Filteren
Sorteren op
Verfijn uw selectie
Standplaats
Bloeiperiode
Bloeikleur

Vlinderstruik kopen

Kunt u ook zo genieten van grote trossen met bloemen en fladderende vlinders in de tuin? En wilt u om die reden een vlinderstruik kopen? Buddleja davidii is een sierlijke struik die ontzettend goed past in de tuin. Met een vlinderstruik verzekert u zich van grote aantallen vlinders, bijen en hommels die af komen op de schitterende bloemen. Bekijk het assortiment met prachtige vlinderstruiken gekweekt in pot met een grote sterke kluit.

Waarom een vlinderstruik planten in de tuin?

 • Vlinderstruiken hebben een grote aantrekkingskracht op vlinders
 • Zorgen voor grote trossen met kleurrijke bloemen
 • Vlinderstruiken zorgen voor structuur en hoogte in de beplanting
 • Groeien snel en hebben toch slechts één snoeibeurt per jaar nodig
 • Zijn geschikt voor alle grondsoorten
7 producten
|

Vlinderstruik

Vlinderstruiken horen tot de groep met struiken doordat de vertakkingen boven de splitsen en verhouten. Afhankelijk van de soort kunnen de lange takken tot een hoogte van 3 meter reiken.

De bladeren van de vlinderstruik zijn langwerpig, lancetvormig en hebben een grijsgroene kleur. Ze zijn ruw aan de bovenkant en voelen fluweelachtig aan de onderkant.

Vlinderstruiken hebben karakteristieke bloemtrossen die dicht opeengepakte, kleine buisvormige bloemen bevatten. Deze bloemen kunnen variëren in kleur, afhankelijk van de variëteit, en kunnen tinten hebben van paars, roze, wit, blauw, geel en rood.

Plant de vlinderstruik op een zonnige plaats in de tuin om de plant optimaal tot zijn recht te laten komen. Houdt daarbij rekening met de omvang die de vlinderstruik kan bereiken. Plant ze minimaal 50 cm vanaf de rand van het tuinpad om dit goed toegankelijk te houden.

Herkomst Buddleja davidii

De Buddleja davidii komt oorspronkelijk uit China en Japan. Inmiddels is de vlinderstruik ook in veel andere delen van de wereld geïntroduceerd en wordt hij vaak gekweekt in tuinen vanwege zijn aantrekkelijke eigenschappen.

Ook in tuinen in Noord-West Europa groeit de vlinderstruik ontzettend goed. De gematigde temperaturen en wisseling van de seizoenen past uitstekend bij de Buddleja davidii.

Populaire vlinderstruiken

Er zijn veel verschillende vlinderstruiken verkrijgbaar. Zo zijn er afwijkende dwergvarianten, maar ook soorten die in afwijkende kleuren bloeien. Wij hebben de populairste soorten op een rij gezet!

Nederlandse naam Bloeiperiode Kleur
Vlinderstruik 'Black Knight' Juli - september Diep paars
Vlinderstruik 'Border Beauty' Juli - september Lila
Vlinderstruik 'Empire Blue' Juli - september Blauw-paars
Vlinderstruik 'Ile de France' Juli - september Lila-roze
Vlinderstruik 'Pink Delight' Juli - september Roze
Vlinderstruik 'Royal Red' Juli - september Diep rood-paars
Vlinderstruik 'White Profusion' Juli - september Wit

Vlinderstruik bestellen bij Gras en Groen

Wilt u vlinderstruiken bestellen van een uitstekende kwaliteit? Wij werken uitsluitend samen met kwekerijen waar wij verzekerd zijn van gezonde, volle vlinderstruiken met een sterke kluit.

Gras en Groen levert Buddleja davidii direct vanaf de kweker bij u thuis. Uw bestelling met struiken wordt verzameld uit het veld, verpakt en bezorgd binnen drie werkdagen. Op die manier kunnen wij een uitstekende conditie en het aangroeien van de struiken in uw tuin garanderen. Planten uit de volle grond zijn beschikbaar vanaf oktober tot en met april. Buiten deze perioden leveren wij uitsluitend hortensia planten uit pot.

 • Voor 12:00 uur besteld, binnen drie werkdagen bezorgd
 • Pallet transport NL € 69,95 en BE € 89,95

Vlinderstruik aanplanten

De vlinderstruik is een geliefde heester in de tuin. Het is een niet erg veeleisende struik die bij goede verzorging de tuin in de zomer zal verfraaien met prachtige bloemen.

 • Wanneer vlinderstruik aanplanten?
 • Op welke standplaats vlinderstruik aanplanten?
 • Op welke wijze vlinderstruik aanplanten?
 • Hoeveel vlinderstruiken heeft u nodig?

Wanneer vlinderstruik aanplanten?

Het beste moment om vlinderstruiken te planten is in het voorjaar of het najaar, wanneer de grond goed is opgewarmd.

Op welke standplaats vlinderstruik aanplanten?

Vlinderstruiken gedijen het best in halfschaduw tot lichte schaduw. Zorg voor een beschutte plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

Op welke wijze vlinderstruik aanplanten?

Graaf een ruim plantgat, maak de grond goed los en meng eventueel compost door de aarde. Plaats de vlinderstruik in het gat en vul aan met aarde. Druk stevig aan en geef ruim water. 

Hoeveel vlinderstruiken heeft u nodig?

Afhankelijk van de soort en grootte van de vlinderstruik, adviseren we een plantafstand van 80 cm tot 1,5 meter voor een mooie spreiding.

Vlinderstruik onderhouden

De vlinderstruik, ook wel bekend als Buddleja, is een prachtige en populaire heester in de tuin vanwege zijn kleurrijke bloemen en het vermogen om vlinders aan te trekken. Om deze struik gezond en bloeiend te houden, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van het onderhoud van de vlinderstruik:

Vlinderstruik snoeien: Een van de sleutels tot een gezonde vlinderstruik is regelmatig snoeien. Snoeien stimuleert de groei van nieuwe scheuten en bevordert een compacte en goed gevormde struik. Het beste moment om te snoeien is in het vroege voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de overgebleven takken terug tot ongeveer 30-50 cm boven de grond. Wees niet bang om de struik stevig te snoeien, omdat de vlinderstruik snel weer zal uitlopen.

Vlinderstruik bemesten: Om ervoor te zorgen dat de vlinderstruik voldoende voedingsstoffen krijgt voor gezonde groei en bloei, is het aan te raden om regelmatig te bemesten. Gebruik een uitgebalanceerde, langzaam vrijkomende meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende struiken. Breng de meststof aan in het vroege voorjaar, net voordat de nieuwe groei begint, en herhaal dit gedurende het groeiseizoen volgens de instructies op de verpakking.

Vlinderstruik water geven: Vlinderstruiken hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de struik diep water, zodat de wortels goed doordrenkt raken. Het is belangrijk om te voorkomen dat de grond constant doorweekt is, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Een laag mulch rond de basis van de struik kan helpen bij het vasthouden van vocht en het reguleren van de bodemtemperatuur.