijvend ["mei","juni"] ["Alle"] Alle Weelderig 20-40 cm 2x Bestand tegen zeewind Deels groenblijvend ["mei","juni"] ["Alle"] Alle Weelderig 20-40 cm 2x Bestand tegen zeewind

Glansmispelhaag

Glansmispel

Photinia Fraseri 'Red Robin'

Soorten Glansmispelhaag

Bij Gras en Groen kunnen we u de Glansmispelhaag in verschillende vormen aanbieden. Zo kunnen we hem in een kluit aanbieden, maar ook in pot. Tevens kunt u naar wens variëren in hoogten. Zo kunt al bij ons terecht voor een Glansmispelhaag met een hoogte tussen de 60 en 80 centimeter, maar ook voor een maximale hoogte van maar liefst 300 tot 350 centimeter haag. Zo kunnen we iedereen zo goed mogelijk voorzien.

Aanplanten Glansmispelhaag

Bij het aanplanten van een Glansmispelhaag zorgen wij ervoor dat het juiste aantal planten in één strekkende meter haag komt te staan. Uw haag van glansmispel zal daardoor direct volledig dicht zijn. In de toekomst zal uw haag nog hoger en breder uitgroeien, waardoor uw tuin nog verder afgeschermd wordt. Bij de kleinste maat planten zijn 3 stuks vaak al voldoende. Bij de grotere maten plaatsen we er 2.

Geschikte plaats en ondergrond

De Glansmispel is een plant die goed kan gedijen op allerlei soorten humusrijke ondergrond. Net zoals bij vele anderen plantensoorten is het belangrijk dat de ondergrond goed doorlatend is, en aan de vochtige kant. Het is daarnaast belangrijk om te vermelden dat de de Glansmispelhagen een voorkeur hebben voor een standplaats die in de zon of halfschaduw staat. Wanneer ze over weinig licht beschikken, of vol in de wind staan, kunnen ze in de winter nog wel eens invriezen.

Manier van aanplanten

Glansmispels worden geleverd met kluit of pot. Bij het aanplanten van de haag is het daardoor zaak om zeer ruime plantgaten te maken. Deze worden door Gras en Groen Hagen in een mooie rechte lijn gemaakt. Hiervoor wordt een lijn uitgezet die over het hart van de plantgaten loopt. Ook Glansmispels hebben baat bij een goede voedingsbodem. Compost kan indien nodig door Gras en Groen Hagen door de grond worden gemengd.

Snoeien van de Glansmispelhaag

 • Snoei Glansmispels eenmaal per jaar
 • Doe dit van mei tot en met oktober
 • Snoei glansmispel met een heggenschaar
 • Gebruik een snoeischaar om dikke vertakkingen weg te nemen
 • Top de haag zodra deze de gewenste hoogte heeft bereikt
 • Snoei de haag niet te rigoureus om verbranding te voorkomen