Filteren
Sorteren op
Verfijn uw selectie
Prijs
Standplaats
Groeiwijze
Groeisnelheid
Bloeiperiode
Bloeikleur

Hortensia kopen

Wilt u de border in uw tuin of enkele plantenbakken aanplanten en daarvoor een Hortensia kopen? Bij Gras en Groen vindt u de mooiste hortensia's van een uitstekende kwaliteit. De hortensia's die wij verkopen zijn veelal opgekweekt in 10 liter potten en hebben daardoor een mooie, sterke kluit.

Koop uw hortensia (hydrangea) bij Gras en Groen en kies uit een grote diversiteit aan kleuren en vormen van verschillende Hydrangea soorten.

Voordelen van Hortensia's

 • Weelderige bloemen van hortensia's trekken vlinders en bijen aan
 • Hortensia's bloeien langdurig
 • Zorgen voor een sfeer van rust en harmonie
 • Geschikt voor de volle grond en voor in plantenbakken
 • Dankzij een ruim aanbod aan soorten geschikt voor elke tuin
13 producten
|

Hortensia

De hortensia is sinds jaar en dag terug te vinden in onze tuinen. Hortensia's kunnen uitgroeien tot volle, weelderige struiken met grote bloemenclusters. Van lage en compacte soorten die ideaal zijn voor borders en potten, tot grotere exemplaren die een opvallend accent vormen in de tuin. Dankzij de diverse kleurenpaletten van de hortensia, variërend van zachtroze tot diepblauw en alles daartussenin, zijn er eindeloze mogelijkheden om uw tuin te verfraaien.

Hortensia's zijn prachtige blikvangers en kunnen solitair worden geplant, maar kunnen ook worden gecombineerd met andere vaste planten en struiken voor een harmonieus geheel. Bovendien zijn ze geschikt voor diverse tuinstijlen. Van klassieke, cottage-achtige tuinen tot stadstuinen en tuinen in een moderne stijl. De hortensia is een waardevolle aanwinst zijn voor elke buitenruimte. Met hun rijke en langdurige bloei voegen hortensia's kleur en geur toe aan elke tuin.

Hydrangea

De hydrangea, de latijnse naam van de hortensia, vindt zijn oorsprong in Azië en Noord- en Zuid-Amerika. In de negentiende eeuw vond de hortensia zijn weg naar Europa en groeide al snel uit tot een geliefde tuinplant vanwege zijn opvallende bloemen en weelderige bladeren.

Populaire hortensia soorten

Ontdek onze diverse assortiment hortensia's, variërend van de klassieke Annabelle tot pluimhortensia. Elke soort heeft zijn eigen unieke eigenschappen en bloemvormen, waardoor u een ruime keuze heeft om uw tuin te verfraaien.

Latijnse naam Nederlandse naam Groeiwijze
Hydrangea macrophylla Boerenhortensia Compact en opgaand tot 150 cm
Hydrangea paniculata Pluimhortensia Opgaand tot 200 cm
Hydrangea serrata

Berghortensia

Compact tot ca. 125 cm

Hortensia's onderhouden

Hortensia snoeien: Snoei de hortensia na de bloei, in de late zomer of vroege herfst. Verwijder oude bloemen en knip de takken terug tot ongeveer 30 cm boven de grond.

Hortensia bemesten: Gebruik een speciale hortensia meststof in het voorjaar en de zomer voor een gezonde groei en rijke bloei.

Hortensia water geven: Hortensia's houden van vochtige grond, vooral in warme periodes. Geef regelmatig water, maar voorkom stilstaand water rond de wortels.

Met deze praktische tips geniet u optimaal van de pracht en praal van uw hortensia's. Ontdek ons assortiment en breng deze natuurlijke schoonheden naar uw eigen tuin.

Hortensia bestellen bij Gras en Groen

Wilt u hortensia's bestellen van een uitstekende kwaliteit? Wij werken uitsluitend samen met kwekerijen waar wij verzekerd zijn van gezonde, volle hortensia struiken met een sterke kluit.

Gras en Groen levert hortensia planten direct vanaf de kweker bij u thuis. Uw bestelling met hydrangea planten wordt verzameld uit het veld, verpakt en bezorgd binnen drie werkdagen. Op die manier kunnen wij een uitstekende conditie en het aangroeien van de struiken in uw tuin garanderen. Planten uit de volle grond zijn beschikbaar vanaf oktober tot en met april. Buiten deze perioden leveren wij uitsluitend hortensia planten uit pot.

 • Voor 12:00 uur besteld, binnen drie werkdagen bezorgd
 • Pallet transport NL € 69,95 en BE € 89,95

Hortensia aanplanten

De hortensia is een geliefde heester in de tuin. Het is een niet erg veeleisende struik die dankzij een goede verzorging de tuin in de zomer zal sieren met prachtige bloemen. 

 • Wanneer hortensia aanplanten?
 • Op welke standplaats hortensia aanplanten?
 • Op welke wijze hortensia aanplanten?
 • Hoeveel hortensia's heeft u nodig?

Wanneer hortensia aanplanten?

Het beste moment om hortensia's te planten is in het voorjaar of het najaar, wanneer de grond goed opgewarmd is.

Op welke standplaats hortensia aanplanten?

Hortensia's gedijen het best in halfschaduw tot lichte schaduw. Zorg voor een beschutte plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

Op welke wijze hortensia aanplanten?

Graaf een ruim plantgat, maak de grond goed los en meng eventueel compost door de aarde. Plaats de hortensia in het gat en vul aan met aarde. Druk stevig aan en geef ruim water. Hortensia is een zuurminnende plant voeg eventueel turf toe als de bodem daarom vraagt.

Hoeveel hortensia's heeft u nodig?

Afhankelijk van de soort en grootte van de hortensia, houden we een plantafstand van 80 cm tot 1,5 meter aan voor een mooie spreiding.