Filteren
Sorteren op
Verfijn uw selectie
Prijs
Standplaats
Type blad
Groeiwijze
Groeisnelheid
Bloeiperiode
Meer tonen

Sneeuwbal kopen

Op zoek naar een Sneeuwbal voor in uw tuin? Bij Gras en Groen Winkel helpen we u graag verder. We hebben een top selectie gemaakt van de mooiste Sneeuwbal soorten. Geniet van deze prachtige struik en zijn vele voordelen. Zoals zijn prachtige witte bloemschermen in het vroege voorjaar, een goede winterhardheid, mooie groeiwijze, bladverkleuring in de herfst en bessen in het najaar. 

Voordelen van de Sneeuwbal

 • Prachtige witte bolvormige bloemschermen 
 • Groenblijvende compacte groei
 • Decoratieve bessen in het najaar 
 • Dankzij een ruim aanbod aan soorten geschikt voor elke tuin
 • Gemakkelijk in verzorging
7 producten
|

Sneeuwbal

De Sneeuwbal is een echte winterse plant met prachtige witte bloemen. In de winter en het vroege voorjaar staat deze struik in bloei en geeft dan een heerlijke geur af. De naam heeft de sneeuwbal te danken aan zijn ronde bloemschermen met witte bloemen. Ook de kleurrijke bessen die in de struik ontstaan zijn een ware toevoeging. 

De verschillende sneeuwbal soorten hebben ieder specifieke behoeften. De meeste soorten geven voorkeur aan een standplaats in de volle zon, een enkeling verdraagt ook de schaduw. De sneeuwbal houdt ervan om zijn bladeren droog te houden, geef dus water bij de kluit. 

Viburnum

De Viburnum behoort tot de kamperfoeliefamilie. Oorspronkelijk komen een groot aantal van de Sneeuwbalsoorten uit mediterraans gebied. Ondanks de verwachtingen groeit de sneeuwbal ook uitstekend in Noord-Europa. Door zijn afkomst uit warmere gebieden staat die graag in de zon of halfschaduw. In de schaduw kan ook, er komen dan wel minder bloemen in de struik.

Verschillende sneeuwbal soorten

De Japanse Sneeuwbal is een van de populairste soorten van de Sneeuwbal. Deze variant wordt vooral gewaardeerd vanwege zijn groeiwijze.

De Viburnum Plicatum groeit in lagen en wordt erg breed. Ook blijvende bladeren prachtig glanzen en heeft de Japanse sneeuwbal clusters van geurende witte bloemen. Die in het voorjaar vergezeld worden met rode bessen. 

Sneeuwballen onderhouden

Sneeuwbal snoeien: De sneeuwbal heeft niet perse een jaarlijkse snoeibeurt nodig. Mocht u de sneeuwbal willen bijsnoeien voor een andere vorm, dan is de beste tijd in het voorjaar.

Sneeuwbal bemesten: Bij het planten is het toevoegen van compost aan te raden. Sneeuwballen staan namelijk het liefste in een zure, humusrijke grond. 

Sneeuwbal water geven: Sneeuwballen hebben het hele jaar door water nodig. Dus ook in de winter moet de sneeuwbal besproeit worden. Geef dus ook in de winter (lauw) water (als er geen vorst in de grond zit).

Met deze praktische tips geniet u optimaal van de pracht en praal van uw sneeuwballen. Ontdek ons assortiment en breng deze natuurlijke schoonheden naar uw eigen tuin.

Sneeuwbal bestellen bij Gras en Groen

Wilt u een Sneeuwbal bestellen van een uitstekende kwaliteit? Wij werken uitsluitend samen met kwekerijen waar wij verzekerd zijn van gezonde, volle sneeuwbal struiken.

Gras en Groen levert sneeuwballen direct vanaf de kweker bij u thuis. Uw bestelling met Viburnum planten wordt verzameld uit het veld, verpakt en bezorgd binnen drie werkdagen. Op die manier kunnen wij een uitstekende conditie en het aangroeien van de struiken in uw tuin garanderen. 

 • Voor 12:00 uur besteld, binnen drie werkdagen bezorgd
 • Pallet transport NL € 69,95 en BE € 89,95

Sneeuwbal aanplanten

De sneeuwbal is een makkelijk te onderhouden struik. let er wel op dat iedere soort zijn eigen voorkeuren en behoeftes heeft. 

 • Wanneer sneeuwbal aanplanten?
 • Op welke standplaats sneeuwbal aanplanten?
 • Op welke wijze sneeuwbal aanplanten?
 • Hoeveel sneeuwballen heeft u nodig?

Wanneer sneeuwbal aanplanten?

Het beste moment om sneeuwballen te planten is in het voorjaar of het najaar, wanneer de grond goed opgewarmd is. Let hierbij op dat er geen vorst meer in de grond zit.

Op welke standplaats sneeuwbalaanplanten?

sneeuwballen komen het bester tot hun recht als ze in zon tot halfschaduw worden geplant. Zorg hierbij ook voor een vruchtbare, vochtige grond.

Op welke wijze sneeuwballen aanplanten?

Graaf een ruim plantgat, maak de grond goed los en meng eventueel compost door de aarde. Plaats de sneeuwbal in het gat en vul aan met aarde. Druk stevig aan en geef ruim water bij de kluit. 

Hoeveel sneeuwbal heeft u nodig?

Afhankelijk van de soort en grootte van de sneeuwbal, houden we een plantafstand van 3 tot 4 meter aan voor een mooie spreiding.