Filteren
Sorteren op
Verfijn uw selectie
Prijs
Merk
Bloeiperiode
Groeiwijze
Bijzondere kenmerken

Olijfwilghaag kopen

Wilt u een olijfwilghaag kopen? De Olijfwilg, in het Latijn ook wel de Elaeagnus ebbingei genoemd, is een haagplant die steeds meer in populariteit wint. Het is een wintergroene plant met een grijs-groen blad die het opvallend goed doet op droge zandgronden en kustgebieden. Koop prachtige olijfwilghaag planten online bij Gras en Groen Winkel!

4 producten
|

Olijfwilghaag kopen

De Olijfwilg is een wintergroene plant met een grijs-groen blad. Er valt een zachte, glanzende gloed over de olijfwilghaag doordat doordat de onderkant van het blad witter is dan de bovenkant. De olijgwilghaag heeft hierdoor een klassieke uitstraling, met een olijfgroene kleur blad. Dit is dan ook de reden dat deze plantsoort de naam 'olijfwilg' heeft gekregen.

De belangrijkste redenen om een olijfwilghaag te kopen

 • Vormt een groenblijvende haag
 • Zeer goed geschikt voor wind en zilte zeelucht
 • Gedijt goed op arme zandgronden
 • Zeer goed winterhard
 • Hoge sierwaarde

Olijfwilghaag

De Olijfwilg is een haagplant die het goed doet in wat armere zandgronden en bovendien bestand is tegen droogte en zeelte zeelucht in kustgebieden. Dankzij het zilvergrijze blad heeft de haagplant een mediterraanse uitstraling.

In het voorjaar bloeit de Olijfwilg met kleine, witte bloemetjes, en oranjerode besjes, met tevens een aantrekkelijke geur. Het is dus een plantensoort met een hoge sierwaarde.

Olijfwilg

De olijfwilg komt van oorsprong uit Zuid-oost Azië, maar is al eeuwenlang in Europa te vinden. Voornamelijk in het Middellandse zee gebied. 

In de Nederlandse tuin wordt de olijfwilg steeds vaker toegepast. Elaeagnus ebbingei staat bekend als een klimaatadaptieve plant. De haagplant is goed bestand tegen de warme en droge zomers, die we de afgelopen decennia met enige regelmaat hebben gehad.

Elaeagnus ebbingei soorten

Bij Gras en Groen heeft u de keuze uit een aantal olijfwilg soorten. De bekendste is de Elaeagnus ebbingei. Er is echter ook een gecultiveerde variant hierop: Elaeagnus ebbingei 'Compacta'. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze haag een compactere groeiwijze. Daardoor groeit deze meer opgaand en heeft de haag ook van onderuit met vertakkingen. Ideaal dus voor een olijfwilghaag!

Olijfwilghaag bestellen bij Gras en Groen

Wilt u een olijfwilghaag bestellen van een uitstekende kwaliteit? Wij werken uitsluitend samen met kwekerijen waar wij verzekerd zijn van gezonde, volle haagplanten met een sterk wortelstelsel. 

Bij Gras en Groen leveren wij Elaeagnus ebbingei haagplanten direct vanaf de kweker bij u thuis. De olijfwilgen worden geoogt, verpakt en bezorgd binnen drie tot vijf werkdagen. Op die manier kunnen wij een uitstekende conditie en het aangroeien van de haagplanten in uw tuin garanderen. 

Olijfwilghagen uit de volle grond zijn beschikbaar vanaf oktober tot en met april. Buiten deze perioden leveren wij de planten uitsluitend planten uit pot.

 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, leverdatum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95 en BE € 89,95

Waarom Elaeagnus ebbingei bestellen bij Gras en Groen?

De olijfwilg hagen zijn afkomstig van kwekerijen waar wij zelf erg graag zaken mee doen. Bij deze kwekerijen zijn wij verzekerd van Elaeagnus ebbingei haagplanten van een uitstekende kwaliteit

 • Haagplanten uitsluitend van gerenommeerde kwekerijen
 • Beperkte ecologische footprint dankzij innovatieve teelttechnieken
 • Advies en kennis van onze hoveniers
 • Uitstekende kwaliteit voor een scherpe prijs

Zelf een Olijfwilghaag aanplanten 

De olijfwilghaag is een vrij eenvoudig te onderhouden haagplant. Deze stelt niet al te veel eisen aan de groeiomgeving. Toch is het belangrijk om op een aantal zaken goed te letten. Met name de hoeveelheid water die de grote haagplant exemplaren nodig hebben is een belangrijk aandachtspunt!

 • Wanneer een olijfwilghaag aanplanten?
 • Op welke standplaats een olijfwilghaag aanplanten?
 • Op welke wijze een olijfwilghaag aanplanten?
 • Hoeveel olijfwilgen heeft u nodig voor uw haag?

Wanneer olijfwilghaag aanplanten?

De olijfwilghaag kan het hele jaar door aangeplant worden. Vanaf begin mei tot en met september kan dit uitsluitend met planten uit pot. Olijfwilg planten uit pot hebben een sterke kluit waarvan de haarwortels in takt blijven. Zorg wel voor voldoende water na het aanplanten om de olijfwilg planten uit pot de zomer door te helpen.

Vanaf begin oktober is de Elaeagnus ebbingei ook weer leverbaar met een kluit. De olijfwilg gaat dan zijn rustperiode in waardoor die weer uit de volle grond gehaald kan worden. Het seizoen waarin de hagen ook als kluit leverbaar zijn loopt tot in april.

Op welke standplaats een olijfwilghaag aanplanten?

Een olijfwilghaag is geschikt als tuinafscheiding in de voortuin, maar zeker ook in de achtertuin. In de achtertuin kan de haag geplant worden als tuinafscheiding, maar ook om meerdere ruimtes in de tuin te vormen. Het maakt in het geval van de olijfwilg niet uit of deze in de zon of de schaduw staat.

De ondergrond is echter wel belangrijk. De haag kan absoluut niet in een natte grond worden aangeplant. Op laaggelegen kleigronden zal de olijfwilg slecht aanslaan. Op arme zandgronden zal de Elaeagnus ebbingei het echter fantastisch doen. De haag zal daar uitgroeien tot een prachtige tuinafscheiding.

Op welke wijze olijfwilghaag aanplanten?

Bij het aanplanten van de Elaeagnus ebbingei is het vooral belangrijk dat deze in een mooie rechte lijn komt te staan. De hoogte van de kluit is eveneens belangrijk bij het aanplanten. Als deze te hoog komt te staan, dan kan deze uitdrogen. Dit komt de plant natuurlijk niet ten goede.

Na het aanplanten wordt de haag, indien nodig, voor een eerste keer gesnoeid. De haag wordt getopt en de zijkanten worden ook strak gesnoeid zodat uw olijfwilghaag er al direct netjes uit komt te zien.

Voor een snelle inworteling en het succesvol aanplanten van de haag is het toevoegen van meststoffen en bodemleven van belang. Advies per 5 strekkende meter haag:

 • Bodem Actief/ terra Fertiel: 0,25 kg
 • Myco-Haag: 0,25 kg
 • Compost of aanplantgrond: 50 liter

Hoeveel Elaeagnus ebbingei planten heeft u nodig?

Bij het aanplanten van uw olijfwilghaag is het zaak om te zorgen voor het juiste aantal Elaeagnus ebbingei planten per strekkende meter. Dit helpt u om snel een compacte en ondoordringbare taxushaag te vormen.

Vindt u het lastig om het juiste aantal Elaeagnus ebbingei planten te bestellen? Bij het bestellen helpen wij u een handje. Als u het aantal strekkende meters haag invoert wordt het benodigde aantal Elaeagnus ebbingei voor u berekent. Bestel voor elke hoek één haagplant extra.

Snoeien van de Olijfwilg

 • Snoei Olijfwilgen twee of driemaal per jaar
 • Doe dit vanaf eind april tot en met september
 • Snoei Olijfwilg met een heggenschaar
 • Gebruik een snoeischaar om dikke vertakkingen weg te nemen
 • Top de haag zodra deze de gewenste hoogte heeft bereikt
 • Snoei de haag niet te rigoureus om verbranding te voorkomen