ECOstyle aaltjes tegen mieren - 50 mierennesten 100 m²

Aaltjes oftewel nematoden kunnen ingezet worden als de natuurlijke vijanden van mieren. Als deze op de juiste wijze worden uitgezet in de tuin ben jij snel van jouw mierenplaag af. En dat zonder schade te veroorzaken aan de natuur en het milieu.

Voordelen ECOstyle aaltjes tegen mieren 100 m²

 • Milieuvriendelijk
 • Veilig voor mens en dier
 • Bewezen effectief
 • Slechts één behandeling per jaar

Deze verpakking is voldoende voor 50 mierennesten of 100 m²

Aaltjes tegen mieren zijn toepasbaar vanaf april tot en met oktober.

Aaltjes tegen mieren

Aaltjes zijn één de natuurlijke vijanden van mieren. Het zijn microscopisch kleine beestjes die zich in de bodem van jouw tuin bevinden. Nematoden, andere naam voor aaltjes, verjagen de mieren uit jouw tuin.

Mieren verjagen in plaats van bestrijden

Mieren zijn ontzettend nuttige en ijverige insecten. Ze zijn eigenlijk onmisbaar en daarom is bestrijden niet de juiste oplossing. Helaas nestelen ze zich vaak tussen tegen of in jouw gazon. Daar werken ze enorme bergen met zand omhoog die jouw sierbestrating vervuilen, laten verzakken of jouw gras doen verstikken.

Aaltjes zorgen in jouw tuin voor ongunstige leefomstandigheden voor mieren. Ze worden dan ook niet gedood, maar verdreven. De mieren gaan op zoek naar een nieuwe plek om hun nest te bouwen. Welke afstand zij afleggen is afhankelijk van de structuur in de bodem, vochtigheid en de weersomstandigheden.

Gebruiksaanwijzing ECOstyle aaltjes tegen mieren 100 m²

Per post ontvangt u een enveloppe met een poederachtige substantie. Dit zijn de nematoden, het is een levend product dus bewaar deze niet te lang. Past u ze niet direct toe leg ze dan in de koelkast, daar blijven ze nog enkele dagen goed.

Mieren zijn te bestrijden vanaf april tot en met oktober.

Handleiding ECOstyle aaltjes tegen mieren 100 m²

 1. Neem de verpakking en meng deze met 1 liter water.
 2. Dit is de basisoplossing. Meng vanuit deze basisoplossing het juiste aantal liters voor jouw gazon in één of meerdere gieters.
 3. Een gieter van 10 liter water is voldoende voor 10m².
 4. Giet het mengsel uit over het te bestrijden oppervlak.

Tips:

 1. Pas de aaltjes niet toe in de volle zon. Bij voorkeur in de vroege ochtend of avond.
 2. Aaltjes verplaatsen zich via het vocht in de grond. Sproei dus regelmatig voor een optimale werking.
 3. Gebruik de Aquanemix 1.25V

Bestel- en bezorginformatie natuurlijke vijanden ECOstyle

De producten van ECOstyle betreffen levende organismen. Het spreekt voor zich dat wij deze met de grootste zorg vervoeren.

Natuurlijke vijanden zijn versproducten

De natuurlijke bestrijdingsmiddelen van ECOstyle hebben een beperkte houdbaarheid. Wij zijn niet voorraadhoudend, maar bestellen deze vers voor u.

 • Bestellingen hebben een levertijd van 2-3 werkdagen
 • Bestellingen worden verzonden met een Track & Trace code van DHL

Garantie op natuurlijke vijanden

De werking van de aaltjes is sterk afhankelijk van diverse factoren zoals uw eigen inspanningen, de juiste toepassing en de leeftijd van de plaag. De natuurlijke vijanden zijn dan ook uitgesloten van garantie en retourrecht, tenzij uw bestelling langer dan 48 uur onderweg is geweest.

De aaltjes mogen maximaal 48 uur onderweg zijn om u levend te bereiken. Het is dan ook belangrijk dat u de levering via de Track & Trace code goed in de gaten houdt. Plaats de enveloppe direct na ontvangst in de koeling en pas ze daarna z.s.m. toe volgens de gebruiksaanwijzing.

Bezorginformatie

Producten worden verzonden met de DHL pakketservice met een Track & Trace code.

 • Voor 15:00 uur besteld, binnen 3 werkdagen bezorgd
 • Brievenbuspakket met Track&Trace
 • Altijd gratis verzending