Thuja 'Gelderland'

vanaf
Tijdelijk niet leverbaar!
Welke hoogte haagplant zoekt u?
80-100 cm
100-120 cm
125-150 cm
150-175 cm
175-200 cm
Type kluit
Hoeveel haagplanten wilt u bestellen?
Advies aantal planten per m¹ = 0.25 haagplanten
In meters
=
haagplanten
= € Gratis x 1 stk
Minimaal bestelaantal = 1 haagplant
 • Kwalitatieve tuinplanten direct vanaf de kwekerij
 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95 & BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1245reviews
Welke hoogte haagplant zoekt u?
80-100 cm
100-120 cm
125-150 cm
150-175 cm
175-200 cm
Type kluit
Hoeveel haagplanten wilt u bestellen?
Advies aantal planten per m¹ = 0.25 haagplanten
In meters
=
haagplanten
= € Gratis x 1 stk
Minimaal bestelaantal = 1 haagplant
Tijdelijk niet leverbaar!
 • Kwalitatieve tuinplanten direct vanaf de kwekerij
 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95 & BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1245reviews

Thuja plicata 'Gelderland'

De Thuja plicata 'Gelderland' ook wel Reuzenlevensboom 'Gelderland' genoemd is een sterke conifeersoort. De Thuja 'Gelderland' komt uit dezelfde familie als de Thuja 'Brabant'. De Reuzenlevensboom heeft frisse lichtgroene naalden. De Thuja 'Gelderland' vormt een piramidevorm van rode schors. 

‘Thuja’ staat voor ‘boom van het goed en het kwaad’ en wordt ook wel gebruikt voor de kruidengeneeskunde en voor homeopatische doeleinden. De Thuja plicata 'Gelderland' bloeit niet, maar kan na een droge zomer wel veel vruchten produceren in het najaar. Deze vruchten zijn onopvallende ovale kegels. De bast is roodbruin en schilfert in lange repen af naar beneden.

Voordelen Thuja plicata 'Gelderland'

 • Kruidachtige geur
 • Geschikt voor het vormen van een hoge haag
 • Vormt een ondoordringbare haag
 • Vraagt weinig onderhoud
 • Geschikt voor vrijwel iedere bodemsoort

Conifeer Thuja 'Gelderland' als haagplant

De Thuja plicata 'Gelderland' is erg populair als haag. Dat komt onder andere doordat deze plant erg weinig eisen stelt aan standplaats en verzorging. Zelfs in kustgebieden of op een zware kleigrond gedijt hij goed. Daarnaast kan de reuzenlevensboom 'Gelderland' erg strak gesnoeid worden door zijn fijne blad.

Thuja plicata 'Gelderland' kenmerkt zich door een zeer snelle groei van 30 tot 40 centimeter per jaar en groeit daarnaast ook nog eens snel zichtdicht. Wanneer de plant niet gesnoeid wordt kan hij een eindhoogte bereiken van wel 10 meter! Gelukkig hoeft u hem maar twee keer per jaar goed terug te snoeien om hem in toom te houden. Het best doet u dat een keer in het voorjaar en een keer in het najaar. Tussendoor kunnen lange uitlopers nog extra ingekort worden zonder de volledige haag te snoeien.

Belangrijkste eigenschappen Thuja plicata 'Gelderland'

Reuzenlevensboom 'Gelderland' Thuja plicata 'Gelderland'
Standplaats Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort Alle
Groeisnelheid 35 tot 40 cm per jaar
Blad eigenschappen Groenblijvend
Herkomst Cultivar

Thuja plicata 'Gelderland' aanplanten

De Thuja plicata 'Gelderland' kan het hele jaar door geplant worden. Bij voorkeur plant u de Thuja 'Gelderland' in de maanden maart - mei of september - oktober. De Thuja 'Gelderland' kunt u planten zonder specifieke eisen te stellen aan hun standplaats. Ze wensen een voedselrijke, vochtige bodem en een matige tot goed gedraineerde bodem in volle zon of halfschaduw.

Graaf een sleuf van ongeveer twee keer de breedte van de plant zijn kluit. Prik wat gaten onder in de geul voor een goede afwatering. Plaats de kluit van de Thuja 'Gelderland' in de sleuf met ongeveer 2 cm dieper dan de omliggende grond. Vul vervolgens de sleuf aan met aarde gemengd met meststoffen, bodemleven en compost, voor snelle inworteling. 

Lees meer over het aanplanten van de Thuja plicata 'Gelderland' op de pagina Coniferen haag.

Conifeer thuja 'Gelderland' kopen

De Thuja plicata 'Gelderland' is een snelle groeier die niet alleen snel de hoogte in gaat, maar ook erg snel erg dicht wordt. Het is belangrijk om het juiste aantal planten per strekkende meter te bestellen. Zo krijgt u binnen afzienbare tijd de gewenste privacy en geborgenheid in uw tuin. Bij het formaat van de Conifeer 'Gelderland' staat het aantal planten dat wij per strekkende meter haag adviseren vermeld.

Dankzij een uitstekende verzorging op de kwekerij hebben wij sterke en goed gevormde haagplanten in het assortiment. Daardoor volstaan afhankelijk van het formaat 3 tot 4 haagplanten per strekkende meter. Het advies bij uw keuze vindt u bij de calculator van het aantal haagplanten per strekkende meter.

Uitgebreide eigenschappen Thuja plicata 'Gelderland'

Latijnse naam Thuja plicata 'Gelderland'
Taxonomie Cipresfamilie
Haag hoogte 60-1000 cm
Groeiwijze Slank, kegelvormig, dicht
Groeisnelheid 35-40 cm per jaar
Snoeiperiode Mei - september
Aantal snoeibeurten  2 maal per jaar
Bloeiperiode April
Vruchten Kegels
Winterhardheid Goed (tot -25°C)
Standplaats Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort Alle
Droogtetolerant Ja
Herkomst Cultivar

Conifeer Gelderland bestellen

Wilt u de Thuja plicata 'Gelderland' bestellen en weten of uw tuin geschikt is om deze conifeer aan te planten? Dan is het goed om een aantal zaken te weten te komen over de herkomst.

De Thuja komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en Canada. Aan het begin van de 16e eeuw is de conifeer mee naar West-Europa genomen. In Noord-Amerika groeit deze Levensboom uit tot een reusachtige boom, maar in Europa blijft hij door andere leefomstandigheden een stuk lager.

Conifeer 'Gelderland' stelt niet veel eisen als het gaat om standplaats en verzorging. Zowel een zonnige of schaduwrijke standplaats is geen probleem. Wel houdt hij van een vochtige of normale bodem, dus plant hem niet op een te droge plek.

Tuinplanten van Gras en Groen

Gras en Groen is een hoveniersbedrijf gevestigd in 's-Hertogenbosch. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om tuinplanten te selecteren van een uitstekende kwaliteit. Wij hebben een groot netwerk opgebouwd met kwekerijen die bij het kweken van de planten voldoen aan de hoogste norm. Onze tuinplanten hebben een sterk wortelstelsel, zijn in een goede conditie en hebben een uniforme kwaliteit. Dit hebben zij mede te danken aan:

 • Minder meststoffen nodig dankzij precision farming teeltplan 
 • Uniforme planten door inplanten, rondsteken en snoeien o.b.v. GPS
 • Minder ziektes, onkruid en sproeien dankzij Mulch techniek
 • Reductie van bestrijdingsmiddelen door inzet schoffelmachines

Bestel- en bezorginformatie tuinplanten

Tuinplanten worden op bestelling voor u uit het veld gehaald. Daarna worden deze via pallet transport bij u aangeboden. Het is dan ook belangrijk dat u aanwezig bent om de bestelling in ontvangst te nemen.

Nadat wij uw bestelling hebben ontvangen plannen wij samen met u de levering van de beplanting in. Deze afspraak wordt bevestigd per mail. 
Voorafgaand aan de levering ontvangt u van de transporteur een met de Track and Trace code en daarin het verwachtte levermoment.

Bezorginformatie tuinplanten

Producten worden verzonden via pallet transport, hierop zijn de volgende regels van toepassing:

 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95
 • Pallet transport BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-

Garantie tuinplanten

Planten zijn levende organismen. Deze worden met veel zorg en aandacht opgekweekt waardoor wij kunnen garanderen dat de beplanting van goede kwaliteit zijn. Merkt u dat de planten moeite hebben om aan te groeien in uw tuin? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen wij u met advies bijstaan om uitval van nieuwe beplanting te voorkomen.

Heeft u ondanks een goede verzorging van de tuinplanten toch last van uitval? Dan bieden wij u korting op de aankoop van vervangende exemplaren. 

Tuinplanten retourneren

Beplanting valt in de categorie bederfelijke producten. Bovendien kunnen de planten in uw tuin in contact komen met schimmels. Om die redenen zijn haagplanten uitgesloten van het consumenten retourrecht en accepteren wij geen retourzendingen. Het is daarom belangrijk dat u vooraf goede afwegingen maakt welke soort, maat en hoeveel planten u gaat bestellen. Uiteraard helpen wij u graag met advies bij het maken van de juiste keuze.