ECOstyle RupsVrij 25g

ECOstyle RupsVrij voorkomt vraatschade aan bladeren door rupsen. Het is een biologisch spuitvloeistof met micro-organismen als natuurlijk werkzame stof. ECOstyle RupsVrij mag worden toegepast in de sier-, moes- en fruittuin ter bestrijding van verschillende rupsen zoals de buxusrups, kleine wintervlinder en het koolwitje.

Voordelen van ECOstyle RupsVrij:

 • Bestrijdt rupsen effectief
 • Voorkomt vraatschade aan planten
 • Onschadelijk voor bijen en vogels

Dosering ECOstyle RupsVrij

Rupsen (appels en peren)

7,5 gram middel per 10 liter water (=spuitvloeistof)

De 25 g verpakking bevat een maatschepje. 1 afgestreken maatschepje = 1,5g RupsVrij.

Gebruiksaanwijzing

Besproei de planten volledig met het mengsel zodra rupsen of -vraat wordt waargenomen. Bij een grote plaag of veel regenval de behandeling herhalen. Behandeling alleen bij een buitentemperatuur van boven de 15 graden. Binnen enkele uren na behandeling stopt de vraat van de rupsen. Na 3 tot 5 dagen sterven ze en vallen ze van de plant.

Tips

 1. RupsVrij werkt via opname door de rups. Voor het bereiken van een goede bestrijding is het noodzakelijk dat alle plantdelen voldoende met de spuitvloeistof worden bedekt
 2. Nieuwe bijgegroeide plantdelen moeten via een herbehandeling behandeld worden
 3. Niet toepassen kort voor een regenbui of in de volle zon. Daarom liever bij zonsondergang spuiten én het blad ook aan de onderzijde behandelen.
 4. Kleine (=jonge) rupsen zijn gevoeliger voor Bt dan grote (=oude) rupsen. Grote rupsen moeten méér Bt binnenkrijgen en je bent dus afhankelijk van hoe goed het plantmateriaal bedekt is met Bt én of ze voldoende Bt kunnen binnen krijgen voordat het is afgebroken.
 5. Een rups moet voldoende Bt binnen krijgen. Voor blad-etende rupsen is dit vaak geen probleem maar voor rupsen die ondergronds leven of zich in het plantmateriaal nesten kan dit wel een probleem zijn.
 6. Bij voorkeur zo vroeg mogelijk in het seizoen beginnen met RupsVrij. Via monitoring (feromoonvallen) kan bepaald worden wanneer de eerste eieren uitkomen.

Werkzame stof

Bacillus thuringiensis subsp. kurstaki 32000 IU/MG

2 jaar houdbaar. Gelieve droog, koel en vorstvrij bewaren. Temperaturen hoger dan 30 graden verminderen de activiteit van het product.

Bestel- en bezorginformatie Gras en Groen

Gras en Groen heeft ervoor gekozen om de pakketten te verzenden via Post NL pakketservice. Dit is een betrouwbare partner gebleken. Mocht uw bestelling door de toenemende druk op de pakketdiensten vertraging oplopen dan vragen wij hiervoor uw begrip.

Bezorginformatie

Producten worden verzonden via de Post NL pakketservice met een Track & Trace code. U ontvangt hiervan bericht via de mail zodra uw bestelling is aangemaakt. Op de bestelling zijn de volgende regels van toepassing:

 • Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
 • Post NL pakketpost met Track&Trace
 • Gratis verzending vanaf € 75,-