Filteren
Sorteren op
Verfijn uw selectie
Prijs
Merk
Bloeiperiode
Groeiwijze
Groeisnelheid
Aantal snoeibeurten

Hulsthaag kopen

De hulsthaag, ook bekend als Ilex, is een topper in ons assortiment haagplanten. De hulst omvat een grote familie heesters die als een haag aangeplant kunnen worden. U kunt bij Gras en Groen zowel losse als kant-en-klare hulsthagen kopen.

9 producten
|

Hulsthaag kopen

Wilt u een ondoordringbare en wintergroene hulsthaag kopen? Gras en Groen levert de mooiste haagplanten binnen 3 werkdagen bij u thuis. Waarom kiezen voor een hulsthaag in de tuin?

 • Directe privacy dankzij wintergroene eigenschap
 • Geen doorkijk door compacte groeiwijze
 • Hulst is ondoordringbaar dankzij stekelig blad 
 • Hulsthaag heeft een donkergroene kleur en strakke snoeivorm
 • Geschikt voor lage en hoge haag

Hulsthaag

Een hulsthaag past erg goed als tuinafscheiding in een ruim opgezette tuin. Het glanzende donkergroene blad en de rode bessen geven de hulsthaag een chique uitstraling. Door zijn dichte begroeiing en compacte groeiwijze zorgt een Hulsthaag bovendien voor privacy en sfeer.

De kenmerkende stekelige bladeren maken een hulsthaag volkomen ondoordringbaar. Hulst houdt ongewenste bezoekers op afstand en is daarmee een uitstekende natuurlijke vorm van inbraakpreventie.

Hulst

Hulst is een plant afkomstig uit de hulstfamilie, en staat in het Latijn bekend als de ilex. De plantensoort staat bekend om zijn compacte groei en vrij stekelige bladeren. Hierdoor wordt hij aangemerkt als ondoordringbaar. De bladeren hebben over het algemeen stekelige en leerachtige kenmerken.

Hulst wordt gezien als winterplant, omdat de bloemen dan zijn uitgegroeid tot zeer decoratieve rode bessen. De hulst is een soort die goed kan tegen allerlei omstandigheden. Zo kan hij goed tegen lage temperaturen, en functioneert hij zowel in de schaduw als in de volle zon prima. Hulst groeit ongeveer 10-20 cm per jaar en is dus geen al te snelle groeier.

Ilexhaag soorten

Gras en Groen biedt u de keuze uit vier verschillende Ilex soorten die allen zeer geschikt zijn voor het vormen van hoge of lage hagen. Van de soorten zijn er zowel mannelijke als vrouwelijke varianten beschikbaar. De vrouwelijke Hulsthaag planten komen in bloei en vormen de kenmerkende rode bessen die vogels aantrekken. Daarnaast zijn er varianten van deze stekelige haag plant in bladkleur en de maximale hoogte die de hulsthaag bereikt.

Cultivar Kenmerk Groeiwijze
Ilex meserveae Blue Maid Stekelig, blauwgroen blad met rode bessen Trage groei, max. 200 cm
Ilex meserveae Blue Prince Stekelig, blauwgroen blad Trage groei, max. 200 cm
Ilex meserveae Heckenfee Stekelig, donkergroen blad met lichtgroene rand Trage groei, max. 300 cm
Ilex meserveae Heckenstar Stekelig, donkergroen blad met lichtgroene rand en rode bessen Trage groei, max. 300 cm

Hulsthaag bestellen bij Gras en Groen

Wilt u een hulsthaag bestellen van een uitstekende kwaliteit? Wij werken uitsluitend samen met kwekerijen waar wij verzekerd zijn van gezonde, volle haagplanten met een sterk wortelstelsel. 

Bij Gras en Groen leveren wij hulst haagplanten direct vanaf de kweker bij u thuis. De Ilexen worden geoogt, verpakt en bezorgd binnen drie tot vijf werkdagen. Op die manier kunnen wij een uitstekende conditie en het aangroeien van de haagplanten in uw tuin garanderen. 

Ilex haagplanten uit de volle grond zijn beschikbaar vanaf oktober tot en met april. Buiten deze perioden leveren wij de Ilex planten uitsluitend planten uit pot.

 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, leverdatum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95 en BE € 89,95

Waarom uw hulsthaag bestellen bij Gras en Groen?

De hulsthagen zijn afkomstig van kwekerijen waar wij zelf erg graag zaken mee doen. Bij deze kwekerijen zijn wij verzekerd van Ilex haagplanten van een uitstekende kwaliteit

 • Haagplanten uitsluitend van gerenommeerde kwekerijen
 • Beperkte ecologische footprint dankzij innovatieve teelttechnieken
 • Advies en kennis van onze hoveniers
 • Uitstekende kwaliteit voor een scherpe prijs

Zelf een hulsthaag aanplanten

Gaat u de hulsthaag zelf aan planten? Dan helpen wij u graag om de met zorg gekweekte planten zo goed mogelijk in de grond te krijgen. Bij het aanplanten van de hulsthaag zijn de volgende zaken van belang:

 • Wanneer een hulsthaag aanplanten?
 • Op welke standplaats een hulsthaag aanplanten?
 • Op welke wijze een hulsthaag aanplanten?
 • Hoeveel hulsten heeft u nodig voor uw haag?

Wanneer een hulsthaag aanplanten?

Een hulsthaag kan het beste worden aangeplant wanneer deze in de rustfase zit. De aanplantperiode van een hulsthaag loopt, met uitzondering van vorstperioden, vanaf september-oktober tot maart-april.

De ilexhaag planten zijn dan verkrijgbaar met een kluit. Buiten deze periode kan een ilexhaag alleen aangeplant worden als potplant. Haagplanten uit pot hebben een sterke kluit met haarwortels. Wanneer hulsten uit pot voldoende water krijgen kunt u zelfs in de zomer een hulsthaag succesvol aanplanten.

Op welke standplaats een hulsthaag aanplanten?

De hulst is een plantensoort die gedijt op allerlei typen ondergrond. Elke grondsoort is geschikt, met uitzondering van slecht drainerende grond. Een waterdoorlatende, iets zure grond is perfect voor de hulst. Spit indien nodig de bodem van de plantsleuf om de drainerende werking te verbeteren.

Het maakt in het geval van de hulst niet uit of deze in de zon of de schaduw staat. Dit maakt de plant dan ook zo geliefd bij menig tuinbezitter.

Op welke wijze een hulsthaag aanplanten?

Bij de voorbereiding op het planten van een hulsthaag komt een extra belangrijke factor kijken ten opzichte van het planten van andere hagen: beschermende kleding. Denk hierbij aan het dragen van lange mouwen en handschoenen. Jonge bladeren zijn minder stekelig, maar contact is nog steeds verre van aangenaam.

 1. Graaf een sleuf iets breder en dieper dan de wortels van de laurier. Verwijder eventuele stenen, onkruid of andere plantenwortels.
 2. Plaats de laurieren in de sleuf, met de wortels gelijkmatig verdeeld.
 3. Vul de sleuf voorzichtig met aarde gemengd met meststoffen en compost.
 4. Geef de laurierhaag royaal water na het aanplanten en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft tijdens de eerste paar weken.

Voor een snelle inworteling en het succesvol aanplanten van de haag is het toevoegen van meststoffen en bodemleven van belang.

Advies per 5 strekkende meter haag:

 • 0,25 kg Bodem Actief/ terra Fertiel
 • 0,25 kg Myco-Haag
 • 50 liter compost of turf

Hoeveel hulsten heeft u nodig voor uw haag?

Bij het aanplanten van een hulsthaag is het zaak om te zorgen voor het juiste aantal planten per strekkende meter. Dit helpt u om snel een compacte en ondoordringbare haag te vormen. Bij het bestellen van de hulst-planten helpen wij u een handje. Als u het aantal strekkende meters haag invoert wordt het benodigde aantal planten voor u berekent. Het is wel aan te bevelen om voor elke hoek één haagplant extra te bestellen.

Hulsthaag onderhouden

Om te zorgen voor een dichtbegroeide hulsthaag met prachtig donkergekleurd en glimmend blad is goed onderhoud van belang. Doordat de haag niet erg goed tegen droogte kan is het leggen van een druppelslang bij het aanplanten aan te bevelen.

Hulsthaag snoeien

De hulsthaag is een langzame groeier waardoor één snoeibeurt per jaar volstaat. Doe dit bij voorkeur rond de maand juni. Net zoals bij het aanplanten is het belangrijk om bij het snoeien op te passen voor de scherpe bladeren, dus trek ook nu lange mouwen en handschoenen aan.

Vervolgens is het snoeien van de hulst geen moeilijke klus. Snoei de hulst mooi op vorm, en doe dit bij voorkeur met een heggenschaar. De kleinere takjes kunt u prima bijwerken met een wat kleinere snoeischaar.

Hulsthaag bemesten

Een goede bemesting is essentieel om uw hulsthaag van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Gebruik een organische meststof en volg dit eenvoudige bemestingsschema:

 • Maart-april: Breng 0,25 kg Myco-Haag per 5 strekkende meter hulsthaag aan in het vroege voorjaar. Dit stimuleert de groei in het begin van het seizoen.
 • Juni-juli: Herhaal de bemesting met 0,25 kg Myco-Haag per 5 strekkende meter hulsthaag in de zomer. Op dit moment heeft de haag extra voedingsstoffen nodig om gezond te blijven tijdens het groeiseizoen.
 • Augustus-september: Voer de laatste bemesting uit met 0,25 kg Myco-Haag per 5 strekkende meter haag aan het einde van de zomer. Dit helpt de haag om sterk en veerkrachtig de herfst in te gaan.