ECOstyle aaltjes Larven fruitmot 10 mln/ 60 m²

Aaltjes oftewel nematoden zijn de natuurlijke vijanden van de larven van de fruitmot. Als deze op de juiste wijze worden uitgezet in de tuin ben jij snel van jouw larven fruitmot plaag af. En dat zonder schade te veroorzaken aan de natuur en het milieu.

Voordelen larven fruitmot bestrijden met aaltjes

 • Milieuvriendelijk
 • Veilig voor mens en dier
 • Bewezen effectief
 • Slechts één behandeling per jaar

10 miljoen aaltjes zijn voldoende voor een oppervlak van 60 m²
De larven van de fruitmot zijn vanaf september t/m december te bestrijden.

Aaltjes Larven fruitmot

Schade veroorzaakt door de rupsen van de fruitmot is te herkennen bij de oogst van het fruit. In de vruchten zijn gangen zichtbaar en vaak treedt vroegtijdig fruitrot op. De rupsen van de fruitmot zijn te bestrijden met aaltjes na de oogst, zo van september tot en met december. Toepassing van de aaltjes op de stam en in de vertakkingen van de fruitbomen geeft een effectieve bestrijding van de rupsen fruitmot.

Larven fruitmot

De volwassen fruitmot is een grijsbruine, motachtige vlinder met grote puntige vleugels. Op het uiteinde van de vleugels bevindt zich een goudkleurige vlek. De larven van de fruitmot hebben afhankelijk van de fase die ze doormaken, een verschillend uiterlijk. De jonge larven hebben een witte kleur. De oudere larven zijn meer créme/roze met verschillende donkere stippen. De kop en hals zijn donkerbruin van kleur.

Dosering

Voor het bestrijden van de larven van de fruitmot zijn 10 miljoen aaltjes nodig per 60 vierkante meter gazon. Verpakkingen zijn er in diverse eenheden en dus voor elke gazongrootte.

Gebruiksaanwijzing

Per post ontvangt u een enveloppe met een poederachtige substantie. Dit zijn de nematoden, het is een levend product dus bewaar deze niet te lang. Past u ze niet direct toe leg ze dan in de koelkast, daar blijven ze nog enkele dagen goed.

De larven van de fruitmot zijn vanaf september t/m december te bestrijden.

Handleiding

Bladtoepassing

 • Dit product pas je op de stam toe. Neem de verpakking en meng deze met de juiste hoeveelheid water (zie gebruiksaanwijzing).
 • Giet de oplossing in een plantenspuit of drukspuit.
 • Zorg ervoor dat de bast al goed nat is, bij oudere bomen ook goed alle kierenen naden nat spuiten. De larven gebruiken deze plekken als overwinteringsplaats.
 • Verspreid met behulp van de plantenspuit of drukspuit en richt goed in de kieren. Het is een contactmiddel, dus je moet goed de plaag raken.
 • Overdosering is met de aaltjes niet mogelijk. Een verpakking aaltjes is dus altijd te gebruiken voor een kleiner oppervlakte.

Tips:

 • Pas de aaltjes niet toe in de volle zon. Bij voorkeur in de vroege ochtend of avond.
 • Aaltjes verplaatsen zich via het vocht in de grond. Sproei dus regelmatig voor een goede werking.

Bestel- en bezorginformatie natuurlijke vijanden ECOstyle

De producten van ECOstyle betreffen levende organismen. Het spreekt voor zich dat wij deze met de grootste zorg vervoeren.

Natuurlijke vijanden zijn versproducten

De natuurlijke bestrijdingsmiddelen van ECOstyle hebben een beperkte houdbaarheid. Wij zijn niet voorraadhoudend, maar bestellen deze vers voor u.

 • Bestellingen hebben een levertijd van 2-3 werkdagen
 • Bestellingen worden verzonden met een Track & Trace code van DHL

Garantie op natuurlijke vijanden

De werking van de aaltjes is sterk afhankelijk van diverse factoren zoals uw eigen inspanningen, de juiste toepassing en de leeftijd van de plaag. De natuurlijke vijanden zijn dan ook uitgesloten van garantie en retourrecht, tenzij uw bestelling langer dan 48 uur onderweg is geweest.

De aaltjes mogen maximaal 48 uur onderweg zijn om u levend te bereiken. Het is dan ook belangrijk dat u de levering via de Track & Trace code goed in de gaten houdt. Plaats de enveloppe direct na ontvangst in de koeling en pas ze daarna z.s.m. toe volgens de gebruiksaanwijzing.

Bezorginformatie

Producten worden verzonden met de DHL pakketservice met een Track & Trace code.

 • Voor 15:00 uur besteld, binnen 3 werkdagen bezorgd
 • Brievenbuspakket met Track&Trace
 • Altijd gratis verzending