Lijsterbesspirea

vanaf 15,00
Roomwitte bloemen in pluimen
Frisgroen blad
€ 45,00
= € 15,00 x 3 stk
Minimum bestelaantal = 3 stk
 • Kwalitatieve tuinplanten direct vanaf de kwekerij
 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95 & BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1215reviews

Lijsterbesspirea, Sorbaria sorbifolia Sem

Lijsterbesspirea, in het Latijn bekend als Sorbaria sorbifolia 'Sem', is de ideale sierheester om grote stukken grond mee op te vullen. De Lijsterbesspirea bloeit rijk in de zomer en woekert licht. Tijdens de bloeiperiode groeien er roomwitte bloemen in pluimen. Tegen het frisgroene blad is dit een prachtig contrast. in het najaar maken de witte bloemen en groene bladeren ruimte voor prachtige herfstkleuren.

Voordelen van Sorbaria sorbifolia 'Sem'

 • Frisgroene geveerde bladeren 
 • Roomwitte bloemen in pluimen
 • Prachtige herfstkleuren
 • Weinig onderhoud en eenvoudige verzorging
 • Aantrekkelijk voor vlinders door de pluimvormige bloemen

Lijsterbesspirea

De Lijsterbesspirea, officieel bekend als Sorbaria sorbifolia 'Sem', valt op door zijn geveerde bladeren die gedurende het hele seizoen aanwezig zijn. In de zomer groeien er roomwitte pluimen tussen deze bladeren. Vervolgens komen er in het najaar prachtige herfstkleuren naar voren. Deze struik staat het liefste op een zonnige plek en heeft geen voorkeur voor grondsoort. 

Belangrijkste kenmerken van Sorbaria sorbifolia 'Sem'

Lijsterbesspirea Sorbaria sorbifolia 'Sem'
Standplaats Zon tot halfschaduw
Grondsoort Verschillende, goed doorlatende grond
Groeisnelheid Gemiddeld
Blad eigenschappen Bladverliezend
Herkomst Oost-Azië

Sorbaria sorbifolia 'Sem' aanplanten

De Lijsterbesspirea aanplanten, officieel bekend als Sorbaria sorbifolia 'Sem', is een relatief eenvoudige taak. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat deze prachtige struik goed gedijt:

 1. Kies de juiste locatie: Zoek een plek met zon tot halfschaduw in uw tuin.
 2. Voorbereiding van de grond: Zorg voor goed doorlatende grond en voeg compost toe om de bodemstructuur te verbeteren.
 3. Graaf een ruim plantgat: Maak een plantgat dat ruim genoeg is voor de wortels van de struik.
 4. Plaats de Sorbaria: Verwijder voorzichtig de plant uit de pot en plaats deze in het plantgat. Zorg dat de bovenkant van de wortelkluit gelijk is met het bodemoppervlak.
 5. Vul het plantgat: Vul het plantgat met aarde en druk stevig aan. Geef de struik ruim water om de wortels te helpen vestigen.

Lijsterbesspirea kopen

Wilt u genieten van de prachtige Lijsterbesspirea in uw tuin? Bij het Lijsterbesspirea kopen adviseren we om 2 tot 3 struiken per vierkante meter aan te planten voor een weelderige en kleurrijke toevoeging aan uw tuin.

Uitgebreide eigenschappen Sorbaria sorbifolia Sem

Latijnse naam Sorbaria sorbifolia Sem
Taxonomie Rosaceae-familie (Rozenfamilie)
Struik hoogte  1,5-2 meter
Groeiwijze Opgaand, bossig
Groeisnelheid Gemiddeld
Snoeiperiode In het late winter of vroege voorjaar
Aantal snoeibeurten Jaarlijks voor vormbehoud
Bloeiperiode Juli, augustus
Bloemkleur Witte bloemen
Blad eigenschappen Donkergroen
Herfstkleur Geen uitgesproken herfstkleur
Takken Bruinachtige tot grijze takken
Winterhardheid Goed (tot -15°C)
Standplaats Zon tot halfschaduw
Grondsoort Verschillende, goed doorlatende grond
Bodemvochtigheid Vochtige grond
pH-waarde Neutraal tot licht zuur
Droogtetolerantie Matig
Herkomst Oost-Azië

Sorbaria sorbifolia Sem kopen

De Lijsterbesspirea, ook bekend als Sorbaria sorbifolia Sem, is een prachtige veelzijdige heester. Voordat u begint met de Sorbaria sorbifolia Sem kopen, is het handig om wat meer te weten over de achtergrond van deLijsterbesspirea. Deze plant komt oorspronkelijk uit Oost-Azië. Opvallend genoeg gedijt deze soort ook uitstekend in Nederland en België vanwege de vergelijkbare klimatologische omstandigheden.

De Sorbaria sorbifolia Sem behoort tot de Rozenfamilie en staat bekend om zijn roomwitte bloemen in pluimvorm. Deze plant voelt zich het meest op zijn gemak op een standplaats met volle zon tot lichte schaduw.

Tuinplanten van Gras en Groen

Gras en Groen is een hoveniersbedrijf gevestigd in 's-Hertogenbosch. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om tuinplanten te selecteren van een uitstekende kwaliteit. Wij hebben een groot netwerk opgebouwd met kwekerijen die bij het kweken van de planten voldoen aan de hoogste norm. Onze tuinplanten hebben een sterk wortelstelsel, zijn in een goede conditie en hebben een uniforme kwaliteit. Dit hebben zij mede te danken aan:

 • Minder meststoffen nodig dankzij precision farming teeltplan 
 • Uniforme planten door inplanten, rondsteken en snoeien o.b.v. GPS
 • Minder ziektes, onkruid en sproeien dankzij Mulch techniek
 • Reductie van bestrijdingsmiddelen door inzet schoffelmachines

Bestel- en bezorginformatie tuinplanten

Tuinplanten worden op bestelling voor u uit het veld gehaald. Daarna worden deze via pallet transport bij u aangeboden. Het is dan ook belangrijk dat u aanwezig bent om de bestelling in ontvangst te nemen.

Nadat wij uw bestelling hebben ontvangen plannen wij samen met u de levering van de beplanting in. Deze afspraak wordt bevestigd per mail. 
Voorafgaand aan de levering ontvangt u van de transporteur een met de Track and Trace code en daarin het verwachtte levermoment.

Bezorginformatie tuinplanten

Producten worden verzonden via pallet transport, hierop zijn de volgende regels van toepassing:

 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95
 • Pallet transport BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-

Garantie tuinplanten

Planten zijn levende organismen. Deze worden met veel zorg en aandacht opgekweekt waardoor wij kunnen garanderen dat de beplanting van goede kwaliteit zijn. Merkt u dat de planten moeite hebben om aan te groeien in uw tuin? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen wij u met advies bijstaan om uitval van nieuwe beplanting te voorkomen.

Heeft u ondanks een goede verzorging van de tuinplanten toch last van uitval? Dan bieden wij u korting op de aankoop van vervangende exemplaren. 

Tuinplanten retourneren

Beplanting valt in de categorie bederfelijke producten. Bovendien kunnen de planten in uw tuin in contact komen met schimmels. Om die redenen zijn haagplanten uitgesloten van het consumenten retourrecht en accepteren wij geen retourzendingen. Het is daarom belangrijk dat u vooraf goede afwegingen maakt welke soort, maat en hoeveel planten u gaat bestellen. Uiteraard helpen wij u graag met advies bij het maken van de juiste keuze.