ECOstyle sluipwesp larven van de witte vlieg 500 st.

Sluipwesp is de natuurlijke vijand van de larven van de witte vlieg. Als deze op de juiste wijze wordt uitgezet in de tuin ben jij snel van jouw larven van witte vlieg plaag af. En dat zonder schade te veroorzaken aan de natuur en het milieu.

Voordelen larven van witte vlieg bestrijden met sluipwesp

  • Milieuvriendelijk
  • Veilig voor mens en dier
  • Bewezen effectief
  • Slechts één behandeling per jaar

500 stuks sluipwespen zijn voldoende voor een gazonoppervlak van 10 m²

Larven van de witte vlieg zijn te bestrijden vanaf april tot en met september.

Sluipwesp

De sluipwespen behoren tot de kleinste insecten op aarde. Volwassen sluipwespen zijn minder dan een halve millimeter groot en met het blote oog dus bijna niet te zien. De sluipwespen parasiteren de eitjes van motten en voorkomen zo dat het eitje kan uitgroeien tot een rups. De sluipwespen zijn hierbij niet erg selectief en leggen hun eitjes in de eitjes van vele verschillende motten en bladroller.

Larven van de witte vlieg

Witte vliegen zijn verre neven van de bladluizen. Witte vliegen zijn kleine witte vliegjes van enkele millimeters groot. Ze leven met name aan de onderkant van het blad maar vliegen massaal op wanneer je het blad aanraakt. Witte vliegen zijn plaaginsecten van veel groente en fruitgewassen maar ook van sierplanten in met name kassen.

Dosering ECOstyle sluipwesp larven van de witte vlieg

Voor het bestrijden van larven van de witte vlieg zijn 500 stuks sluipwespen nodig per 10 vierkante meter gazon. Verpakkingen zijn er in diverse eenheden en dus voor elke gazongrootte.

Gebruiksaanwijzing ECOstyle sluipwesp larven van de witte vlieg

De parasitaire sluipwesp legt haar eitjes in de larven van de witte vlieg. De sluipwespen zijn niet gevaarlijk voor mensen en andere dieren dan de witte vlieg. De larve gaat hierdoor dood en wordt vervolgens gebruikt als broedkamer voor een nieuwe generatie sluipwespen. Een enkele sluipwesp kan zo in haar leven, dat 2 à 3 weken duurt, zo’n 300 witte vlieg larven doden.

Handleiding

Sluipwespen zijn vanaf 18 °C actief maar werken het hardst tussen de 20 °C en 27 °C. Ook moet de luchtvochtigheid minimaal 60% zijn. De activiteit van de sluipwespen neemt snel af wanneer de temperatuur boven de 28 ⁰C komt. Omdat de sluipwespen veel licht nodig hebben zijn tot en met september leverbaar. De sluipwesp is verpakt per 500 stuks (5 kaarten met elk 100 sluipwesppoppen)

Bestel- en bezorginformatie natuurlijke vijanden ECOstyle

De producten van ECOstyle betreffen levende organismen. Het spreekt voor zich dat wij deze met de grootste zorg vervoeren.

Natuurlijke vijanden zijn versproducten

De natuurlijke bestrijdingsmiddelen van ECOstyle hebben een beperkte houdbaarheid. Wij zijn niet voorraadhoudend, maar bestellen deze vers voor u.

  • Bestellingen hebben een levertijd van 2-3 werkdagen
  • Bestellingen worden verzonden met een Track & Trace code van DHL

Garantie op natuurlijke vijanden

De werking van de aaltjes is sterk afhankelijk van diverse factoren zoals uw eigen inspanningen, de juiste toepassing en de leeftijd van de plaag. De natuurlijke vijanden zijn dan ook uitgesloten van garantie en retourrecht, tenzij uw bestelling langer dan 48 uur onderweg is geweest.

De aaltjes mogen maximaal 48 uur onderweg zijn om u levend te bereiken. Het is dan ook belangrijk dat u de levering via de Track & Trace code goed in de gaten houdt. Plaats de enveloppe direct na ontvangst in de koeling en pas ze daarna z.s.m. toe volgens de gebruiksaanwijzing.

Bezorginformatie

Producten worden verzonden met de DHL pakketservice met een Track & Trace code.

  • Voor 15:00 uur besteld, binnen 3 werkdagen bezorgd
  • Brievenbuspakket met Track&Trace
  • Altijd gratis verzending