ECOstyle roofmijt spint 1.000 st.

Roofmijt is de natuurlijke vijand van spint. Als deze op de juiste wijze wordt uitgezet in de tuin ben jij snel van jouw spint plaag af. En dat zonder schade te veroorzaken aan de natuur en het milieu.

Voordelen spint bestrijden met roofmijt

  • Milieuvriendelijk
  • Veilig voor mens en dier
  • Bewezen effectief
  • Slechts één behandeling per jaar

1.000 stuks roofmijt zijn voldoende voor een oppervlak van 20 m²

Spint is te bestrijden vanaf april tot en met september.

Roofmijt

Roofmijt tegen spint is een felrode roofmijt van ongeveer 0,5 mm groot. Op het menu van de roofmijt staan de eieren, larven, nimfen en volwassen exemplaren van spintmijt. Volwassen roofmijten zijn peervormig en glanzend. Ze hebben vier paar poten. Jonge roofmijten zijn doorschijnend tot lichtrood en hebben 3 paar poten. De eieren van de roofmijt zijn ovaal, lichtroze, glanzend en doorschijnend.

Spint

Spint is een aantasting aan de bladeren veroorzaakt door spintmijt. Deze mijten zijn ongeveer 0,5 mm groot en leven vooral aan de onderkant van het blad. Je kunt de aanwezigheid van spint herkennen aan het ontstaan van licht gekleurde stipjes aan de bovenzijde van het blad. Wanneer je het blad omdraait kun je de mijten zien zitten. Let op: Spint is lastig te zien met het blote oog, met een goed vergrootglas heb je wél de kans ze te zien.

Dosering ECOstyle roofmijt spint

Voor het bestrijden van spint zijn 1.000 stuks roofmijt nodig per 20 vierkante meter gazon. Verpakkingen zijn er in diverse eenheden en dus voor elke gazongrootte.

Gebruiksaanwijzing ECOstyle roofmijt spint 

De roofmijt zuigt zijn prooi leeg waardoor deze donker verkleurt. Een volwassen roofmijt eet zo’n 5 tot 25 prooien per dag. Bij gebrek aan voedsel zal de roofmijt overschakelen op een andere prooi (bijvoorbeeld jonge trips) of verdwijnen. Deze roofmijt legt gedurende haar één maand durende leven enkele tientallen eitjes aan de onderkant van bladeren. Deze komen bij optimale temperaturen al na enkele dagen uit waarna de roofmijt begint te jagen op spint (bij lagere temperaturen kan dit enkele weken duren).

Handleiding

Deze roofmijt gedijt optimaal tussen de 20 °C en 27 °C. De optimale luchtvochtigheid moet bij voorkeur boven de 60% blijven. Onder minder optimale omstandigheden vermenigvuldigen de roofmijten zich minder snel dan de spint en kan de plaagdruk toenemen. De roofmijten worden geleverd in een zakje met strooisel. In het strooisel zitten de eitjes, nimfen en volwassen exemplaren van de roofmijt.

Bestel- en bezorginformatie natuurlijke vijanden ECOstyle

De producten van ECOstyle betreffen levende organismen. Het spreekt voor zich dat wij deze met de grootste zorg vervoeren.

Natuurlijke vijanden zijn versproducten

De natuurlijke bestrijdingsmiddelen van ECOstyle hebben een beperkte houdbaarheid. Wij zijn niet voorraadhoudend, maar bestellen deze vers voor u.

  • Bestellingen hebben een levertijd van 2-3 werkdagen
  • Bestellingen worden verzonden met een Track & Trace code van DHL

Garantie op natuurlijke vijanden

De werking van de aaltjes is sterk afhankelijk van diverse factoren zoals uw eigen inspanningen, de juiste toepassing en de leeftijd van de plaag. De natuurlijke vijanden zijn dan ook uitgesloten van garantie en retourrecht, tenzij uw bestelling langer dan 48 uur onderweg is geweest.

De aaltjes mogen maximaal 48 uur onderweg zijn om u levend te bereiken. Het is dan ook belangrijk dat u de levering via de Track & Trace code goed in de gaten houdt. Plaats de enveloppe direct na ontvangst in de koeling en pas ze daarna z.s.m. toe volgens de gebruiksaanwijzing.

Bezorginformatie

Producten worden verzonden met de DHL pakketservice met een Track & Trace code.

  • Voor 15:00 uur besteld, binnen 3 werkdagen bezorgd
  • Brievenbuspakket met Track&Trace
  • Altijd gratis verzending