Filteren
Sorteren op
Verfijn uw selectie
Prijs
Merk
Bloeiperiode
Grondsoort
Groeiwijze
Groeisnelheid
Aantal snoeibeurten

Levensboomhaag kopen

De levensboomhaag staat vaak beter bekend als een coniferenhaag. Wilt u een levensboomhaag kopen? Gras en Groen heeft de blauwgroene levensboom 'Smaragd' en de lichtgroene variant levensboom 'Brabant' in het assortiment, maar ook enkele reuzelevensboomhaag soorten!

9 producten
|

Levensboomhaag kopen

De levensboomhaag staat ook wel bekend als een coniferenhaag. De levensboom die de latijnse naam Thuja heeft is een geslacht van coniferen in de cipresfamilie. Een haag met levensbomen is enige tijd uit de mode geweest, maar maakt nu weer een come-back als haagplant in de tuin.

De levensboom- of coniferenhaag is al decennia een geliefde keuze vanwege de volgende eigenschappen:

 • Wintergroen en vorstbestendig
 • Snelgroeiende en ziektebestendige haagplant
 • De hoge en ondoordringbare haag zorgt voor privacy
 • De levensboomhaag is klimaatbestendig
 • Regelmatig snoeien zorgt voor een zeer dichte haag

Levensboomhaag

De levensboomhaag is een zeer snelgroeiende en groenblijvende haag. Het is daarom belangrijk om direct na het aanplanten te beginnen met de vormsnoei. Zorg dat de haag lichtjes tabs toeloopt naar boven. Op die manier krijgt de levensboomhaag altijd voldoende licht en groeit deze volledig dicht. Het snoeien voorkomt ook dat de levensboomhaag erg breed uitgroeit.

Vanwege de snelle groei is de levensboomhaag een budgetvriendelijke optie voor een groenblijvende haag. Decennia lang werden veel grote tuinen afgeschermd met een levensboomhaag. Nadat dit tijdelijk uit de mode was is de levensboomhaag nu terecht weer aan een opmars bezig in de tuin.

Thuja

Oorspronkelijk zijn er een vijftal Thuja-soorten te onderscheiden. Twee daarvan groeien in Noord-Amerika en de andere drie in Oost-Azië. Dankzij grote gelijkenissen qua klimaat groeien de Thuja ook in onze omgeving uitstekend. Inheems zijn ze echter zeker niet. 

De naam Thuja omvat zowel de levensboom, Thuja occidentalis, die zonder te snoeien tot 20 meter lang worden als de reuzelevensboom, Thuja plicata, waarvan exemplaren groter dan 50 meter bekend zijn.

De Thuja heeft kernhout dat bruikbaar is als bouwmateriaal. Het meest bekend is het rode kernhout van de Thuja occidentalis dat wordt verkocht onder de naam Red Cedar.

Thujahaag soorten

Cultivar Kenmerk Groeiwijze
Thuja occidentalis Brabant Lichtgroen van kleur Snel en opgaand
Thuja occidentalis Smaragd Blauwgroen van kleur Snel en opgaand
Thuja plicata Atrovirens Glanzend en donkergroen Zeer snelle groei, compact en opgaand tot 400 cm
Thuja plicata Excelsa Glanzend en donkergroen Zeer snelle groei, opgaand tot 500 cm met open kroon
Thuja plicata Gelderland Donkergroen Zeer snelle groei, compact en opgaand tot 500 cm
Thuja plicata Martin Glanzend en lichtgroen Zeer snelle groei, compact en opgaand tot 500 cm

Levensboomhaag bestellen

Wilt u een levensboomhaag bestellen van een uitstekende kwaliteit? Wij werken uitsluitend samen met kwekerijen waar wij verzekerd zijn van gezonde, volle haagplanten met een sterk wortelstelsel.

Bij Gras en Groen leveren wij Thuja planten direct vanaf de kweker bij u thuis. De haagplanten worden geoogt, verpakt en bezorgd binnen drie werkdagen. Op die manier kunnen wij een uitstekende conditie en het aangroeien van de haagplanten in uw tuin garanderen. Planten uit de volle grond zijn beschikbaar vanaf oktober tot en met april. Buiten deze perioden leveren wij uitsluitend coniferen uit pot.

 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, leverdatum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95 en BE € 89,95

Waarom bestellen bij Gras en Groen?

De levensboom hagen zijn afkomstig van kwekerijen waar wij zelf erg graag zaken mee doen. Bij deze kwekerijen zijn wij verzekerd van Thuja haagplanten van een uitstekende kwaliteit

 • Haagplanten uitsluitend van gerenommeerde kwekerijen
 • Beperkte ecologische footprint dankzij innovatieve teelttechnieken
 • Advies en kennis van onze hoveniers
 • Uitstekende kwaliteit voor een scherpe prijs

Zelf een levensboomhaag aanplanten

 • Wanneer een levensboomhaag aanplanten?
 • Op welke standplaats een levensboomhaag aanplanten?
 • Op welke wijze een levensboomhaag aanplanten?
 • Hoeveel Thuja planten heeft u nodig voor uw haag?

Wanneer Levensboomhaag aanplanten?

Het aanplanten van een levensboomhaag kan het beste worden gedaan vanaf oktober tot en met april. De Thuja is dan in rust en krijgt de kans om goed te wortelen in een periode dat er vaak ook voldoende vocht beschbaar is. In die periode zijn de planten beschikbaar met een kluit.

Wilt u een levensboomhaag aanplanten vanaf april tot en met september? Kies dan voor haagplanten uit pot. Wanneer u regelmatig water geeft zullen de Thuja planten uit pot al snel een fraaie haag vormen.

Op welke standplaats een Levensboomhaag aanplanten?

De levensboom is een vrij gemakkelijke haagplant. Net als veel andere soorten heeft de haag behoefte aan een voedingsrijke grond en een hekel aan natte voeten. Wanneer u daar bij het aanplanten van de levensboomhaag rekening mee houdt zal deze u zelden teleurstellen.

Op welke wijze een levensboomhaag aanplanten?

Bij het aanplanten van de levensboomhaag is het vooral belangrijk dat deze in een mooie rechte lijn komt te staan. De hoogte van de kluit is eveneens belangrijk bij het aanplanten. Als deze te hoog komt te staan, dan kan deze uitdrogen. Dit komt de plant natuurlijk niet ten goede.

Na het aanplanten wordt de haag, indien nodig, voor een eerste keer gesnoeid. De haag wordt getopt en de zijkanten worden ook strak gesnoeid zodat uw Thujahaag er al direct netjes uit komt te zien.

Voor een snelle inworteling en het succesvol aanplanten van de haag is het toevoegen van meststoffen en bodemleven van belang. Advies per 3 strekkende meter haag:

 • Bodem Actief/ terra Fertiel: 0,25 kg
 • Myco-Haag: 0,25 kg
 • Compost of aanplantgrond: 50 liter 

Hoeveel Levensboomhaag planten heeft u nodig?

Bij het aanplanten van uw coniferenhaag is het zaak om te zorgen voor het juiste aantal levensboom planten per strekkende meter. Dit helpt u om snel een compacte en ondoordringbare Thujahaag te vormen.

Vindt u het lastig om het juiste conifeer planten te bestellen? Bij het bestellen van de Thuja's helpen wij u een handje. Als u het aantal strekkende meters haag invoert wordt het benodigde aantal Thuja's voor u berekent. Bestel voor elke hoek één haagplant extra.

Levensboomhaag onderhouden

Bij veel hagen ziet u niet direct hoe goed een haag wordt onderhouden. Dat is bij de levensboomhaag wel anders. Hoewel het onderhoud eenvoudig is ziet u wel altijd direct resultaat. Met name het snoeien is van grote invloed, maar na de warme en droge zomers uit een gebrek aan water zich toch ook steeds vaker.

 • Levensboomhaag snoeien
 • Levensboomhaag water geven
 • Levensboomhaag bemesten

Levensboomhaag snoeien

De levensboomhaag is een snelle groeier. Regelmatig snoeien houdt de Thujahaag in vorm en voorkomt dat deze te groot uitgroeit. 

 • Start met snoeien direct na het aanplanten van de haag
 • Snoei een levensboomhaag zo dat deze onder iets breder uitloopt
 • Snoei 2-4 maal per jaar vanaf april tot en met september
 • Elke snoeibeurt zorgt ervoor dat de haag nog compacter wordt

Levensboomhaag water geven

De levensboom redt zichzelf grote delen van het jaar. Sterker nog, tot enkele jaren geleden was extra water geven aan een volwassen haag overbodig. Toch is er in veel coniferenhagen schade te zien als gevolg van de droge zomers van de afgelopen jaren.

Leg bij het aanplanten een druppelslang en zet deze in droge periode tweemaal per week vier uur lang aan.

Levensboomhaag bemesten

Om de groei te bevorderen en een diepgroene kleur te behouden, is het aan te raden om uw thujahaag te voeden met 100% organische meststoffen. Geef daarom driemaal per jaar een bemesting. U gebruikt daarvoor 0,25 kg Myco-Haag per 3 strekkende meter op de volgende momenten:

 • 1e bemesting: Maart-april
 • 2e bemesting: Juni-juli
 • 3e bemesting: Augustus-september