Filteren
Sorteren op
Verfijn uw selectie
Prijs
Merk
Bloeiperiode
Groeiwijze
Groeisnelheid
Aantal snoeibeurten

Laurierhaag kopen

Wilt u een laurierhaag kopen als haagplant voor uw tuin? Een wintergroene laurierhaag zal u niet teleurstellen. U heeft de keuze uit de geliefde Portugeese Laurier en zeven gecultiveerde soorten zoals de Laurier 'Rotundifolia'.

12 producten
|

Laurierhaag kopen

Wilt u een laurierhaag kopen? Kijk dan altijd goed naar de beschikbaarheid en het type kluit. Vanaf oktober tot en met april zijn ze verkrijgbaar als pot en kluit variant. In de periode daarna koopt u een laurierhaag uitsluitend in pot.

Koop uw laurierhaag vandaag nog en profiteer van deze kenmerken van een laurierhaag!

 • Een laurierhaag is wintergroen
 • In het voorjaar geeft de haag witte bloesem
 • De haag zorgt voor beschutting en bessen en trekt veel vogels aan
 • De laurierhaag groeit snel en in natuurlijke vormen
 • Laurier is in acht verschillende soorten verkrijgbaar

Laurierhaag

De Laurierhaag is een snel groeiende haag. De struikachtige haagplant kan gebruikt worden om een zeer sterke, wintergroene haag te vormen. Het is noodzakelijk om de laurierhaag of prunushaag meerdere malen te snoeien in het jaar. Doet u dit niet, dan worden de laurieren al snel veel te breed voor uw tuin.

De laurierhaag is erg geliefd als tuinafscheiding. Dit komt mede doordat deze wintergroen is. De wintergroen haag zal binnen korte tijd uitgroeien tot een hoge en ondoordringbare haag. Ideaal dus als u veel privacy wilt creëren in uw tuin.

Laurier

De laurier is van oorsprong een plant die voorkomt in het gebied rond de zwarte zee. Aan het einde van de middeleeuwen kwam de laurierkers via handelroutes vanuit Zuid-Oost Europa en delen van Azië in West-Europa terecht. Deze exotische haagplant is inmiddels volledig ingeburgerd en niet meer weg te denken uit de tuin.

De laurier is een tuinplant die zeer weinig eisen stelt aan de ondergrond en standplaats. Het maakt voor laurier niet uit of de plant in kleigrond, veengrond of in zeer arme zandgrond wordt geplaatst. Bedenk wel dat hoe vruchtbaarder de grond is, hoe mooier groen de kleur van het blad. 

Prunus haag soorten

Gras en Groen heeft verschillende soorten laurier als losse haagplanten in het assortiment die geschikt zijn voor het vormen van een laurierhaag. Van de laurierkers of in het latijns de Prunus laurocerasus zijn inmiddels een groot aantal gecultiveerde soorten ontstaan. Een andere bekende laurierhaag soort in de Portugeese laurier, de Prunus lucitanica ‘Angustifolia’

 • Prunus laurocerasus
 • Prunus lucitanica ‘Angustifolia’

Prunus laurocerasus

Cultivar Kenmerk Groeiwijze
Prunus laurocerasus Bonaparte Ovaal, donkergroen blad met rode uitlopers Middelhoog en compact
Prunus laurocerasus Caucasica Smal, spits donkergroen blad Opgaand en compact
Prunus laurocerasus Elly Ovaal, donkergroen blad Opgaand en zeer compact
Prunus laurocerasus Genolia Smal, spits lichtgroen blad Opgaand en zeer compact
Prunus laurocerasus Herbergii Smal, spits donkergroen blad Laagblijvend en compact
Prunus laurocerasus Novita Ovaal, donkergroen blad Ziekte en vorstbestendig
Prunus laurocerasus Reyvanii Ovaal, donkergroen blad Middelhoog en compact
Prunus laurocerasus Rotundifolia Ovaal, donkergroen blad Opgaand en breed
Prunus laurocerasus Sofia Spits, gekarteld en donkergroen blad Laagblijvend en compact

Prunus lucitanica ‘Angustifolia’

De Prunus lucitanica 'Angustifolia' of in het Nederlands de Portugeese laurier is de meest verfijnde lauriersoort. De zeer compact groeiende laurier maakt vele vertakkingen. De haag vormt een relatief klein, donkergroen en spits blad. In de tuin is deze haag erg goed smal te houden en geschikt als tuinafscheiding of lage haag en blokvorm.

Laurierhaag bestellen bij Gras en Groen

Wilt u een laurierhaag bestellen van een uitstekende kwaliteit? Wij werken uitsluitend samen met kwekerijen waar wij verzekerd zijn van gezonde, volle haagplanten met een sterk wortelstelsel. 

Bij Gras en Groen leveren wij laurier haagplanten direct vanaf de kweker bij u thuis. De laurieren worden geoogt, verpakt en bezorgd binnen drie werkdagen. Op die manier kunnen wij een uitstekende conditie en het aangroeien van de haagplanten in uw tuin garanderen. 

Laurierhagen uit de volle grond zijn beschikbaar vanaf oktober tot en met april. Buiten deze perioden leveren wij de laurier planten uitsluitend planten uit pot.

 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, leverdatum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95 en BE € 89,95

Waarom uw laurierhaag bestellen bij Gras en Groen?

De laurieren zijn afkomstig van kwekerijen waar wij zelf erg graag zaken mee doen. Bij deze kwekerijen zijn wij verzekerd van Prunus haagplanten van een uitstekende kwaliteit

 • Haagplanten uitsluitend van gerenommeerde kwekerijen
 • Beperkte ecologische footprint dankzij innovatieve teelttechnieken
 • Advies en kennis van onze hoveniers
 • Uitstekende kwaliteit voor een scherpe prijs

Zelf een laurierhaag aanplanten

Gaat u de laurierhaag zelf aan planten? Dan helpen wij u graag om de met zorg gekweekte planten zo goed mogelijk in de grond te krijgen. Bij het aanplanten van de laurierhaag zijn de volgende zaken van belang:

 • Wanneer een laurierhaag aanplanten?
 • Op welke standplaats een laurierhaag aanplanten?
 • Op welke wijze een laurierhaag aanplanten?
 • Hoeveel laurieren heeft u nodig voor uw haag?

Wanneer een laurierhaag aanplanten?

Een laurierhaag kan het beste worden aangeplant wanneer deze in de rustfase zit. De aanplantperiode van een laurierhaag loopt, met uitzondering van vorstperioden, vanaf september-oktober tot maart-april. De prunushaag planten zijn dan verkrijgbaar met een kluit.

Buiten deze periode kan een prunushaag alleen aangeplant worden als potplant. Haagplanten uit pot hebben een sterke kluit met haarwortels. Wanneer laurieren uit pot voldoende water krijgen kunt u ook dan een laurierhaag succesvol aanplanten.

Op welke standplaats een laurierhaag aanplanten?

De laurier is een tuinplant die zeer weinig eisen stelt aan de standplaats of ondergrond. Bedenk wel dat hoe vruchtbaarder de grond is, hoe mooier groen de kleur van het blad. Zorg wel voor een waterdoorlatende bodem zodat de kluit niet kan gaan rotten.

De standplaats voor de laurier is ook al niet erg belangrijk. Deze weinig eisende haagplant kan zelfs in de schaduw uitgroeien tot een struik van behoorlijke omvang. Dit maakt de plant dan ook zo geliefd bij menig tuinbezitter.

Op welke wijze een laurierhaag aanplanten?

 1. Graaf een sleuf iets breder en dieper dan de wortels van de laurier.
 2. Verwijder eventuele stenen, onkruid of andere plantenwortels.
 3. Plaats de laurieren in de sleuf, met de wortels gelijkmatig verdeeld.
 4. Vul de sleuf voorzichtig met aarde gemengd met meststoffen en compost.
 5. Geef de laurierhaag royaal water na het aanplanten en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft tijdens de eerste paar weken.

Voor een snelle inworteling en het succesvol aanplanten van de haag is het toevoegen van meststoffen en bodemleven van belang. 

Advies per 5 strekkende meter haag:

 • 0,25 kg Bodem Actief/ terra Fertiel
 • 0,25 kg Myco-Haag
 • 50 liter niet-zurende compost of aanplantgrond

Hoeveel laurieren heeft u nodig voor uw haag?

Wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk het voor u is om binnen afzienbare tijd een mooie, dichtgegroeide laurierhaag te hebben. Om die reden adviseren wij u zodat er altijd voor dat er voldoende planten in de haag komen te staan.

Als u bij het bestellen van de Prunus van uw keuze ingeeft hoeveel strekkende meter haag u wilt aanplanten, dan geven wij u een advies hoeveel laurierplanten u daarvoor nodig heeft. Wij adviseren u voor elke hoek één haagplant extra te bestellen.

Laurierhaag onderhouden

Door regelmatig te snoeien en uw laurierhaag op de juiste manier te bemesten, kunt u een prachtige en gezonde groene omheining creëren die een elegante uitstraling aan uw tuin geeft. Zorg voor uw laurierhaag en geniet het hele jaar door van zijn schoonheid.

Laurierhaag snoeien

Snoeien is een cruciaal aspect van het onderhoud van uw laurierhaag. Door regelmatig te snoeien, behoudt u niet alleen de gewenste vorm en dichtheid, maar stimuleert u ook de groei van nieuwe scheuten.

 • Het juiste moment: Plan twee snoeibeurten per jaar voor uw laurierhaag. De eerste snoei vindt plaats in het voorjaar, voordat het groeiseizoen begint. De tweede snoei kan plaatsvinden in de nazomer of vroege herfst, zodat de haag er netjes uitziet voor de winter.
 • Licht snoeien: Snoei de laurierhaag lichtjes om een mooie vorm te behouden en om te voorkomen dat de haag te veel in de breedte groeit. Verwijder alleen de uitstekende delen van de haag om een gelijkmatige en verzorgde uitstraling te behouden.
 • Bovenkant en zonlicht: Zorg ervoor dat de bovenkant van de haag iets smaller is dan de onderkant. Dit laat voldoende zonlicht toe om alle bladeren te bereiken, waardoor de haag gezond blijft en geen kale plekken ontstaan.

Laurierhaag bemesten

Een goede bemesting is essentieel om uw laurierhaag van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Gebruik een organische meststof en volg dit eenvoudige bemestingsschema:

 • Maart-april: Breng 0,25 kg Myco-Haag per 5 strekkende meter laurierhaag aan in het vroege voorjaar. Dit stimuleert de groei in het begin van het seizoen.
 • Juni-juli: Herhaal de bemesting met 0,25 kg Myco-Haag per 5 strekkende meter laurierhaag in de zomer. Op dit moment heeft de haag extra voedingsstoffen nodig om gezond te blijven tijdens het groeiseizoen.
 • Augustus-september: Voer de laatste bemesting uit met 0,25 kg Myco-Haag per 5 strekkende meter laurierhaag aan het einde van de zomer. Dit helpt de haag om sterk en veerkrachtig de herfst in te gaan.