Filteren
Sorteren op
Verfijn uw selectie
Prijs
Standplaats
Groeiwijze
Groeisnelheid
Bloeiperiode
Bloeikleur

Rhododendron kopen

Rhododendrons zijn prachtige heesters die bekend staan om hun weelderige bloemen. De planten zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, van wit tot roze tot rood. Rhododendrons zijn bovendien meestal groenblijvend en daardoor een populaire keuze voor tuinen, balkons en terrassen.

Bent u op zoek naar kwalitatieve Rhododendron struiken? Bekijk dan het rhodondendron assortiment van Gras en Groen!

Voordelen van Rhododendrons

 • Ze zijn uitstekend winterhard
 • Geschikt voor een plek in de zon en schaduw
 • Bloeit zeer uitbundig in de lente
 • Makkelijk te verzorgen
 • Groenblijvend in de winter
12 producten
|

Rhododendron

Rhododendrons produceren grote, opvallende bloemen in verschillende kleuren, waaronder roze, paars, wit, rood en geel. De bloemen met een grote sierwaarde voegen kleur toe aan de tuin en kunnen echte blikvangers zijn. Naast de bloemen hebben rhododendrons vaak een mooi glanzend en groenblijvend blad. De vorm en textuur van het blad kunnen ook bijdragen aan de uistraling van de tuin.

Geef rhododendrons voldoende ruimte om te groeien. Afhankelijk van het type en de variëteit kunnen ze variëren in grootte van enkele meters tot kleine struiken. Houd rekening met hun volwassen afmetingen bij het planten. Rhododendrons kunnen goed dienen als achtergrond voor andere planten in de tuin. Ze kunnen worden geplant tegen muren, hekken of als natuurlijke en ondoordringbare tuinafscheiding.

Herkomst Rhododendron

De rhododendron is oorspronkelijk afkomstig uit Azië, met name uit gebieden zoals de Himalaya, China, Japan, en delen van Zuidoost-Azië.

Doordat het klimaat in Noord-West Europa grootte gelijkenissen heeft met dit klimaat gedijen de Rhododendrons ook hier uitstekend. Zorg in droge warme zomers wel voor een extra watergift.

Populaire rhododendron soorten

Er zijn veel verschillende Rhododendrons verkrijgbaar. Zo zijn er afwijkende dwergvarianten, maar ook soorten die wit, rose en laat of vroeg bloeien. Wij hebben de populairste soorten op een rij gezet!

Naam Soort Bloeiperiode Kleur
Rhododendron 'Anna Rose Whitney' Struik Mei Roze
Rhododendron 'Catawbiense Boursault' Struik Mei Lila
Rhododendron 'Catawbiense Grandiflorum' Struik Mei - Juni Paars
Rhododendron 'Cosmopolitan' Struik Mei Roze
Rhododendron 'Cunninghams White' Struik Mei Wit
Rhododendron 'Kalinka' Struik Mei Roze
Rhododendron 'Lees Dark Purple' Struik Mei Purper
Rhododendron 'Madame Masson' Struik Mei Wit
Rhododendron 'Nova Zembla' Struik April - Mei Rood
Rhododendron 'Percy Wiseman' Struik April - Mei Geel
Rhododendron 'Roseum Elegans' Struik Mei Roze
Rhododendron 'Schneekrone' Struik Mei Wit

Rhododendron bestellen bij Gras en Groen

Wilt u rhododendron bestellen van een uitstekende kwaliteit? Wij werken uitsluitend samen met kwekerijen waar wij verzekerd zijn van gezonde, volle rhododendron struiken met een sterke kluit.

Gras en Groen levert rhododendron planten direct vanaf de kweker bij u thuis. Uw bestelling met rhododendron planten wordt verzameld uit het veld, verpakt en bezorgd binnen drie werkdagen. Op die manier kunnen wij een uitstekende conditie en het aangroeien van de struiken in uw tuin garanderen. Planten uit de volle grond zijn beschikbaar vanaf oktober tot en met april. Buiten deze perioden leveren wij uitsluitend rhododendron planten uit pot.

 • Voor 12:00 uur besteld, binnen drie werkdagen bezorgd
 • Pallet transport NL € 69,95 en BE € 89,95

Rhododendron Aanplanten

De rhododendron is een populaire heester in de tuin. Met de juiste aanplant en verzorging zal deze struik de tuin in de bloeiperiode verfraaien met prachtige bloemen.

 • Wanneer rhododendron aanplanten?
 • Op welke standplaats rhododendron aanplanten?
 • Op welke wijze rhododendron aanplanten?
 • Hoeveel rhododendron heeft u nodig?

Wanneer Rhododendron Aanplanten?

Het beste moment om rhododendrons aan te planten is in het voorjaar of het najaar, wanneer de grond goed opgewarmd is en de plant optimaal kan wortelen.

Op welke Standplaats Rhododendron Aanplanten?

Rhododendrons gedijen het best in halfschaduw tot lichte schaduw. Kies een beschutte locatie met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht om de plant te beschermen tegen te felle straling.

Op welke Wijze Rhododendron Aanplanten?

Bij het aanplanten van een rhododendron is een ruim plantgat essentieel. Maak de grond goed los en voeg eventueel compost toe voor een goede voedingsbodem. Plaats de rhododendron in het gat en vul aan met aarde. Druk stevig aan en geef ruim water om de wortels goed te laten settelen. Indien de bodem zuurminnend is, kan het toevoegen van turf gunstig zijn voor de plant.

Hoeveel Rhododendrons heeft u Nodig?

De benodigde plantafstand is afhankelijk van de soort en grootte van de rhododendron. Over het algemeen wordt een afstand van 80 cm tot 1,5 meter aangehouden voor een mooie spreiding en optimale groei.

Rhododendron onderhouden

Rhododendron snoeien: Snoei uw rhododendron na de bloei, bij voorkeur in de late zomer of vroege herfst. Verwijder oude bloemen en knip de takken terug tot ongeveer 30 cm boven de grond.

Rhododendron bemesten: Gebruik een speciale rhododendron meststof voor zuurminnende planten in het voorjaar en de zomer voor een gezonde groei en een rijke bloei van uw rhododendron.

Rhododendron water geven: Rhododendrons gedijen het best in vochtige grond, vooral tijdens warme periodes. Geef regelmatig water, maar zorg ervoor dat er geen stilstaand water rond de wortels blijft staan.

Met deze praktische tips zult u optimaal kunnen genieten van de pracht en praal van uw rhododendrons. Ontdek ons assortiment en breng deze natuurlijke schoonheden naar uw eigen tuin.