Filteren
Sorteren op
Verfijn uw selectie
Prijs
Merk
Standplaats
Bloeiperiode

Kornoelje kopen

Bent u op zoek naar één of meerdere kornoelje struiken en wilt u een kornoelje kopen voor uw tuin? Ontdek onze uitgebreide verzameling kornoeljes. Kornoelje of Cornus in het Latijns omvat een grote familie met struiken. De bloemen, maar ook het felgekleurde hout, geven de struiken een grote sierwaarde in de tuin. Maak uw keuze uit een palet van kleuren en vormen van verschillende Cornus-soorten.

Voordelen van Kornoelje

 • Cornus is een uitbundig bloeiende heester
 • Vertakkingen hebben een hoge sierwaarde in de winter
 • Geschikt voor een zonnige plek of in de halfschaduw
 • Heeft weinig verzorging nodig in de vorm van snoeien
 • Dankzij een ruin aanbod is er een Kornoelje voor elke tuin
7 producten
|

Kornoelje struiken

De Cornus struik staat bekend om zijn weelderige groei en opvallende bloei. Deze schitterende struik ontwikkelt zich tot een volle, rijkbladige plant die prachtig bloeit. Er is een duidelijk onderscheid tussen klein- en grootbloemige soorten. De grootbloemige soorten zorgen voor een enorme bloemenpracht en worden bij voorkeur zo min mogelijk gesnoeid. 

De kleinbloemige soorten worden ook vanwege de felgekleurde takken in de winter gehouden. Vooral het jonge hout is bijzonder fel van kleur. Een snoeibeurt, vlak na de winter, waarbij het hout tot 30 cm boven de grond wordt afgesnoeid is hiervoor noodzakelijk. Dat mag eens per jaar of eens per drie jaar.  

Cornus struiken zijn ware blikvangers en kunnen solitair geplant worden, maar kunnen ook gecombineerd worden met andere vaste planten en struiken voor een harmonieus geheel. Bovendien zijn ze geschikt voor zowel formele als informele tuinen, waardoor ze een waardevolle toevoeging zijn aan elke buitenruimte. Met hun weelderige bloei en prachtige groei voegen Cornus struiken een vleugje elegantie en charme toe aan uw tuin.

Cornus

De Cornus, ook bekend als de kornoelje, heeft zijn oorsprong in zowel Azië als Noord- en Zuid-Amerika. In de negentiende eeuw vond de kornoelje zijn weg naar Europa en groeide al snel uit tot een geliefde tuinplant vanwege zijn opvallende bloemen en weelderige bladeren. Plantenveredeling heeft geleid tot het huidige ontzettend grote aanbod van diverse cornus soorten. 

Populaire Cornus soorten

Ontdek onze gevarieerde selectie Cornus struiken. Elke soort heeft zijn eigen unieke eigenschappen en bloemvormen, waardoor u ruime keuze heeft om uw tuin te verfraaien.

Latijnse Naam Nederlandse Naam Groeiwijze
Cornus alba Witte kornoelje Opvallende rode takken
Cornus sericea Flaviramea Canadese kornoelje Trapsgewijze groei, opvallende takken
Cornus sanguinea Midwinter Fire Rode kornoelje Levendige rode winterkleur

Cornus Onderhouden

Cornus Snoeien: Snoei de Cornus in vorm na de bloei, in de late zomer of vroege herfst. Wilt u genieten van geel, oranje of zelfs rode leuren van het hout? Verwijder dan niet alleen de oude bloemen, maar knip de takken ook terug tot ongeveer 30 cm boven de grond.

Cornus Bemesten: Gebruik een organische meststof voor Cornus in het voorjaar en de zomer voor een gezonde groei en rijke bloei.

Cornus Water Geven: Cornus houdt van vochtige grond, vooral in warme periodes. Geef regelmatig water, maar voorkom stilstaand water rond de wortels.

Met deze praktische tips geniet u optimaal van de pracht en praal van uw Cornus struiken. Ontdek ons assortiment en breng deze natuurlijke schoonheden naar uw eigen tuin.

Kornoelje bestellen bij Gras en Groen

Wilt u Koernoelje bestellen van een uitstekende kwaliteit? Wij werken uitsluitend samen met kwekerijen waar wij verzekerd zijn van gezonde, volle kornoelje struiken met een sterke kluit.

Gras en Groen levert kornoelje planten direct vanaf de kweker bij u thuis. Uw bestelling met cornus planten wordt verzameld uit het veld, verpakt en bezorgd binnen drie werkdagen. Op die manier kunnen wij een uitstekende conditie en het aangroeien van de struiken in uw tuin garanderen. Planten uit de volle grond zijn beschikbaar vanaf oktober tot en met april. Buiten deze perioden leveren wij uitsluitend kornoelje struiken uit pot.

 • Voor 12:00 uur besteld, binnen drie werkdagen bezorgd
 • Pallet transport NL € 69,95 en BE € 89,95

Kornoelje aanplanten

De Cornus, ook wel bekend als de kornoelje, is een geliefde heester die met de juiste verzorging uw tuin in de zomer zal verfraaien met schitterende bloemen.

 • Wanneer de Cornus aanplanten? 
 • Op welke standplaats de Cornus aanplanten? 
 • Hoe de Cornus aanplanten?
 • Hoeveel Cornus struiken heeft u nodig?

Wanneer de Cornus aanplanten?

Het beste moment om Cornus te planten is in het voorjaar of het najaar, wanneer de grond goed opgewarmd is.

Op welke standplaats de Cornus aanplanten?

Cornus gedijt het beste in halfschaduw tot lichte schaduw. Zoek een beschutte plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

Hoe de Cornus aanplanten?

Graaf een ruim plantgat, maak de grond goed los en meng eventueel compost door de aarde. Plaats de Cornus in het gat en vul aan met aarde. Druk stevig aan en geef ruim water. Als de bodem zuurminnend is, voeg dan eventueel turf toe.

Hoeveel Cornus struiken heeft u nodig?

Afhankelijk van de soort en grootte van de Cornus, houden we een plantafstand van 80 cm tot 1,5 meter aan voor een mooie spreiding.