Myco-Sedum - 100% organische sedummest - 130 m²

Myco-Sedum 10 kg is een 100% organische mest van ECOstyle speciaal voor sedumplanten. Deze meststof die geschikt is voor de aanleg en het onderhoud van sedum- en groendaken heeft een langdurige werking, tot 4 maanden.

Aan Myco-Sedum 10 kg zijn Mycorrhizae schimmels en fosfaatvrijmakende bacteriën toegevoegd. Deze zorgen ervoor dat voedingsstoffen uit het substraat vrij opneembaar zijn voor de dakvegetatie. Binnen 6 weken na de bemesting is het sedum vastgegroeid in de vegetatie in stoelt het uit waardoor er een vol en dicht vegetatiepakket ontstaat op het dak.

Myco Sedum 10 kg is voldoende voor het bemesten van een dak van 130 m².

Voordelen van ECOstyle Myco-Sedum 10 kg:

  • Zorgt voor een dicht begroeid dak
  • Verlaagd de kans op erosie, uitval en de groei van onkruid
  • Micro-organismen maken extra voedingsstoffen vrij uit het substraat

Dosering Myco-Sedum

Bij aanplant

  • 700 gram per 10 m²

Bij onderhoud  

  • 1e bemesting maart/ april 700 gram per 10 m²
  • 2e bemesting juni/ juli 700 gram per 10 m²

Samenstelling

Samengestelde organische meststof NPK 6-2-6 waarin Mycorrhizae schimmels gemengd zijn.

6% Stikstof totaal (N) volledig organisch gebonden, voortkomend uit vedermeel, beendermeel en vinasse. 2% Fosforzuuranhydride (P2O5) oplosbaar in neutraal ammoniumcitraat. 6% Kaliumoxide (K2O) oplosbaar in water. 65% Organische stof voortkomend uit vedermeel, beendermeel en vinasse. 8% Zwavelzuuranhydride (SO3) oplosbaar in water. Schimmels: (Mycorrhizae) 14 sporen/propagules/gram. Bacteriën: (Bacillus sp) 10 exp. 6 kiemen/gram. Protozoa: (Protozoa Cercomonas sp) 100 cysten/gram

Bestel- en bezorginformatie Gras en Groen

Gras en Groen heeft ervoor gekozen om de pakketten te verzenden via Post NL pakketservice. Dit is een betrouwbare partner gebleken. Mocht uw bestelling door de toenemende druk op de pakketdiensten vertraging oplopen dan vragen wij hiervoor uw begrip.

Bezorginformatie

Producten worden verzonden via de Post NL pakketservice met een Track & Trace code. U ontvangt hiervan bericht via de mail zodra uw bestelling is aangemaakt. Op de bestelling zijn de volgende regels van toepassing:

  • Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Post NL pakketpost met Track&Trace
  • Gratis verzending vanaf € 75,-