ECOstyle OpMaat Kalk 20 kg

Verhoogt en onderhoudt de pH-waarde
CO2 neutraal
Tijdelijk niet leverbaar!
Thuiswinkel Waarborg • Gras en Groen Winkel
Tijdelijk niet leverbaar!
Thuiswinkel Waarborg • Gras en Groen Winkel

ECOstyle OpMaat kalk 20 kg

ECOstyle OpMaat Kalk 20 kilogram van ECOstyle is een uniek product dat verrijkt is met Micro-organismen en heeft een langdurige werking. Tot 4 maanden na het strooien van de kalk heeft OpMaat Kalk een directe werking tegen de zure bodem.

OpMaat kalk kan onder alle weersomstandigheden worden uitgestrooid zonder enige risico op verbranding. Deze kalk wordt gemaakt van een restproduct dat vrij komt bij de winning van drinkwater in Nederland. OpMaat kalk heeft dus tevens een duurzaam karakter dat past bij alles wat ECOstyle doet. 

Voordelen ECOstyle OpMaat kalk 20 kg

  • Werkt indirect tegen mos
  • Restproduct van waterwinning en dus duurzaam
  • Fijne korrel laat zich goed verdelen
  • Voldoende voor 35 m² gazon

ECOstyle OpMaat Kalk 20 kg is een unieke kalk verrijkt met micro-organismen. Toediening van kalk is belangrijk voor een correctie van de zuurgraad (pH-waarde) in het gazon of de moestuin. De juiste pH-waarde van de bodem is voor elke plant van levensbelang. Onder andere door de opname van voedingsstoffen verzuurt de grond. Veel planten - behalve de zuurminnende - groeien niet optimaal in grond met een lage pH-waarde.

Gebruiksaanwijzing ECOstyle OpMaat kalk 20 kg

Verspreid de ECOstyle OpMaat kalk gelijkmatig over het gazon. Dit kan zowel handmatig als met een strooiwagen worden uitgevoerd.

ECOstyle OpMaat kalk is het gehele jaar toe te passen. Doorgaans wordt geadviseerd dit in november/ december uit te voeren ter voorkoming van mosgroei in de winter. Eventueel kan dit vroeg in het voorjaar nogmaals worden herhaald. 

Dosering ECOstyle OpMaat kalk 20 kg

De te geven hoeveelheid is sterk afhankelijk van de zuurtegraad van de bodem. Met een eenvoudige pH-bodemtest kan de exacte zuurtegraad van de bodem worden vastgesteld waarna de kalkgift hierop wordt afgestemd. 

Indien de pH-waarde reeds op peil is gehouden is het advies om jaarlijks 0,5 - 1 kg per 10 m² te strooien.

Samenstelling ECOstyle OpMaat kalk 20 kg

ECOstyle OpMaat kalk  is een CO²- neutraal product. Het is een restproduct uit de drinkwaterwinning industrie.

Verrijkt met micro-organismen

Wil u ECOstyle producten kopen? Grasengroenwinkel.nl heeft een ruim assortiment aan ECOstyle producten. Dit zijn zowel producten voor de professionele als de particuliere klant. Groot verpakkingen gazonmest en natuurlijke bestrijding van engerlingen en emelten zijn geliefde producten bij de klanten van GrasenGroenwinkel.nl! Met de natuur als voorbeeld ontwikkelt ECOstyle al meer dan 50 jaar ecologische producten voor tuin en dier. De natuurlijke kringloop vormt een inspiratiebron en het uitgangspunt bij de ontwikkeling van onze producten. ECOstyle is gespecialiseerd in de ontwikkeling en het vermarkten van ecologisch verantwoorde producten en concepten voor bodem, plant en dier voor particuliere en beroepsmatige toepassing. Hierbij staat zorg voor het milieu, innovatie, duurzaamheid en kennisoverdracht centraal.