Filteren
Sorteren op
Verfijn uw selectie
Prijs
Soort
Bladkleur
Groeiwijze
Groeisnelheid
Bloeiperiode

Coniferen kopen

Wilt u coniferen kopen om een haag te vormen in uw tuin? De coniferenhaag is bezig aan een come-back in de Nederlandse tuin. Coniferen zijn ontzettend sterke haagplanten die door hun snelle groei een interessante prijs hebben. Bestel uw coniferen voordelig online bij Gras en Groen Winkel!

13 producten
|

Coniferen haag kopen

De coniferenhaag is bezig aan een come-back in de Nederlandse tuin. In veel tuinen is deze haagplant nooit weggeweest, maar jarenlang werd de coniferen haag niet of nauwelijks meer aangeplant. De reden? Gedateerd, ouderwets en dus simpelweg uit de mode. 

Maar daar is weer verandering in gekomen, en terecht! Deze haagplant is namelijk een topper: Compacte groei, wintergroen, geschikt als hoge haag, droogte resistent en winterhard. 

 • Coniferen vormen direct een dichte haag
 • Coniferen kunnen een hoge groene afscheiding vormen
 • Coniferen zijn in verschillende soorten verkrijgbaar
 • Coniferen zijn winterhard en groenblijvend
 • Coniferen zijn geschikt voor elke grondsoort

Verschillende soorten coniferenhaag

Voor het vormen van een coniferenhaag heeft u bij Gras en Groen Winkel de keuze uit diverse soorten coniferen:

De verschillende soorten coniferen die Gras en Groen Winkel aanbiedt, zijn even geschikt voor het vormen van een haag. Onderling verschillen de hagen in kleur en qua compacte en opgaande groei. De keuze is aan u!

Vergelijk verschillende soorten coniferen

Cultivar Kenmerk Groeiwijze
Taxus baccata Donkergroen en rode bes Opgaand en compact
Taxus media 'Hicksii' Donkergroen en rode bes  Zeer compacte groei, max. 200 cm hoog
Taxus media 'Hillii' Donkergroen zonder bes Zeer compacte groei, max. 200 cm hoog
Thuja occ. Brabant Groen met geelgroene uitlopers Snelle groei, breed en opgaand
Thuja occ. Smaragd Smaragdgroen Snelle groei, compact en opgaand
Thuja plicata Atrovirens Geelgroene reuzenlevensboom Snelle groei, compact en opgaand 
Thuja plicata Excelsa Lichtgroene reuzenlevensboom Snelle groei, compact en opgaand 
Thuja plicata Gelderland Donkergroene reuzenlevensboom Snelle groei, compact en opgaand 
Thuja plicata Martin Donkergroene reuzenlevensboom Snelle opgaande groei

Geschikte standplaats voor coniferen

Coniferen zijn niet geschikt om zomaar op elke plek in de tuin te plaatsen. Coniferen kunnen goed in de volle zon staan, plaats ze echter niet onder andere bomen. Wanneer coniferen in de drup van grotere bomen staan, zullen ze niet aan uw verwachtingen voldoen. Dit is een eigenschap die vrijwel alle naaldbomen hebben.

Als ondergrond zijn eigenlijk alle grondsoorten geschikt. Uitzondering hierop vormen zeer zware kleigronden. Het voornaamste voor coniferen is dat de wortels niet uitdrogen. Nadat ze zijn aangeplant, doet u er dan ook goed aan om organisch materiaal onder de haag, op de grond, aan te brengen. Dit helpt om vocht vast te houden in de grond.

Coniferenhaag bestellen

Wilt u een coniferenhaag bestellen van een uitstekende kwaliteit? Wij werken uitsluitend samen met kwekerijen waar wij verzekerd zijn van gezonde, volle haagplanten met een sterk wortelstelsel.

Bij Gras en Groen leveren wij Thuja en Taxus haagplanten direct vanaf de kweker bij u thuis. De coniferen worden geoogt, verpakt en bezorgd binnen drie tot vijf werkdagen. Op die manier kunnen wij een uitstekende conditie en het aangroeien van de haagplanten in uw tuin garanderen.

Coniferen uit de volle grond zijn beschikbaar vanaf oktober tot en met april. Buiten deze perioden leveren wij de planten uitsluitend planten uit pot.

 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, leverdatum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95 en BE € 89,95

Waarom bestellen bij Gras en Groen?

De conifeerhagen zijn afkomstig van kwekerijen waar wij zelf erg graag zaken mee doen. Bij deze kwekerijen zijn wij verzekerd van Thuja haagplanten van een uitstekende kwaliteit.

 • Haagplanten uitsluitend van gerenommeerde kwekerijen
 • Beperkte ecologische footprint dankzij innovatieve teelttechnieken
 • Advies en kennis van onze hoveniers
 • Uitstekende kwaliteit voor een scherpe prijs

Coniferenhaag aanplanten

Bij het aanplanten van een coniferenhaag is het zaak om te zorgen voor het juiste aantal planten per strekkende meter. Dit helpt u om snel een compacte en ondoordringbare haag te vormen. 

Gaat u zelf aan de slag? Bij het bestellen van de coniferen helpen wij u een handje. Als u het aantal strekkende meters haag invoert wordt het benodigde aantal coniferen voor u berekent. Het is wel aan te bevelen om voor elke hoek één haagplant extra te bestellen.

Manier van aanplanten

Coniferen worden altijd gekweekt in de volle grond. Daardoor zijn alle coniferensoorten uitsluitend als kluit variant leverbaar. Bij het aanplanten van de haag is het daardoor zaak om zeer ruime plantgaten te maken. Of ze aan te planten in een uitgegraven sleuf.

Deze worden door Gras en Groen Hagen in een mooie rechte lijn gemaakt. Hiervoor wordt een lijn uitgezet die over het hart van de plantgaten loopt. Ook hebben coniferen baat bij een goede voedingsbodem. Compost kan indien nodig door Gras en Groen Hagen door de grond worden gemengd.

Uw coniferenhaag snoeien

Belangrijk bij uw keuze voor de coniferenhaag is mogelijk ook de hoeveelheid werk om deze goed te onderhouden. Hieronder de adviezen bij het snoeien van de coniferenhaag.

 • Snoei coniferen twee maal per jaar, de eerste keer eind mei.
 • Laat een conifeer altijd taps toelopen. Snoei coniferen met een heggenschaar.
 • Gebruik een snoeischaar om dikke vertakkingen weg te nemen.
 • Top de haag zodra deze de gewenste hoogte heeft bereikt.
 • Snoei de haag niet te rigoureus om verbranding te voorkomen.