Gele haagconifeer 'Ivonne'

vanaf
Tijdelijk niet leverbaar!
Welke hoogte haagplant zoekt u?
60-80 cm
80-100 cm
125-150 cm
Type kluit
Hoeveel haagplanten wilt u bestellen?
Advies aantal planten per m¹ = 0.25 haagplanten
In meters
=
haagplanten
= € Gratis x 1 stk
Minimaal bestelaantal = 1 haagplant
 • Kwalitatieve tuinplanten direct vanaf de kwekerij
 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95 & BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1215reviews
Welke hoogte haagplant zoekt u?
60-80 cm
80-100 cm
125-150 cm
Type kluit
Hoeveel haagplanten wilt u bestellen?
Advies aantal planten per m¹ = 0.25 haagplanten
In meters
=
haagplanten
= € Gratis x 1 stk
Minimaal bestelaantal = 1 haagplant
Tijdelijk niet leverbaar!
 • Kwalitatieve tuinplanten direct vanaf de kwekerij
 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95 & BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1215reviews

Chamaecyparis lawsoniana Ivonne

Chamaecyparis lawsoniana Ivonne, ook bekend als de Gele haagconifeer 'Ivonne', is een groenblijvende, slanke haagplant. Dit soort valt op met zijn gele geschubde bladeren. De naalden van Chamaecyparis lawsoniana Ivonne zijn geel/groen van kleur. Chamaecyparis lawsoniana Ivonne bloeit niet, maar in gunstige omstandigheden na een warme zomer produceert het in het najaar talrijke kleine, onopvallende kegelvormige vruchten.  

Voordelen van Chamaecyparis lawsoniana Ivonne

 • Gele/groene naalden
 • Uitstekend geschikt voor een dichte haag
 • Creëert een smalle, ondoordringbare haag
 • Vereist minimaal onderhoud
 • Een snelle en hoge groeiwijze

Chamaecyparis lawsoniana Ivonne als haagplant

Chamaecyparis lawsoniana Ivonne is een populaire keuze als haagplant vanwege de minimale eisen die het stelt aan groeiomstandigheden en verzorging. Het gedijt zelfs goed in kustgebieden en op zware kleigrond. Deze rechtopgroeiende haagconifeer kan strak worden gesnoeid vanwege zijn fijne textuur.

De Gele haagconifeer 'Ivonne' groeit snel, zo'n 20 tot 40 centimeter per jaar, en ontwikkelt zich snel tot een compacte, dichte haag. Ongesnoeid kan deze cipres een hoogte van wel 10 meter bereiken! Gelukkig volstaat tweemaal per jaar snoeien om de haag in toom te houden, bij voorkeur in het voorjaar en het najaar. Tussendoor kunnen lange uitlopers bijgeknipt worden zonder de hele haag te hoeven snoeien.

Belangrijkste eigenschappen Chamaecyparis lawsoniana Ivonne

Gele haagconifeer 'Ivonne' Chamaecyparis lawsoniana Ivonne
Standplaats Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort Alle
Groeisnelheid 20 tot 40 cm per jaar
Blad eigenschappen Groenblijvend
Herkomst Noord-Amerika

Chamaecyparis lawsoniana Ivonne aanplanten

De Chamaecyparis lawsoniana Ivonne kan het hele jaar door geplant worden. De Gele haagconifeer 'Ivonne' kunt u planten zonder specifieke eisen te stellen aan hun standplaats. Ze wensen een voedselrijke, vochtige bodem en een matige tot goed gedraineerde bodem in volle zon, halfschaduw of schaduw.

Graaf een sleuf die ongeveer twee keer zo breed is als de kluit van de plant. Voor een goede afwatering kunnen er gaten onder in de sleuf worden gemaakt. Plaats de kluit van de gele haagconifeer iets dieper dan de omliggende grond, ongeveer 2 cm dieper. Vul vervolgens de sleuf aan met aarde vermengd met meststoffen, bodemleven en compost voor een snelle wortelgroei.

Meer informatie over het planten van Chamaecyparis lawsoniana Ivonne is te vinden op de pagina over het aanplanten van Coniferen haag.

Chamaecyparis lawsoniana Ivonne kopen

De Chamaecyparis lawsoniana Ivonne is een redelijk snelgroeiende cipres, die niet alleen snel de hoogte in schiet maar ook snel dichtbegroeid raakt. Het is belangrijk om het juiste aantal planten per strekkende meter te bestellen. Zo bereikt u binnen korte tijd de gewenste privacy en beschutting in uw tuin. Bij de grootte van de Gele haagconifeer wordt het aantal aanbevolen planten per strekkende meter aangegeven.

Dankzij zorgvuldige verzorging op de kwekerij bieden wij sterke, goed gevormde haagplanten aan. Afhankelijk van de grootte volstaan 3 tot 4 planten per strekkende meter. Het advies voor uw keuze vindt u in de calculator voor het aantal haagplanten per strekkende meter.

Uitgebreide eigenschappen Chamaecyparis lawsoniana Ivonne

Latijnse naam Chamaecyparis lawsoniana Ivonne
Taxonomie Cipresfamilie
Haag hoogte 60-1000 cm
Groeiwijze Smal, kegelvormig, dicht
Groeisnelheid 20-40 cm per jaar
Snoeiperiode April - september
Aantal snoeibeurten  2 maal per jaar
Bloeiperiode April
Vruchten Kegels
Winterhardheid Goed (tot -23°C)
Standplaats Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort Alle
Droogtetolerant Ja
Herkomst Noord-Amerika

Gele haagconifeer 'Ivonne' bestellen

Wilt u de Chamaecyparis lawsoniana Ivonne bestellen en weten of uw tuin geschikt is om deze conifeer aan te planten? Dan is het goed om een aantal zaken te weten te komen over de herkomst.

Deze conifeer vindt zijn oorsprong in Noord-Amerika, specifiek in de Verenigde Staten en Canada. Hoewel hij in Noord-Amerika uitgroeit tot een imposante boom, blijft hij in Europa door verschillende leefomstandigheden aanzienlijk kleiner.

De Gele haagconifeer 'Ivonne' stelt weinig eisen aan zijn standplaats en verzorging. Zowel een zonnige als schaduwrijke plek is geschikt. Het is echter belangrijk om hem op een vochtige tot normale bodem te planten, vermijd te droge locaties.

Tuinplanten van Gras en Groen

Gras en Groen is een hoveniersbedrijf gevestigd in 's-Hertogenbosch. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om tuinplanten te selecteren van een uitstekende kwaliteit. Wij hebben een groot netwerk opgebouwd met kwekerijen die bij het kweken van de planten voldoen aan de hoogste norm. Onze tuinplanten hebben een sterk wortelstelsel, zijn in een goede conditie en hebben een uniforme kwaliteit. Dit hebben zij mede te danken aan:

 • Minder meststoffen nodig dankzij precision farming teeltplan 
 • Uniforme planten door inplanten, rondsteken en snoeien o.b.v. GPS
 • Minder ziektes, onkruid en sproeien dankzij Mulch techniek
 • Reductie van bestrijdingsmiddelen door inzet schoffelmachines

Bestel- en bezorginformatie tuinplanten

Tuinplanten worden op bestelling voor u uit het veld gehaald. Daarna worden deze via pallet transport bij u aangeboden. Het is dan ook belangrijk dat u aanwezig bent om de bestelling in ontvangst te nemen.

Nadat wij uw bestelling hebben ontvangen plannen wij samen met u de levering van de beplanting in. Deze afspraak wordt bevestigd per mail. 
Voorafgaand aan de levering ontvangt u van de transporteur een met de Track and Trace code en daarin het verwachtte levermoment.

Bezorginformatie tuinplanten

Producten worden verzonden via pallet transport, hierop zijn de volgende regels van toepassing:

 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95
 • Pallet transport BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-

Garantie tuinplanten

Planten zijn levende organismen. Deze worden met veel zorg en aandacht opgekweekt waardoor wij kunnen garanderen dat de beplanting van goede kwaliteit zijn. Merkt u dat de planten moeite hebben om aan te groeien in uw tuin? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen wij u met advies bijstaan om uitval van nieuwe beplanting te voorkomen.

Heeft u ondanks een goede verzorging van de tuinplanten toch last van uitval? Dan bieden wij u korting op de aankoop van vervangende exemplaren. 

Tuinplanten retourneren

Beplanting valt in de categorie bederfelijke producten. Bovendien kunnen de planten in uw tuin in contact komen met schimmels. Om die redenen zijn haagplanten uitgesloten van het consumenten retourrecht en accepteren wij geen retourzendingen. Het is daarom belangrijk dat u vooraf goede afwegingen maakt welke soort, maat en hoeveel planten u gaat bestellen. Uiteraard helpen wij u graag met advies bij het maken van de juiste keuze.