ECOstyle roofmijt tegen bloedluis 10.000st./10m²

Roofmijt is de natuurlijke vijand van bloedluis bij gevogelte. Als deze op de juiste wijze worden uitgezet in de tuin ben jij snel van jouw bloedluis bij gevogelte plaag af. En dat zonder schade te veroorzaken aan de natuur en het milieu.

Voordelen bloedluis met gevogelte bestrijden met roofmijt

  • Milieuvriendelijk
  • Veilig voor mens en dier
  • Bewezen effectief
  • Slechts één behandeling per jaar

10.000 stuks roofmijt zijn voldoende voor een oppervlak van 10 m²

Bloedluis bij gevogelte is te bestrijden vanaf april tot en met september.

Roofmijt

De roofmijt is een lichtbruine roofmijt van ongeveer 1 mm groot. Van nature leeft hij in de bovenste centimeters van de bodem. De roofmijt gaat actief op zoek naar de bloedluis in diens schuilplaatsen. Dit zijn vaak de plekken waar ook de vogels zich graag nestelen (slaap- en nestplaatsen, ei-leg plaatsen etc.).

Bloedluis bij gevogelte

Bloedluis is, in tegenstelling tot wat zijn naam suggereert, geen luis maar een mijt. Bloedluis staat ook wel bekend als rode vogelmijt, kippenmijt of rode mijt. Bloedluis is een parasiet van vogels waaronder kippen, duiven, parkieten en kanaries. Het beestje is minder 1 millimeter groot en rood van kleur wanneer hij zich heeft volgezogen met bloed.

Dosering

Voor het bestrijden van bloedluis bij gevogelte zijn 10.000 stuks roofmijt nodig per 10 vierkante meter gazon. Verpakkingen zijn er in diverse eenheden en dus voor elke gazongrootte.

Gebruiksaanwijzing

Een roofmijt leeft gemiddeld 6 weken en eet in deze periode enkele honderden bloedluizen (ongeveer 5 per dag). Het resultaat van de toepassing wordt na ongeveer twee weken zichtbaar. Om bloedluis goed te bestrijden moet je niet alleen de roofmijt goed inzetten, maar ook het hok goed schoonhouden, naden en kieren af kitten en zorgen voor een goede hygiëne. Het kan zijn dat er in de eerste weken na het toepassen van de roofmijt meer bloedluizen worden waargenomen. Dit is een goed teken; de bloedluizen worden nu door de roofmijten uit hun schuilplaatsen verjaagd.

Bloedluis bij gevogelte is te bestrijden vanaf april tot en met september.

Handleiding

De roofmijten worden geleverd in een zakje met strooisel. In dit strooisel zitten de eitjes, nimfen en volwassen exemplaren van de roofmijt.

Bestel- en bezorginformatie natuurlijke vijanden ECOstyle

De producten van ECOstyle betreffen levende organismen. Het spreekt voor zich dat wij deze met de grootste zorg vervoeren.

Natuurlijke vijanden zijn versproducten

De natuurlijke bestrijdingsmiddelen van ECOstyle hebben een beperkte houdbaarheid. Wij zijn niet voorraadhoudend, maar bestellen deze vers voor u.

  • Bestellingen hebben een levertijd van 2-3 werkdagen
  • Bestellingen worden verzonden met een Track & Trace code van DHL

Garantie op natuurlijke vijanden

De werking van de aaltjes is sterk afhankelijk van diverse factoren zoals uw eigen inspanningen, de juiste toepassing en de leeftijd van de plaag. De natuurlijke vijanden zijn dan ook uitgesloten van garantie en retourrecht, tenzij uw bestelling langer dan 48 uur onderweg is geweest.

De aaltjes mogen maximaal 48 uur onderweg zijn om u levend te bereiken. Het is dan ook belangrijk dat u de levering via de Track & Trace code goed in de gaten houdt. Plaats de enveloppe direct na ontvangst in de koeling en pas ze daarna z.s.m. toe volgens de gebruiksaanwijzing.

Bezorginformatie

Producten worden verzonden met de DHL pakketservice met een Track & Trace code.

  • Voor 15:00 uur besteld, binnen 3 werkdagen bezorgd
  • Brievenbuspakket met Track&Trace
  • Altijd gratis verzending