Laurier 'Caucasica'

vanaf
12,00
Welke hoogte haagplant zoekt u?
80-100 cm
100-125 cm
125-150 cm
150-175 cm
175-200 cm
200-225 cm
Type kluit
Hoeveel haagplanten wilt u bestellen?
Advies aantal planten per m¹ = 0.33 haagplanten
In meters
=
haagplanten
= € Gratis x 1 stk
Minimaal bestelaantal = 1 haagplant
 • Kwalitatieve tuinplanten direct vanaf de kwekerij
 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95 & BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1268reviews
Welke hoogte haagplant zoekt u?
80-100 cm
100-125 cm
125-150 cm
150-175 cm
175-200 cm
200-225 cm
Type kluit
Hoeveel haagplanten wilt u bestellen?
Advies aantal planten per m¹ = 0.33 haagplanten
In meters
=
haagplanten
= € Gratis x 1 stk
Minimaal bestelaantal = 1 haagplant
 • Kwalitatieve tuinplanten direct vanaf de kwekerij
 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95 & BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1268reviews

Prunus laurocerasus 'Caucasica'

Prunus laurocerasus 'Caucasica' is een snelgroeiende en wintergroene heester. Laurierkers wordt veelvuldig als haagplant toegepast. Het smalle, spitse en donkergroene blad heeft dankzij de glans een grote sierwaarde. Aan het einde van het voorjaar komt de plant in bloei en verschijnen er witte bloemen aan de plant. Na de bloei van de Prunus laurocerasus 'Caucasica' verschijnen er kleine donkerblauwe bessen aan de struik. Hieraan ontleent de heester ook haar Nederlandse naam Laurierkers.

Voordelen Prunus laurocerasus 'Caucasica' 

 • Opgaande en compacte groei
 • Snelle groeiende haagplant met stevige vertakkingen
 • Vormt een hoge, groenblijvende haag
 • Smal, spits en donkergroen blad
 • Trekt veel vogels en insecten aan

Laurier 'Caucasica' als haagplant

De snelle groei en dichte vertakking maken Prunus laurocerasus 'Caucasica' tot een geliefde haagplant. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat de haagplant wintergroen is. Een Laurierhaag zorgt dan ook het hele jaar voor privacy in uw tuin.

Zonder ingrijpen kan de laurierhaag een hoogte van ongeveer 4 meter bereiken. Doordat de plant zich snel ontwikkelt is het aan te bevelen om meerdere malen per jaar te snoeien. Dit is noodzakelijk voor het behoud van een compacte haag.

Tijdens de bloeiperiode trekken de witte bloemen van de laurierkers veel nectar minnende insecten zoals vlinders en bijen naar uw tuin. Het hele jaar door zullen ook veel vogels genieten van de beschutting die uw haag te bieden heeft. Daarnaast zijn merels dol op de kersachtige bessen die aan de struik verschijnen. Zowel de bessen als het blad zijn giftig voor mensen. Let dan ook op met kleine kinderen en huisdieren.

Belangrijkste eigenschappen Prunus laurocerasus 'Caucasica'

Laurier 'Caucasica' Prunus laurocerasus 'Caucasica'
Standplaats  Zon, halfschaduw, schaduw 
Grondsoort  Alle
Groeisnelheid  30 tot 40 cm per jaar
Blad eigenschap  Groenblijvend
Herkomst Kaukasus en Zuidoost-Europa

Prunus laurocerasus 'Caucasica' aanplanten

Een laurierhaag gevormd met de Laurier 'Caucasica' kan het beste worden aangeplant wanneer deze in de rustfase zit. De aanplantperiode van een laurierhaag loopt, met uitzondering van vorstperioden, vanaf september-oktober tot maart-april.

De laurier is een tuinplant die zeer weinig eisen stelt aan de standplaats of ondergrond. Zorg wel voor een waterdoorlatende bodem zodat de kluit niet kan gaan rotten. Graaf een sleuf iets breder en dieper dan de wortels van de laurier. Plaats de laurier in de sleuf, met de wortels gelijkmatig verdeeld. Vul de sleuf aan met aarde gemengd met meststoffen, bodemleven en compost, voor snelle inworteling.

Lees meer informatie op de pagina Laurierhaag.

Laurier 'Caucasica' kopen

Wilt u een dichte haag vormen met Prunus laurocerasus 'Caucasica'? Dan dient u daar direct bij het planten rekening mee te houden. Het is belangrijk om het juiste aantal planten per strekkende meter te bestellen. Zo krijgt u binnen afzienbare tijd de gewenste privacy en geborgenheid in uw tuin. Bij het formaat van de Laurier 'Caucasica' staat het aantal planten dat wij per strekkende meter haag adviseren vermeld.

Dankzij een uitstekende verzorging op de kwekerij hebben wij sterke en goed gevormde haagplanten in het assortiment. Daardoor volstaan afhankelijk van het formaat 3 tot 4 haagplanten per strekkende meter. Het advies bij uw keuze vindt u bij de calculator van het aantal haagplanten per strekkende meter.

Uitgebreide eigenschappen Prunus laurocerasus 'Caucasica'

Latijnse naam Prunus laurocerasus 'Caucasica'
Taxonomie Rozenfamilie
Haag hoogte 60-400 cm
Groeiwijze Opgaand met rechtopstaande takken
Groeisnelheid 30-40 cm per jaar
Snoeiperiode Mei - september
Aantal snoeibeurten  2 maal per jaar
Bloeiperiode Mei
Vruchten Laurierkers
Winterhardheid Goed (tot -15°C)
Standplaats Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort Alle 
Droogtetolerant Ja
Herkomst Kaukasus en Zuidoost-Europa

Laurier 'Caucasica' bestellen

Wilt u Laurier 'Caucasica' bestellen en weten of uw tuin geschikt is om Laurierkers aan te planten? Dan is het goed om een aantal zaken te weten over de herkomst van de Prunus laurocerasus 'Caucasica'.

Caucasica is een verwijzing naar de herkomst van de plant. Deze lauriersoort komt namelijk uit de Kaukasus. In deze streek kan het zomers zeer warm worden, maar de winters zijn juist weer erg streng. In Nederland en België plant u de Laurier dus in een gematigd klimaat waardoor deze uitstekend gedijt. U kunt de laurierhaag zowel in de volle zon als in de schaduw aanplanten in elke grondsoort.

Aan natte voeten heeft de plant wel een hekel. Let dus op dat de bodem niet te vochtig is en een goede drainerende werking heeft of kies een haagplant uit die daar beter voor geschikt is.

Tuinplanten van Gras en Groen

Gras en Groen is een hoveniersbedrijf gevestigd in 's-Hertogenbosch. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om tuinplanten te selecteren van een uitstekende kwaliteit. Wij hebben een groot netwerk opgebouwd met kwekerijen die bij het kweken van de planten voldoen aan de hoogste norm. Onze tuinplanten hebben een sterk wortelstelsel, zijn in een goede conditie en hebben een uniforme kwaliteit. Dit hebben zij mede te danken aan:

 • Minder meststoffen nodig dankzij precision farming teeltplan 
 • Uniforme planten door inplanten, rondsteken en snoeien o.b.v. GPS
 • Minder ziektes, onkruid en sproeien dankzij Mulch techniek
 • Reductie van bestrijdingsmiddelen door inzet schoffelmachines

Bestel- en bezorginformatie tuinplanten

Tuinplanten worden op bestelling voor u uit het veld gehaald. Daarna worden deze via pallet transport bij u aangeboden. Het is dan ook belangrijk dat u aanwezig bent om de bestelling in ontvangst te nemen.

Nadat wij uw bestelling hebben ontvangen plannen wij samen met u de levering van de beplanting in. Deze afspraak wordt bevestigd per mail. 
Voorafgaand aan de levering ontvangt u van de transporteur een met de Track and Trace code en daarin het verwachtte levermoment.

Bezorginformatie tuinplanten

Producten worden verzonden via pallet transport, hierop zijn de volgende regels van toepassing:

 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95
 • Pallet transport BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-

Garantie tuinplanten

Planten zijn levende organismen. Deze worden met veel zorg en aandacht opgekweekt waardoor wij kunnen garanderen dat de beplanting van goede kwaliteit zijn. Merkt u dat de planten moeite hebben om aan te groeien in uw tuin? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen wij u met advies bijstaan om uitval van nieuwe beplanting te voorkomen.

Heeft u ondanks een goede verzorging van de tuinplanten toch last van uitval? Dan bieden wij u korting op de aankoop van vervangende exemplaren. 

Tuinplanten retourneren

Beplanting valt in de categorie bederfelijke producten. Bovendien kunnen de planten in uw tuin in contact komen met schimmels. Om die redenen zijn haagplanten uitgesloten van het consumenten retourrecht en accepteren wij geen retourzendingen. Het is daarom belangrijk dat u vooraf goede afwegingen maakt welke soort, maat en hoeveel planten u gaat bestellen. Uiteraard helpen wij u graag met advies bij het maken van de juiste keuze.