Filteren
Sorteren op
Verfijn uw selectie
Prijs
Standplaats
Groeiwijze
Groeisnelheid
Bloeiperiode
Bloeikleur

Spierstruik kopen

Interesse in het kopen van een spierstruik? Gras en Groen Winkel heeft een uitgebreid aanbod van deze prachtige struiken. De spierstruik heeft veel verschillende soorten met ieder zijn eigen eigenschappen. Er is dus altijd wel een spierstruik die bij u in de tuin past. Deze struik is uitstekend te combineren met andere struiken en haagplanten. Neem snel een kijkje in het spierstruik assortiment.

Voordelen van Spierstruiken

 • Gemakkelijk in onderhoud
 • Variatie in bloeiperiodes
 • Zorgt voor structuur in de border
 • Uitstekend te gebruiken als haagplant
 • Dankzij een ruim aanbod aan soorten geschikt voor elke tuin
7 producten
|

Spierstruik

De spierstruik vormt een diverse en geliefde struikenfamilie, die bekend staat om zijn veelzijdigheid en makkelijke onderhoud. Iedere soort heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kleurenpallet. Of ze nu in een zonnige tuin, een schaduwrijk hoekje of een in de vorm van een natuurlijke haag is, deze struik gedijt uitstekend.  

Spierstruiken zijn prachtige blikvangers en kunnen solitair worden geplant, maar kunnen ook worden gecombineerd met andere vaste planten, struiken en haagplanten. Bovendien zijn ze geschikt voor diverse tuinstijlen. De spierstruik is een waardevolle aanwinst voor elke buitenruimte. Met hun kleurrijke bloei voegen spierstruiken kleur en geur toe aan elke tuin.

Spiraea

De Spiraea, de latijnse naam van de spierstruik, vindt zijn oorsprong in Azië en Noord- en Zuid-Amerika. In de negentiende eeuw vond de spierstruik zijn weg naar Europa en groeide al snel uit tot een geliefde tuinplant vanwege zijn opvallende bloemen en weelderige bladeren.

Verschillende spierstruik soorten

De Spierstruik kent verschillende soorten. Een opvallende variant is de Spiraea japonica, bekend om zijn weelderige bloemen in rode, witte en roze tinten. Daarnaast is er bijvoorbeeld ook de Spriraea betufolia, met boogvormige takken en een prachtige herfstverkleuring. 

Spierstruiken onderhouden

Spierstruik snoeien: Snoei de spierstruik na de bloei, in de late zomer of vroege herfst. Verwijder oude bloemen en knip de takken terug tot ongeveer 30 cm boven de grond. 

Spierstruik bemesten: Gebruik een speciale spierstruik meststof in het voorjaar en de zomer voor een gezonde groei en rijke bloei.

Spierstruik water geven: Spierstruiken houden van een vruchtbare en vochtige grond, vooral in warme periodes. Vooral de eerste twee jaar heeft een spierstruik extra water nodig om sterk te worden. 

Met deze praktische tips geniet u optimaal van de pracht en praal van uw spierstruiken. Ontdek ons assortiment en breng deze natuurlijke schoonheden naar uw eigen tuin.

Spierstruik bestellen bij Gras en Groen

Wilt u een spierstruik bestellen van een uitstekende kwaliteit? Wij werken uitsluitend samen met kwekerijen waar wij verzekerd zijn van gezonde, volle spierstruiken.

Gras en Groen levert spierstruiken direct vanaf de kweker bij u thuis. Uw bestelling met Spriaea planten wordt verzameld uit het veld, verpakt en bezorgd binnen drie werkdagen. Op die manier kunnen wij een uitstekende conditie en het aangroeien van de struiken in uw tuin garanderen. 

 • Voor 12:00 uur besteld, binnen drie werkdagen bezorgd
 • Pallet transport NL € 69,95 en BE € 89,95

Spierstruik aanplanten

De spierstruik is een makkelijk te onderhouden struik. Iedere soort heeft zijn eigen voorkeuren en behoeftes. 

 • Wanneer spierstruik aanplanten?
 • Op welke standplaats spierstruik aanplanten?
 • Op welke wijze spierstruik aanplanten?
 • Hoeveel spierstruiken heeft u nodig?

Wanneer spierstruik aanplanten?

Het beste moment om spierstruiken te planten is in het voorjaar of het najaar, wanneer de grond goed opgewarmd is. Let hierbij op dat er geen vorst meer in de grond zit.

Op welke standplaats spierstruik aanplanten?

spierstruiken komen het bester tot hun recht als ze in zon tot halfschaduw worden geplant. Zorg hierbij ook voor een vruchtbare, vochtige grond.

Op welke wijze spierstruik aanplanten?

Graaf een ruim plantgat, maak de grond goed los en meng eventueel compost door de aarde. Plaats de spierstruik in het gat en vul aan met aarde. Druk stevig aan en geef ruim water. 

Hoeveel spierstruik heeft u nodig?

Afhankelijk van de soort en grootte van de spierstruik, houden we een plantafstand van 80 cm tot 1 meter aan voor een mooie spreiding.