Berghortensia 'Bluebird'

vanaf 13,50
Compacte groei
Veranderende bloemkleur
€ 40,50
= € 13,50 x 3 stk
Minimum bestelaantal = 3 stk
 • Kwalitatieve tuinplanten direct vanaf de kwekerij
 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95 & BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1245reviews
€ 40,50
= € 13,50 x 3 stk
Minimum bestelaantal = 3 stk
 • Kwalitatieve tuinplanten direct vanaf de kwekerij
 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95 & BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1245reviews

Berghortensia 'Bluebird', Hydrangea serrata 'Bluebird'

Berghortensia 'Bluebird' is een van de vele soorten van de Hortensia. Deze populaire tuinplant staat bekend om haar robuuste karakter en opvallende schoonheid. Het is een makkelijke plant die het hele jaar door decoratie geeft aan de tuin. De Berghortensia 'Bluebird' heeft prachtige bloemen die zijn opgebouwd met kleine bloemetjes in het midden met daaromheen een scherm aan grotere bloemen. 

Voordelen Hydrangea serrata 'Bluebird'

 • Indrukwekkende bloeiwijze met 30 cm grote bloemschermen
 • Scherm aan kleine en grotere blauwe of roze bloemen
 • Rijkelijke en langdurige bloei
 • Sterke en veerkrachtige hortensia
 • Stelt weinig eisen aan de standplaats en het onderhoud

Berghortensia 'Bluebird'

De Berghortensia 'Bluebird', officieel bekend als Hydrangea serrata 'Bluebird', onderscheidt zich door haar indrukwekkende bloemen die in de zomermaanden tot volle bloei komen. De kleine bloemschermen kunnen een diameter bereiken van wel 30 centimeter, waardoor ze een onmiskenbare blikvanger zijn in elke tuin. De bloemen beginnen een subtiel groenachtig tintje te vertonen bij het ontluiken, om vervolgens uitbundig blauw of roze te worden. De zuurgraad van de bodem is van effect op de uiteindelijke kleur van deze bloemen. De berghortensia is compact en ca 125 cm lang.

Een ander voordeel van de Berghortensia 'Bluebird' is haar robuuste aard. Ze gedijt goed in verschillende bodemtypen en kan zowel in de zon als in de halfschaduw groeien. Deze veelzijdigheid maakt haar geschikt voor verschillende tuinomstandigheden.

Belangrijkste eigenschappen Hydrangea serrata 'Bluebird'

Berghortensia 'Bluebird'  Hydrangea serrata 'Bluebird'
Standplaats Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort Alle
Groeisnelheid 20 tot 40 cm per jaar
Blad eigenschappen Bladverliezend
Herkomst  Japan

Hydrangea serrata 'Bluebird' aanplanten

De Berghortensia 'Bluebird' aanplanten, officieel bekend als Hydrangea serrata 'Bluebird' is een leuke klus voor de tuinliefhebber. Volg deze eenvoudige stappen om ervoor te zorgen dat deze prachtige tuinplant gedijt in uw buitenruimte:

 1. Kies de juiste locatie: selecteer een geschikte plek in uw tuin met zonlicht, halfschaduw of schaduw, afhankelijk van uw lokale klimaat en de behoeften van de plant.
 2. Voorbereiding van de grond: zorg voor een goed doorlatende bodem. Verbeter indien nodig de bodemstructuur met compost of goed verteerde mest.
 3. Graaf een ruim plantgat: maak een plantgat dat ongeveer twee keer zo breed is als de kluit van de Berghortensia 'Bluebird' en even diep.
 4. Plant de Hortensia: haal voorzichtig de plant uit de pot en plaats deze in het plantgat. Zorg ervoor dat de bovenkant van de kluit gelijk is met het oppervlak van de omringende grond.
 5. Vul het plantgat: vul het plantgat met de uitgegraven aarde en druk voorzichtig aan om luchtbellen te verwijderen. Geef de pas geplante Hortensia ruim water. Dit bevordert de wortelgroei en helpt de plant zich te vestigen.

Berghortensia 'Bluebird' kopen

Wilt u optimaal genieten van de Berghortensia 'Bluebird' in uw tuin? Zorg dan bij het Berghortensia 'Bluebird' kopen voor het juiste aantal planten. Wij adviseren u om 3 tot 4 hortensia's in de maat 30-40 cm aan te planten per m². Met dit aantal heeft u direct een dichte border die weinig ruimte laat voor onkruid.

Uitgebreide eigenschappen Hydrangea serrata 'Bluebird'

Latijnse naam Hydrangea serrata 'Bluebird'
Taxonomie Hydrangeaceae-familie (Hortensiafamilie)
Struik hoogte 1-1,5 meter
Groeiwijze Opgaand, compact
Groeisnelheid Matig
Snoeiperiode Direct na de bloei in de zomer
Aantal snoeibeurten Jaarlijks na de bloei voor vormbehoud
Bloeiperiode Zomer tot begin herfst
Bloemkleur Blauwachtige tot lichtroze bloemen, afhankelijk van de bodem-pH
Blad eigenschappen Donkergroen, gezaagd blad
Herfstkleur Roodachtige herfstkleur
Takken Bruinachtige schors
Winterhardheid Goed (tot -20°C)
Standplaats Zon tot halfschaduw
Grondsoort Zure, goed doorlatende grond
Bodemvochtigheid Gemiddeld tot vochtig
pH-waarde Zure bodem voor blauwe bloemen, neutrale bodem voor roze bloemen
Droogtetolerantie Matig
Herkomst Japan en Korea

Berghortensia 'Bluebird' bestellen

De Berghortensia 'Bluebird' is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Voordat u start met de Berghortensia 'Bluebird' bestellen, is het handig om wat meer te weten over de achtergrond van de Berghortensia 'Bluebird'. Oorspronkelijk komt de Berghortensia 'Bluebird' uit Japan. Opvallend genoeg gedijt deze soort ook uitstekend in Nederland en België vanwege de vergelijkbare klimatologische omstandigheden.

De Berghortensia 'Bluebird' behoort tot de Hydrangea arborescens familie en is bekend om haar grote, bolvormige bloemen. Deze hortensia voelt zich het meest op haar gemak op een standplaats met lichte schaduw tot halfschaduw. Ze gedijt goed op verschillende grondsoorten, mits deze goed doorlatend zijn.

Tuinplanten van Gras en Groen

Gras en Groen is een hoveniersbedrijf gevestigd in 's-Hertogenbosch. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om tuinplanten te selecteren van een uitstekende kwaliteit. Wij hebben een groot netwerk opgebouwd met kwekerijen die bij het kweken van de planten voldoen aan de hoogste norm. Onze tuinplanten hebben een sterk wortelstelsel, zijn in een goede conditie en hebben een uniforme kwaliteit. Dit hebben zij mede te danken aan:

 • Minder meststoffen nodig dankzij precision farming teeltplan 
 • Uniforme planten door inplanten, rondsteken en snoeien o.b.v. GPS
 • Minder ziektes, onkruid en sproeien dankzij Mulch techniek
 • Reductie van bestrijdingsmiddelen door inzet schoffelmachines

Bestel- en bezorginformatie tuinplanten

Tuinplanten worden op bestelling voor u uit het veld gehaald. Daarna worden deze via pallet transport bij u aangeboden. Het is dan ook belangrijk dat u aanwezig bent om de bestelling in ontvangst te nemen.

Nadat wij uw bestelling hebben ontvangen plannen wij samen met u de levering van de beplanting in. Deze afspraak wordt bevestigd per mail. 
Voorafgaand aan de levering ontvangt u van de transporteur een met de Track and Trace code en daarin het verwachtte levermoment.

Bezorginformatie tuinplanten

Producten worden verzonden via pallet transport, hierop zijn de volgende regels van toepassing:

 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95
 • Pallet transport BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-

Garantie tuinplanten

Planten zijn levende organismen. Deze worden met veel zorg en aandacht opgekweekt waardoor wij kunnen garanderen dat de beplanting van goede kwaliteit zijn. Merkt u dat de planten moeite hebben om aan te groeien in uw tuin? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen wij u met advies bijstaan om uitval van nieuwe beplanting te voorkomen.

Heeft u ondanks een goede verzorging van de tuinplanten toch last van uitval? Dan bieden wij u korting op de aankoop van vervangende exemplaren. 

Tuinplanten retourneren

Beplanting valt in de categorie bederfelijke producten. Bovendien kunnen de planten in uw tuin in contact komen met schimmels. Om die redenen zijn haagplanten uitgesloten van het consumenten retourrecht en accepteren wij geen retourzendingen. Het is daarom belangrijk dat u vooraf goede afwegingen maakt welke soort, maat en hoeveel planten u gaat bestellen. Uiteraard helpen wij u graag met advies bij het maken van de juiste keuze.