Taxus baccata

vanaf
11,00
Wat is de gewenste hoogte van uw haag?
40-60 cm
50-60 cm
60-80 cm
80-100 cm
100-125 cm
120-140 cm
125-150 cm
140-160 cm
150-175 cm
160-180 cm
200 cm
Type kluit
Hoeveel haagplanten wilt u bestellen?
- advies aantal planten per m¹ = 0.28 haagplanten
- minimaal bestelaantal = 1 haagplant
In meters
=
haagplanten
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1150reviews
Wat is de gewenste hoogte van uw haag?
40-60 cm
50-60 cm
60-80 cm
80-100 cm
100-125 cm
120-140 cm
125-150 cm
140-160 cm
150-175 cm
160-180 cm
200 cm
Type kluit
Hoeveel haagplanten wilt u bestellen?
- advies aantal planten per m¹ = 0.28 haagplanten
- minimaal bestelaantal = 1 haagplant
In meters
=
haagplanten
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1150reviews

Taxus baccata 

Taxus Baccata is een geliefde haagplant. Voor het vormen van een lage of half hoge wintergroene haag tot 200 cm is de taxushaag zelfs de meest populaire keuze. Deze populariteit heeft de haag aan verschillende kenmerken te danken. Taxus Baccata is allereerst donkergroen van kleur en groenblijvend wat de haag een chique uitstraling geeft. Daarnaast groeit Taxus Baccata langzaam wat gunstig is voor het onderhoud en dankzij de extreem dichte vertakkingen is de haag ontzettend goed in vorm te snoeien. Bijkomend voordeel is dat deze haag, eenmaal geworteld, weinig water nodig heeft. Dat is gunstig bij zomers weer.

Voordelen Taxus baccata

  • Vormt een zeer compacte haag
  • Eenvoudig in model te snoeien
  • Chique uitstraling dankzij donkergroene kleur
  • Fris groene uitlopers in het voorjaar
  • Fel rode besjes na de bloei

Taxus als haagplant

Taxus baccata is erg populair als haagplant. Taxus wordt vaak toegepast als haag, maar ook als blokvormen. Deze hagen zien we veel terug in de tuin, maar ook in openbaar groen en bedrijfstuinen. Naast de aantrekkelijke rode besjes heeft de Venijnboom een diep donkergroene kleur en is hij goed winterhard. Daarnaast groeit de Taxus baccata erg langzaam, wat hem ideaal maakt voor vormsnoei. De blaadjes van een Taxus lijken op die van bijvoorbeeld een naaldboom, maar buigen netjes naar beneden af, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de naalden van een Den. Daardoor oogt de Taxus baccata strakker en is hij ideaal als u voor een strak gesnoeide haag gaat.

Een Taxus baccata haag snoeit u twee keer per jaar. De eerste keer net na de eerste groei, meestal rond juni, en later nog een keer in september, zodat uw haag zijn strakke vorm behoudt. Deze haagplant kan een flink stootje hebben, dus wees niet bang om flink wat takken weg te halen. Snoei wel altijd als het wat bewolkt is. De zon kan de vers afgesnoeide blaadjes namelijk verbranden.

Belangrijkste eigenschappen Taxus baccata 

Venijnboom Taxus baccata 
Standplaats Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort Humusrijk, kalkrijk en waterdoorlatend
Groeisnelheid 15 tot 25 cm per jaar
Blad eigenschap Groenblijvend
Herkomst Europa

Taxus baccata aanplanten

De Taxus baccata kan het hele jaar door geplant worden. Vanaf begin mei tot en met september kan dit uitsluitend met planten uit pot. Zorg wel voor voldoende water na het aanplanten om de Taxus baccata de zomer door te helpen.

Vanaf begin oktober is de Taxus baccata ook leverbaar met een kluit en als wortelgoed. De taxus gaat dan zijn rustperiode in waardoor die weer uit de volle grond gehaald kan worden. Het seizoen waarin de Taxus baccata ook als kluit en zelfs wortelgoed leverbaar is loopt tot in april.

Het maakt in het geval van de Taxus baccata niet uit of deze op een erg zonnige plek of de schaduw staat. De ondergrond is echter wel belangrijk. De haag kan absoluut niet in een te natte grond worden aangeplant. Op laaggelegen kleigronden zal de taxus slecht gedijen en onherroepelijk last krijgen van uitval.

Bij het aanplanten van de Taxus baccata is het vooral belangrijk dat deze in een mooie rechte lijn komt te staan. De hoogte is eveneens belangrijk bij het aanplanten. Als deze te hoog komt te staan, dan kan de Taxus baccata uitdrogen. Voor een snelle inworteling en het succesvol aanplanten van de haag is het toevoegen van meststoffen en bodemleven van belang.

Taxus baccata kopen

Wilt u een dichte haag vormen met de Taxus baccata? Dan dient u daar direct bij het planten rekening mee te houden. Om het gewenste resultaat te verkrijgen is het belangrijk om het juiste aantal planten per strekkende meter te bestellen. Zo krijgt u binnen afzienbare tijd de gewenste privacy en geborgenheid in uw tuin. Bij het formaat van de Taxus baccata staat het aantal planten dat wij per strekkende meter haag adviseren vermeld.

Dankzij een uitstekende verzorging op de kwekerij hebben wij sterke en goed gevormde haagplanten in het assortiment. Daardoor volstaan afhankelijk van het formaat 3 tot 4 haagplanten per strekkende meter. Het advies bij uw keuze vindt u bij de calculator van het aantal haagplanten per strekkende meter.

Uitgebreide eigenschappen Taxus baccata 

Latijnse naam Taxus baccata
Taxonomie Taxusfamilie
Haag hoogte 60-400 cm
Groeiwijze Opgaand, pyramidaal
Groeisnelheid 15-25 cm per jaar
Snoeiperiode Mei - juli en september
Aantal snoeibeurten  2 maal elk jaar
Bloeiperiode Mei
Vruchten Bessen
Winterhardheid Goed (tot -25°C)
Standplaats Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort Humusrijk,kalkrijk en waterdoorlatend
Droogtetolerant Redelijk
Herkomst Europa

Taxus bestellen

Wilt u de Taxus baccata bestellen en weten of uw tuin geschikt is om deze beuk-soort aan te planten? Dan is het goed om een aantal zaken te weten over de Taxus haag.

De Taxus baccata komt al eeuwen voor in het zuidwesten van Azië, het noorden van Afrika en Europa. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat deze plant veel kan hebben. De Taxus verdraagt zowel een schaduwrijke standplaats, als een standplaats vol in de zon. Het enige waar wel rekening mee gehouden moet worden is dat deze plant niet van natte voeten houdt en een goed drainerende grond dus erg belangrijk is. Wel is een Taxus erg goed winterhard en zullen koude winters hem niet veel doen.

Gras en Groen Winkel is een onderdeel van hoveniersbedrijf Gras en Groen. In 2018 gestart om klanten van het hoveniersbedrijf met kwalitatieve producten bij te staan in het behouden van een fraaie tuin. Bij Gras en Groen Hoveniers is uw complete tuin in goede handen. Vanaf de allereerste schetsen van uw droomtuin kunt u vertrouwen op dezelfde service, communicatie en kwaliteit.