Taxus 'Hicksii'

vanaf
32,50
Welke hoogte haagplant zoekt u?
60-80 cm
80-100 cm
100-120 cm
100-125 cm
120-140 cm
140-160 cm
150-175 cm
175-200 cm
Type kluit
Hoeveel haagplanten wilt u bestellen?
Advies aantal planten per m¹ = 0.33 haagplanten
In meters
=
haagplanten
= € Gratis x 1 stk
Minimaal bestelaantal = 1 haagplant
 • Kwalitatieve tuinplanten direct vanaf de kwekerij
 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95 & BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1268reviews
Welke hoogte haagplant zoekt u?
60-80 cm
80-100 cm
100-120 cm
100-125 cm
120-140 cm
140-160 cm
150-175 cm
175-200 cm
Type kluit
Hoeveel haagplanten wilt u bestellen?
Advies aantal planten per m¹ = 0.33 haagplanten
In meters
=
haagplanten
= € Gratis x 1 stk
Minimaal bestelaantal = 1 haagplant
 • Kwalitatieve tuinplanten direct vanaf de kwekerij
 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95 & BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1268reviews

Taxus media 'Hicksii'

Taxus media 'Hicksii' is één van de drie Taxus-soorten die gebruikt kan worden voor het vormen van een Taxushaag. Taxus media 'Hicksii' is de vrouwelijke variant van de Taxus media 'Hillii'. In tegenstelling tot de mannelijke variant verschijnen er aan deze soort wel de kenmerkende rode besjes. Taxus media 'Hicksii' heeft net als de andere soorten prachtige donkergroene naalden en blijft in de winter groen. Taxus media 'Hicksii' en Taxus media 'Hillii' kenmerken zich door een zeer compacte groeiwijze. Taxus media ''Hicksii' wordt niet zo hoog als de Taxus baccata en is geschikt voor hagen tot maximaal 2 meter hoog.

Voordelen Taxus media 'Hicksii

 • Vormt een zeer compacte haag
 • Eenvoudig in model te snoeien
 • Zeer goed winterhard
 • Fris groene uitlopers in het voorjaar
 • Fel rode besjes na de bloei

Taxus als haagplant

Taxus is ook vandaag de dag erg populair als haagplant. De Venijnboom heeft een diep donkergroene kleur en is erg winterhard. Daarnaast groeit de Taxus media 'Hicksii' erg langzaam, wat hem ideaal maakt voor vormsnoei. De blaadjes van een Taxus lijken op die van bijvoorbeeld een naaldboom, maar buigen netjes naar beneden af, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de naalden van een Den. Daardoor oogt de Taxus media 'Hicksii' strakker en is hij ideaal als u voor een strak gesnoeide haag gaat.

Taxus media 'Hicksii' haag snoeit u twee keer per jaar. De eerste keer net na de eerste groei, meestal rond juni, en later nog een keer in september, zodat uw haag zijn strakke vorm behoudt. Deze haagplant kan een flink stootje hebben, dus wees niet bang om flink wat takken weg te halen. Snoei wel altijd als het wat bewolkt is. De zon kan de vers afgesnoeide blaadjes namelijk verbranden.

Belangrijkste eigenschappen Taxus media 'Hicksii'

Venijnboom Taxus media 'Hicksii'
Standplaats Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort Humusrijk, kalkrijk en waterdoorlatend
Groeisnelheid 15 tot 20 cm per jaar
Blad eigenschap Groenblijvend
Herkomst Hybride

Taxus media 'Hicksii' aanplanten

De Taxus media 'Hicksii' kan het hele jaar door geplant worden. Vanaf begin mei tot en met september kan dit uitsluitend met planten uit pot. Zorg wel voor voldoende water na het aanplanten om de Taxus baccata de zomer door te helpen.

Vanaf begin oktober is de Taxus media 'Hicksii' ook leverbaar met een kluit en als wortelgoed. De taxus gaat dan zijn rustperiode in waardoor die weer uit de volle grond gehaald kan worden. Het seizoen waarin de Taxus media 'Hicksii' ook als kluit en zelfs wortelgoed leverbaar is loopt tot in april.

Het maakt in het geval van de Taxus media 'Hicksii' niet uit of deze op een erg zonnige plek of de schaduw staat. De ondergrond is echter wel belangrijk. De haag kan absoluut niet in een te natte grond worden aangeplant. Op laaggelegen kleigronden zal de taxus slecht gedijen en onherroepelijk last krijgen van uitval.

Bij het aanplanten van de Taxus media 'Hicksii' is het vooral belangrijk dat deze in een mooie rechte lijn komt te staan. De hoogte is eveneens belangrijk bij het aanplanten. Als deze te hoog komt te staan, dan kan de Taxushaag uitdrogen. Voor een snelle inworteling en het succesvol aanplanten van de haag is het toevoegen van meststoffen en bodemleven van belang.

Taxus media 'Hicksii' kopen

Wilt u een zeer dichte haag vormen met de Taxus media 'Hicksii'? Dan dient u daar direct bij het planten rekening mee te houden. Om het gewenste resultaat te verkrijgen is het belangrijk om het juiste aantal planten per strekkende meter te bestellen. Zo krijgt u binnen afzienbare tijd de gewenste privacy en geborgenheid in uw tuin. Bij het formaat van de Taxus media 'Hicksii' staat het aantal planten dat wij per strekkende meter haag adviseren vermeld.

Dankzij een uitstekende verzorging op de kwekerij hebben wij sterke en goed gevormde haagplanten in het assortiment. Daardoor volstaan afhankelijk van het formaat 3 tot 4 haagplanten per strekkende meter. Het advies bij uw keuze vindt u bij de calculator van het aantal haagplanten per strekkende meter.

Uitgebreide eigenschappen Taxus media 'Hicksii'

Latijnse naam Taxus media 'Hicksii'
Taxonomie Taxusfamilie
Haag hoogte 60-200 cm
Groeiwijze Opgaand, zuilvormig
Groeisnelheid 15-20 cm per jaar
Snoeiperiode Mei - juli en september
Aantal snoeibeurten  2 maal elk jaar
Bloeiperiode April - mei
Vruchten Bessen
Winterhardheid Goed (tot -35°C)
Standplaats Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort Humusrijk,kalkrijk en waterdoorlatend
Droogtetolerant Niet
Herkomst Hybride

Taxus bestellen

De Taxus media 'Hicksii' is volgens de meeste mensen de mooiste Taxus. Door de erg compacte groei en de groenblijvende naalden heeft u altijd veel privacy. Wel moet u opletten dat deze Taxus niet heel hoog kan worden ongeveer 2 meter. Het andere waar wel rekening mee gehouden moet worden is dat deze plant niet van natte voeten houdt en een goed drainerende grond dus erg belangrijk is. Wel is de Taxus media 'Hicksii' erg goed winterhard en zullen koude winters hem niet veel doen.

Tuinplanten van Gras en Groen

Gras en Groen is een hoveniersbedrijf gevestigd in 's-Hertogenbosch. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om tuinplanten te selecteren van een uitstekende kwaliteit. Wij hebben een groot netwerk opgebouwd met kwekerijen die bij het kweken van de planten voldoen aan de hoogste norm. Onze tuinplanten hebben een sterk wortelstelsel, zijn in een goede conditie en hebben een uniforme kwaliteit. Dit hebben zij mede te danken aan:

 • Minder meststoffen nodig dankzij precision farming teeltplan 
 • Uniforme planten door inplanten, rondsteken en snoeien o.b.v. GPS
 • Minder ziektes, onkruid en sproeien dankzij Mulch techniek
 • Reductie van bestrijdingsmiddelen door inzet schoffelmachines

Bestel- en bezorginformatie tuinplanten

Tuinplanten worden op bestelling voor u uit het veld gehaald. Daarna worden deze via pallet transport bij u aangeboden. Het is dan ook belangrijk dat u aanwezig bent om de bestelling in ontvangst te nemen.

Nadat wij uw bestelling hebben ontvangen plannen wij samen met u de levering van de beplanting in. Deze afspraak wordt bevestigd per mail. 
Voorafgaand aan de levering ontvangt u van de transporteur een met de Track and Trace code en daarin het verwachtte levermoment.

Bezorginformatie tuinplanten

Producten worden verzonden via pallet transport, hierop zijn de volgende regels van toepassing:

 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95
 • Pallet transport BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-

Garantie tuinplanten

Planten zijn levende organismen. Deze worden met veel zorg en aandacht opgekweekt waardoor wij kunnen garanderen dat de beplanting van goede kwaliteit zijn. Merkt u dat de planten moeite hebben om aan te groeien in uw tuin? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen wij u met advies bijstaan om uitval van nieuwe beplanting te voorkomen.

Heeft u ondanks een goede verzorging van de tuinplanten toch last van uitval? Dan bieden wij u korting op de aankoop van vervangende exemplaren. 

Tuinplanten retourneren

Beplanting valt in de categorie bederfelijke producten. Bovendien kunnen de planten in uw tuin in contact komen met schimmels. Om die redenen zijn haagplanten uitgesloten van het consumenten retourrecht en accepteren wij geen retourzendingen. Het is daarom belangrijk dat u vooraf goede afwegingen maakt welke soort, maat en hoeveel planten u gaat bestellen. Uiteraard helpen wij u graag met advies bij het maken van de juiste keuze.